پخش زنده
امروز: -
استان البرز به علت قرار گرفتن در اقلیمی متنوع، مناطقی از کوه تا دشت و از جنگل تا کویر را در خود جای داده و همین نکته باعث در برگرفتن جذابیتهای بی نظیر طبیعی شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، استان البرز به دلیل طبیعت متنوع و شگفت انگیز، قابلیت پذیرش مسافران در چهار فصل سال را دارد و ظرفیتی کم نظیر برای گردشگران فراهم می کند.
رودخانه شور ، غار نمکی اشتهارد و طبیعت بکر و جذاب روستاهای برغان و خور تنها گوشه هایی از این زیباییهای بی پایان است.
زیبایی های البرز تمامی ندارد ، هر نقطه که پا می گذاری دنیایی به رویت باز می شود که گویی متعلق به این عالم خاکی نیست. رودخانه شور یا به قول بومیان شورکات یکی از این عجایب است.
رودخانه ای فصلی در شمال اشتهارد که از دل کویر راهش را باز کرده است. اما چیزی که از همان بدو ورود توجه شما را به خود جلب می کند تپه هایی در اطراف رود است که طبیعت با رنگ هایی بی نظیر آن را در تابلویی منحصربفرد به تصویر کشیده است.
این رود از استان زنجان، کوه قرهداغ سرچشمه مىگیرد و پس از عبور از دشتهای ابهر، قزوین، شمال بخش اشتهارد و جنوب ساوجبلاغ به رودخانة کرج میپیوندد. رودخانه شور به طور پراکنده دارای ماهی گورخری است و پرنده هایی چون سلیم طوقی، پرستو، ایگرت سفید و عقاب استپی در این ناحیه رویت شده است.
سرشاخههاى این رودخانه نیز داراى ارزشهاى گردشگری است. در مسیر این رود در منطقه ای نزدیک به روستای جارو به علت شیب کم و وسعت زیاد، نمک زارهایی تشکیل شده که مناظر فوق العاده ای را پدید آورده است.
روستای برغان در بخش چندار شهرستان ساوجبلاغ واقع شدهاست. این روستا به سبب داشتن باغ و مزارع سرسبز و رودخانههای خروشان یکی از مقاصد تماشایی برای گردشگران است و به همین سبب به عنوان روستای نمونه هدف گردشگری شناخته شده است.
عبور 2 رودخانه از نزدیکی روستا باعث شده است تا بر طراوت فضای آن افزوده شود و پوشش گیاهی مناسبی در آن به وجود آید. این رودخانه ها، شاهرود و سنج نام دارند که از البرز مرکزی سرچشمه میگیرند و پس از سیراب کردن طبیعت سرسبز به مسیر خود ادامه میدهند.
در شمال برغان و در ارتفاع ۱۶۷۰ متری از سطح دریا تپهای به ارتفاع ۱۲۰ متر نسبت به زمینهای اطراف وجود دارد که به کش کلا معروف است. در دامنه این تپه قطعات فراوانی از سفالهای مربوط به دوران اسلامی بهخصوص از دوران ایلخانی تا دوره قاجاریه دیده میشود.
وجود قطعات سفال و درختان کهن، گواه قدیمی بودن این تپه است.
برای دسترسی به روستای برغان از کرج ۲ جاده وجود دارد. یکی جاده کردان به برغان است که پس از گذشتن از پل آزادراه تهران-قزوین و عبور از شهرک کردان وارد دهانه درهای سرسبز میشوید که در حاشیه رودخانهای سیلابی ادامه مییابد. در طی این مسیر پس از پشت سر گذاشتن چندین روستا در مسیر وارد آخرین روستا در جاده میشوید که برغان نام دارد. جاده دیگری که برای ورود به برغان می توانید از آن استفاده کنید جاده باغستان به آتشگاه است. این مسیر از داخل کوه میگذرد و جادهای پر پیچوخم و کوهستانی است.
این غار نمکی در شمال منطقه اشتهارد، در محیطی کاملا فرسایشی و کویری قرار دارد. غاری که بر اثر فرسایش ناشی از عبور آب و شسته شدن ماسه و نمک توسط به وجود آمده است.
در ابتدای ورودی غار، جویی از نمک جریان دارد. دریاچه بسیار بزرگی نیز در کنار دهانه ورودی غار و در میان ارتفاعات حلقه دره خودنمایی می کند که زیستگاه گونه های جانوری و گیاهی مختلفی است. قندیل های نمکی زیبا در این غار مناظر طبیعی چشم نوازی را خلق کرده که دیدن آن چشم هر بیننده ای را به خود خیره میکند. غار نمکی اشتهارد دارای ۳ دهانه است که دهانه اصلی در ارتفاع ۱۲۲۰ متری از سطح دریا قرار دارد.
در ابتدای ورود به غار جریانی از نمک دیده میشود که از یک دهانه وارد و از دهانه دیگر خارج می شود. این غار نمکی حدود ۳۵۰ متر طول دارد و داخل تالارهای آن قندیل های زیبایی دیده می شود که سبب به وجود آمدن مناظر بدیع و زیبا شده است.
روستای خور در دامنه غربی قله گندم چال واقع شده است. 2800 متر از سطح زمین ارتفاع دارد و دارای طبیعت منحصر به فردی است. این منطقه در تابستان دارای هوای خنک و عاری از رطوبت است. از دیدنیهای این روستا و منطقه اطراف آن میتوان به امامزاده سلیمان، تپهها و دره دوچنار، امامزاده برچشمه یا زبیده خاتون، برج و باروی قلعه خور و چنار ۸۰۰ سالهاش اشاره كرد. در این منطقه قلعه خور نیز قرار داشته که امروزه متاسفانه از آن تنها بخش کوچکی باقیمانده است. طبق بررسیهای انجام شده، یکی از برجهای این قلعه تا سال ۱۳۴۰ نیز برپا بوده است. در مرکز روستا گورستان قدیمی قرار دارد که در آن کتیبه های دست سازی با قدمت 700 ساله با نام اشخاصی که پسوندهای منتسب به خور دارند یافت میشود. یکی از شاخص های منحصر به فرد این روستا آبشار خور با ارتفاع 60 متر از سطح زمین است.
از دیگر جاذبههای این روستا میتوان به پیست اسکی خور اشاره کرد. این پیست به طول ۱۸۰۰ متر و داشتن ۱۸ میله از طولانیترین پیستهای اسکی ایران است. برای دیدن مناظر دیدنی این روستا، در کیلومتر 25 جاده کرج- چالوس، مسیر خوزنکلا را انتخاب کنید. پس از طی 5 کیلومتر می توانید از جاذبه های طبیعی و گردشگری کم نظیر روستای خور بازدید کنید.