پخش زنده
امروز: -
رئیس جمعیت هلال احمر: مردم بالغ بر ۶۵ میلیارد تومان به حسابهای ما واریز کردند و اقلام تحویلی نیز بیش از ۲۵ میلیارد تومان است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما، علی اصغر پیوندی با حضور در برنامه گفت و گوی ویژه خبری یکشنبه شب شبکه دو سیما با بیان اینکه حجم خسارت ها خیلی زیاد است، افزود: برآوردهای اولیه نشان می دهد خسارت های ناشی از سیل در استان های لرستان، ایلام، خوزستان، گلستان و مازندران بالغ بر 60 هزار میلیارد ریال است.
وی افزود: با توجه پیش بینی های قبلی، انبارهای استان های در معرض خطر و استان های معین و مرکز به اندازه کافی از کالاهای مورد نیاز ذخیره شده و به همین علت در تامین مواد غذایی و اقلام زیستی و امدادی هیچ کمبودی نداریم اما در توزیع آن ها مشکلاتی ایجاد شد.
رئیس جمعیت هلال احمر با اشاره به اینکه حوادث معمولاً استرس زاست، گفت: افراد بسیار معدودی در این فضا سوء استفاده و جوسازی می کنند و نظم و انضباط را به هم می ریزند و وظیفه نیروی انتظامی و نظامی است که نظم را بر قرار کنند که در این زمینه هم با حفظ کرامت و ارزش افراد مصیبت زده ، نظم و آرامش را برقرار کرده اند.
پیوندی با اشاره به وسعت سیل گفت: 2 هزار شهر، روستا و جاده های کوهستانی درگیر سیل بودند. حدود 280 هزار نفر توسط هلال احمر و دیگر گروه ها امداد رسانی و 107 هزار نفر اسکان اضطراری شدند.
وی با بیان اینکه 60 هزار میلیارد ریال خسارت به مردم استان های سیل زده وارد شده و 70 تن جان خود را از دست داده اند، از مردم خواست به سیل زدگان کمک کنند تا خدمت رسانی بهتری انجام شود.
معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم با حضور در این برنامه با بیان اینکه تیم های بهداشت در همه مناطق سیل زده حضور دارند، گفت: در برخی مناطق مانند پل دختر مجبور شدیم دو سوم بیماران را با هلی کوپتر منتقل کنیم.
قاسم جان بابایی افزود: حدود 120 سورتی پرواز فقط در استان لرستان برای انتقال 200 بیمار به مرکز استان انجام دادیم.
وی ادامه داد: از 950 مصدوم مناطق سیل زده حدود 180 نفر در محل مداوا و دو سوم آن ها با هلی کوپتر منتقل شدند.
جان بابایی با بیان اینکه در روزهای آینده عفونت های روده ای از جمله مشکلات مهم است، افزود: تیم بهداشت محیط همزمان با تیم های درمانی، کلرسنجی و نمونه گیری از آبها و مواد غذایی را آغاز کرده اند.
وی از مردم خواست فعلاً فقط از آب بسته بندی شده استفاده کنند و از آب شهر یا چاه استفاه نکنند.
معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اضافه کرد: البته با توجه به نمونه گیری هایی که از آب انجام شده جای نگرانی وجود ندارد.
جان بابایی گفت: بچه های زیر 5 سال در همه مناطق سیل زده در مقابل بیماری سرخک و سرخچه واکسینه شدند و قطره واکسن فلج اطفال به همه بچه ها داده شده است.
وی افزود: مادران باردار و بیماران مزمن شناسایی و تعیین تکلیف شدند.
معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: با توجه به خطرات آب گرفتگی، بیمارستان سوسنگرد را تخلیه و بیماران آن را به اهواز منتقل کردیم ، شیراز، اصفهان، و تهران هم آماده پذیرش بیماران احتمالی هستند و از نظر کادر پزشکی مشکلی نداریم.
جان بابایی افزود: همه دانشگاه های علوم پزشکی در آماده باش هستند و تیم های پزشکی و پرستاران و پیراپزشکان هم آماده اند.
