محمدجواد کولیوند در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، در خصوص شفاف سازی منابع مالی انتخاباتی کاندیداها افزود: دولت از سال 92 تا امسال به دنبال ارائه لایحه جامع انتخاباتی به مجلس بود که این لایحه جامع، قوانین مرتبط با انتخابات ریاست جمهوری، مجلس، شوراهای اسلامی شهر و روستا و قوانین اجرایی انتخابات خبرگان رهبری را در بر می گیرد.
وی ادامه داد: در نهایت با توجه به تاخیر در ارائه این لایحه، نمایندگان مجلس طرحی را در مورد اصلاح قانون انتخابات مجلس ارائه کردند که در این اصلاح چند کار بزرگ از جمله لحاظ شدن شرایط نمایندگان، تبلیغات و شفافیت مالی هزینه های تبلیغاتی آنها نیز دیده شده است.
رئیس کمیسیون شوراهای مجلس ادامه داد: این طرح 13 ماده داشت که پس از ارائه در صحن علنی مجددا به کمیسیون ارجاع شد و این موضوع همزمان با ارائه لایحه جامع دولت بود که ما این طرح را با لایحه دولت تطبیق دهیم و اگر نیازمند اصلاح است آن را اصلاح و در غیر این صورت آن را تطبیق داده و مجددا در صحن علنی بررسی کنیم.
کولیوند افزود: ما این کار را انجام دادیم و فرایند مالی را در یک سیستم مستمر با یکدیگر دیدیم این 13 ماده را از طرح برداشتیم و آنها را تبدیل به یک ماده قانونی به علاوه 9 بند کردیم که شرایط مالی چگونه باید مدیریت شود.
وی با بیان اینکه مشخص شد که نماینده از چه کسی می تواند کمک بگیرد اظهار داشت: بخشی از هزینه های نمایندگان، هزینه شخصی و بخش دیگری مربوط به اشخاص حقیقی و حقوقی است که از هر جا بخواهد این کمک ها را دریافت کند ابتدا باید یک حساب بانکی باز کند که پس از باز شدن این حساب یا خود نماینده و یا فردی به عنوان مسئول مالی باید مسئولیت این حساب را بر عهده بگیرد.
رئیس کمیسیون شوراهای مجلس تصریح کرد: موجبات کار باید در این حساب رقم بخورد یعنی ورود و خروج پولی که باید برای کار مالی نماینده انجام می شود، باید در این حساب اتفاق بیفتد.
کولیوند در خصوص شفاف سازی در این زمینه گفت: برای شفاف سازی و اعلام به مردم مقرر شد که هیئت تبلیغات در هر استان و شهرستان، هزینه عرفی و معقول تبلیغات را اعلام کند و بر اساس این اعلام نیز حساب کنترل می شود.
وی افزود: از طرفی گفته شده که شیوه نگهداری این حساب و اعلام عمومی آن باید تابع فرایند قانونی باشد که بر اساس این فرایند یک آیین نامه نوشته می شود که ازسوی بانک مرکزی اعلام و با همکاری وزارت اقتصاد به تصویب وزیر کشور می رسد.
رئیس کمیسیون شوراهای مجلس ادامه داد: برخی می گویند که چرا نگفته اید که خود نماینده موظف به اظهار نظر عمومی باشد؟ پاسخ این است که اولا باید فرایند مادی از ابتدا تا انتها کاملا دیده و ثبت شود زیرا برخی از کمک ها نقدی و برخی دیگر غیر نقدی است و همه این موارد در بندی از آیین نامه آورده شده و پس از آن می تواند منتشر شود که نماینده از چه اشخاصی کمک مالی دریافت کرده و کنترل شود.
کولیوند تاکید کرد: با این اقدامات فضا شفاف و روشن به اطلاع عموم می رسد.
وی در ادامه در خصوص اهمیت این طرح گفت: تا امروز حدود 32 انتخابات در کشور انجام شده و در چند سال اخیر نیز فضایی در کشور ایجاد شده که می پرسد یک نماینده چقدر برای انتخابات هزینه می کند و اصلا چقدر حقوق می گیرد که این همه برای انتخابات هزینه می کند و حتما رانت بزرگی در پشت این هزینه ها خوابیده است.
رئیس کمیسیون شوراهای مجلس ادامه داد: با این شفاف سازی اولا مردم متوجه می شوند که هزینه تبلیغاتی نماینده چقدر است، وسعت کار تبلیغاتی در حوزه انتخابیه چقدر بوده و این مبالغ کجاها هزینه شده و از طرف دیگر جلوی بسیاری از هزینه های گزاف از جمله خرید رای و شام و ناهار دادن ها را می گیرد.
کولیوند افزود: از سوی دیگر این موضوع حتی می تواند برای نمایندگان مصونیت ایجاد کند زیرا برخی به کذب می گویند به نماینده پول داده و ذهنیت مردم را خراب می کند اما وقتی حسابی وجود داشته و ورود و خروج آن مشخص باشد، هیچ کس نمی تواند چنین ادعایی کند.
وی تصریح کرد:این موضوع برای اولین بار است که در قانون ما رخ می دهد و به احزاب و جبهه ها بها می دهد تا به میدان آمده و برای کرسی های مجلس سرمایه گذاری و نیروهای خوب خود را راهی مجلس کنند.