پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما ، خبرگزاری رویترز در گزارشی به قلم فیلیپ بلنکینساپ و تیم هِفِر از بروکسل/پاریس نوشت:
یک مقام اروپایی روز سه شنبه گفت اتحادیه اروپا در حال آماده سازی مقدمات لازم به منظور تلافی اقدام آمریکا در خصوص تخصیص یارانه برای شرکت بوئینگ است.
این اقدام اتحادیه اروپا یک روز پس از آن صورت می گیرد که واشنگتن فهرستی از محصولات اروپایی را که قصد دارد در مناقشه هواپیمایی میان دو طرف مشمول تعرفه قرار دهد، تهیه کرد.
دفتر نماینده تجاری آمریکا روز دوشنبه فهرستی از محصولات اروپایی از هواپیماهای بزرگ تجاری و قطعات آن تا محصولات لبنی و شراب را پیشنهاد کرد تا در ازای یارانه های تعلق گرفته به شرکت ایرباس مشمول تعرفه قرار بگیرند.
یک منبع در کمیسیون اروپا روز سه شنبه گفت سطح اقدامات پیشنهادی متقابل آمریکا به شدت غلو آمیز بود و سطح اقدام تلافی جویانه واشنگتن تنها می تواند به وسیله رکن حل اختلاف سازمان تجارت جهانی تعیین شود.
این منبع با تاکید بر اینکه کمیسیون اروپا می تواند پس از اعلام نظر رکن حل اختلاف سازمان تجارت جهانی دست به اقدام تلافی جویانه بزند و به همین علت آماده سازی های لازم را انجام داده افزود: «در پرونده بوئینگ که به طور موازی پیگیری می شود، تعیین حقوق اتحادیه اروپا برای تلافی دارد به مراحل پایانی خود نزدیک می شود و اتحادیه اروپا از قاضی تعیین شده به وسیله سازمان تجارت جهانی خواهد خواست حقوق مربوط به اقدام تلافی جویانه این اتحادیه را تعیین کند.»
ایرباس اعلام کرد اقدام آمریکا هیچ گونه مبنای حقوقی ندارد. وی در خصوص تعمیق تنش های دو سوی اقیانوس اطلس هشدار داد.
اتحادیه اروپا همین حالا هم با تعرفه های آمریکا بر صادرات فولاد و آلومینیوم تولیدی خود روبرو است و دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا بارها تهدید کرده است که بر واردات خودرو از اتحادیه اروپا تعرفه وضع خواهد کرد.
برونو لومر وزیر امور دارایی و اقتصادی فرانسه در کنفرانسی در پاریس گفت دو طرف باید به یک توافق دوستانه دست پیدا کنند.
وی افزود: «وقتی به وضع رشد جهانی نگاه می کنم، به این نتیجه می رسم که نمی توانیم وارد یک مناقشه تجاری شویم حتی اگر چنین مناقشه ای صرفا به مسائل خاصی همچون صنایع هواپیمایی ایالات متحده و اروپا محدود شده باشد.»
واشنگتن و بروکسل در مراحل پایانی حل و فصل مناقشه تعرفه ای هستند که از پانزده سال پیش تا کنون در سازمان تجارت جهانی درگیر آن بوده اند.
دو طرف در ادعای خود در خصوص تخصیص یارانه های غیر قانونی به شرکت های ایرباس و بوئینگ به پیروزی هایی دست یافته اند اما در خصوص میزان این یارانه ها و اینکه آیا پرداخت آنها با احکام پیشین صادر شده از سوی سازمان تجارت جهانی همخوانی دارد یا خیر، اختلاف نظر دارند.
تهدید آمریکا بر وضع تعرفه های تازه باعث شده فشار بر سهام شرکت های هواپیما سازی اروپا و تامین کنندگان قطعات در صنایع هوافضا، شراب، پنیر و محصولات لوکس افزایش یابد.
سازمان تجارت جهانی سال گذشته اعلام کرد اتحادیه اروپا نتوانسته است یارانه های غیرقانونی مرتبط با دو برنامه تولید هواپیماهای A350 و A380 شرکت ایرباس را حذف کند.
در این میان آلمان به طور خاص نگران تعرفه های احتمالی آمریکا بر واردات خودرو است چرا که آمریکا بازار عمده ای برای شرکت های عظیم خودروسازی این کشور چون فولکس واگن، دایملر و بی.ام.دبلیو به شمار می رود.