معلمی در ابتدای این نشست ضمن زنده نگه داشتن یاد شهید آوینی گفت: در ابتدای انقلاب و پس از آن در دهه ۶۰ زمانی که میخواستند از هنرمندان انقلاب یاد کنند آنقدر اسامی محدود بود که انتخاب سخت بود و ما جز در رشته شعر که از قبل انقلاب رویش دائمی داشت، در دیگر رشتهها با فقر هنرمند روبرو بودیم و تعداد هنرمندانی که کار ماندگار خلق میکردند، محدود بود، اما امروز جریان هنر انقلاب دارای رویشهایی است که در رشتههای مختلف شاهد هنرمندان متعدد هستیم از این جهت میتوان گفت که جریان هنر انقلاب جریان عمومی شدهای است.
وی افزود: امروز در رشتههای جمعی مانند سینما شاهد رویش هستیم، البته ضعفهایی وجود دارد که با آموزش میتوان برطرف کرد. ایجاد شکاف نسلی میان هنرمندان شاخص گذشته و نسل جدید از جدیترین مسائل در این حوزه است.
امروزه ارتباط نسل جدید به دلیل پیشرفت تکنولوژی و ظهور ابزارهای جدید، با نسل گذشته قطع شده است، از این رو کادرسازی و ارتباط میان هنرمندان جدید با پیشکسوتان دو هدف اصلی ما در حوزه هنری است.
دبیر هفته هنر انقلاب گفت: دبیرخانه این رویداد به طور منظم فعالیتها را رصد میکند. ما به سابقه کار توجه نداریم بلکه فعالیت شاخص در سال مد نظر ماست. در برگیری و عمومیت داشتن اثر تولیدی دیگر مؤلفههای انتخاب ماست. همچنین جریانسازی برای هنر انقلاب و مردم از دیگر معیارهای انتخاب بوده است. در این فهرست پیشکسوتان و هنرمندان جوان حضور دارند.
معاون هنری حوزه هنری سپس به اسامی نامزدهای چهره هنر انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: اسامی ۱۰۰ نفر در حوزههای فرهنگ و هنر به هیأت عرضه شد که براساس رأی آنها امروز ۵ نفر به عنوان نامزد انتخاب شدند. اسامی نامزدهای اولیه این بخش به این شرح است:
رضا امیرخانی برای نگارش "رهش" و تأثیرگذاری و جذب مخاطب، محمدعلی باشه آهنگر کارگردان "سرو زیر آب"، هدایتالله بهبودی برای نگارش کتاب "الف لام خمینی"، ابراهیم حاتمی کیا برای ساخت فیلم سینمایی "به وقت شام"، کوروش زارعی برای نمایش "مثل ماهی در خاک" و نمایش " خورشید در حلب"، محمدمهدی سیار برای توجه به مسائل روز در شعر و ترانه، نیلوفر شادمهری برای نگارش اثر "خاطرات سفیر"، مهناز فتاحی برای فعالیت در حوزه ادبیات دفاع مقدس و نگارش کتاب " فرنگیس"، پیام فضلینژاد در حوزه تولید برنامه تلویزیونی و برنامه " شوکران "، محسن کاظمی برای نگارش کتاب "نقاشی قهوهخانه"، فاضل نظری برای رکورد فروش نیم میلیون نسخه از آثارش، مسعود نجابتی در حوزه هنرهای تجسمی، مهدی نقویان برای کارگردانی مستندهایی، چون "روایت رهبری"، وحید یامینپور برای چاپ کتاب "نخل و نارنج" که در دو ماه به چاپ بیست و دوم رسید.
معلمی سپس به پنج چهرهی نهایی به عنوان نامزد چهره هنر انقلاب اشاره کرد و افزود: رضا امیرخانی، هدایتالله بهبودی، ابراهیم حاتمیکیا، مسعود نجابتی و مهدی نقویان پنج نامزد نهایی در این بخش هستند که در مراسم اختتامیه هفته هنر انقلاب تجلیل میشوند.
دبیر هنری حوزه هنری همچنین به برخی اتفاقات ویژه امسال اشاره کرد و گفت: از میان تمامی استانها نیز چهره هنر انقلاب معرفی میشود، همچنین با انتخاب داروان سه رویداد هنر انقلاب به عنوان نامزد انتخاب شدند که خانه طراحان انقلاب اسلامی، هیأت هنر و کلاسهای سبک زندگی و ازدواج حجتالاسلام شهاب مرادی در این لیست قرار دارند و از میان این نامزدها نیز یک رویداد انتخاب و تجلیل خواهد شد.
محمد زرویی نصرآباد مدیر عامل مؤسسه سپهر سوره افزود: مراسم افتتاحیه هفته هنر فردا برگزار خواهد شد و از ۲۶ نفر از هنرمندان که جزو تولید کنندگان محصولات حوزه هنری بوده اند و در جشنوارههای مختلف خارج از حوزه هنری حائز رتبه و مقام شده اند تقدیر خواهد شد. همچنین از آقای نادر طالب زاده، غلامعلی طاهری و آقای بدرسماء هم بصورت ویژه تقدیر خواهد شد.
هفته هنر انقلاب اسلامی ۲۰ تا ۲۶ فروردین در کشور برگزار خواهد شد. شب خاطره، در حلقه رندان، یازدهمین جشنواره بین المللی شعر و داستان انقلاب، شب شعر بزرگ دیدار ماه، همایش ۴۰ سال موسیقی انقلاب، اجرای نمایشهای خیابانی و صحنهای و نمایش ۶ فیلم منتخب جشنواره فیلم فجر جزو برنامههای حوزه هنری در هفته هنر انقلاب خواهد بود.