حسین یکتا مسئول ستاد مردمی "امام رضایی ها" نیز در ارتباط تصویری با این برنامه با اشاره به اینکه مردم و دستگاه های مسئول از جمله هلال احمر،سپاه پاسداران و بسیج با شور و حماسه و عشق به سیل زدگان کمک می کنند، گفت: همه هم افزایی دارند تا امکانات به صورت بهتر به دست مردم برسد.
وی با بیان اینکه اکنون مردم آرامش و دسترسی بهتر به امکانات دارند، افزود: با توجه به حجم خسارت ها و قطع شدن راه های ارتباطی روستایی در لرستان و آب گرفتگی خوزستان، باید کمک ها ادامه یابد.
فرمانده نیروی زمینی ارتش هم در ارتباط تصویری از اهواز با این برنامه گفت: بنا به اوامر مطاع فرمانده معظم کل قوا، همه از جمله ارتش و نیروهای مسلح و سپاه پاسدران پای کار آمدیم و مشغول خدمت به سیل زدگان هستیم.
امیر کیومرث حیدری ادامه داد: سعی کردیم در روزهای اول از مشکلات مردم سیل زده کم کنیم به همین علت پل های ارتباطی بین روستاها را احداث کردیم.
وی با اشاره به اینکه هوانیروز رکورد تاریخی بدست آورد، گفت: 735 سورتی پرواز را انجام داد تا دو هزار و 394 نفر و 158 تن بار را جا به جا کند.
امیر حیدری افزود: کل ارتش پای کار آمده است تا به سیل زدگان کمک کند.
وی ادامه داد: نیروی هوایی 200 تن بار را به استان های حادثه دیده منتقل کرده است.
امیر حیدری اضافه کرد: سعی کردیم توزیع اقلام به صورت مدبرانه مدیریت شود. بالگردهای هوانیروز به همه روستاهای حادثه دیده چندین بار پرواز کرده اند و اقلام مورد نیاز مردم را توزیع کرده اند.
مسئول موکب های استان خوزستان هم در ارتباط تصویری از اهواز با این برنامه گفت: از ابتدای سیل در استان خوزستان و از زمانی که روستاهای حاشیه رودخانه های کارون، دز و کرخه تخلیه شدند موکب مردمی استان خوزستان به طور مرتب و شبانه روزی در مقرها مسقر شدند و در سه وعده در روز از مردم پذیرایی می کنند.
حجت الاسلام سید محمد موسوی افزود: حدود 800 موکب در استان که در مراسم اربعین خدمت رسانی می کنند در موضوع سیل زدگان هم فعال شده اند تا به حادثه دیدگان کمک کنند.
وی ادامه داد: تا یک ماه آمادگی داریم که به طور شبانه روز در خدمت سیل زدگان باشیم.
رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) نیز در ارتباط تصویری از پل دختر با این برنامه گفت: کمک های مردمی از طریق کمیته امداد امام خمینی (ره) و هلال احمر به دست مردم سیل زده می رسد و این کمک ها موثر بوده است.
سید پرویز فتاح افزود: تاکنون 43 میلیارد تومان کمک های مردمی به صورت نقدی و کالا در کمیته امداد امام خمینی (ره) جمع آوری شده است که از این میزان حدود 20 میلیارد تومان نقد و 23 میلیارد تومان به صورت کالا است.
وی اضافه کرد: برای 20 هزار خانوار سیل زده در استان لرستان 2 برابر مستمری ماهانه از محل کمک های مردمی پرداخت کردیم که معادل 11 و نیم میلیارد تومان پول نقد بوده است که این میزان درکل کشور 40 هزار خانوار بود.
فتاح گفت: 15 هزار خانوار در استان لرستان را علاوه بر خانواده های تحت پوشش کمیته امداد پذیرفتیم تا از محل کمک های مردمی به آن ها کمک کنیم.
وی افزود: افراد تحت پوشش کمیته امداد، بیمه هستند و می توانند از این محل خسارات دریافت کنند و از محل صندوق وام ولایت هم تا 5 میلیون تومان وام می دهیم.
رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) گفت: آماده تامین لوازم خانوادگی برای 35 هزار خانوار در استان لرستان هستیم.