پخش زنده
امروز: -
براساس آمارها ازهر 10 نفر 2نفربه حساسیت فصلی دچار هستند .
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز زنجان ، سرفه ها فرصت حرف زدن را ازش گرفته
حدود 5 روزی ایست یا دردرمانگاه است یاجوشانده داروهای گیاهی مصرف می کند .
لیلا می گوید: علاوه برسرفه عطسه های پی در پی دارد و صبحها هم چشمانش به هم می چسبد .
او می گوید: متاسفانه برخی اوقات داروها هم کفایت نمی کند .
علی جوانی حدود 32 که درمغازه فروش گیاهان داروییاست و باماسکی که به صورتش زده ، دنبال دارویی برای حل مشکلش می گردد.
اومی گوید: لبها ودورچشمانش ترک برداشته و چندروزی هم می شود دچار تنگی نفس شده است .
تجربیات بهاری لیلا ،علی وچندین شهروند دیگر ، تنها یک مورد از حساسیتهای بهاری است که این روزها بیشتر افراد با آن درگیر هستند.
براساس آمارها ازهر 10 نفر 2نفربه حساسیت فصلی دچار هستند .
دکتر رسولی ، پزشک عمومی می گوید: خارش چشم ، آب ریزیش بینی ، عطسه های پی درپی ، تنگی نفس ، ازعلائم حساسیتهای فصلی هستند که بیشتر اوقات ممکن است با سرماخوردگی هم اشتباه گرفته شود .
اومی افزاید: این علائم درحقیقت واکنش سیستم ایمنی بدن درمقابل ماده حساسیت زاست که این ماده می تواند بوی غذاها ، گرده گیاهان گلها و آلودگی هوا وموارد مشابه باشد .
فوق تخصص آلرژی هم معتقداست : با پیداکردن آلرژن می توان اقدام درمانی مناسب انجام داد والبته از ابتلای فرد به بیماریهای نظیر آسم جلوگیری کرد.
کرمی می افزاید: دربرخی موارد افراد اقدام به خود درمانی می کنند وبه دلیل مصرف داروهای خودسرانه دربسیاری ازموارد دوره درمان افراد افزایش دهد .
اومی گوید: البته برخی ها هم این حساسیتهای فصلی را با پف چشم ها یا قرمز شدن چشم و صورت ، ترکهای پوستی ، حسایت به نورخورشید ، خارش پوست تجربه می کنند.
احمدی ، متخصص تغذیه می گوید: برخی شهروندان درگیر حساسیت فصلی فکر می کنند وقتی داروهای تجویزی پزشک متخصص اثر گذارنیست از داروهای گیاهی استفاده می کنند .
اومی افزاید: بررسی ها نشان داده ، چای سبز، کیوی، پرتقال، فلفل تند، کلم بنفش، اسفناج، لیموترش و چغندر از جمله مواد غذایی هستند که علائم حساسیت بهاری را کاهش میدهند.
همچنین مایعات ، مصرف میوه وسبزی تا حدودی می تواند عوارض حساسیتهای بهاری را درافراد کاهش دهد .
بازار فروش محصولات گیاهان دارویی هم دربهار داغ داغ است .
مهرنوش 22 سال است فروشگاه عرضه گیاهان دارویی دارد .اومی گوید: درفصلهای بهار وپاییز بویژه فروردین واردیبهشت تعدادمراجعان دوبرابر می شود که بیشتر آنها دچار تنگی نفس و عطسه و سرفه هستند .
توصیه رسولی ، پزشک عمومی برای مقابله با حساسیت فصلی ، استفاده از ماسک و مراجعه به پزشک و مصرف داروها است .
او تاکید دارد مصرف خودسرانه داروهایی مانند دگزامتازون و بتامتازون در درمان حساسیت های فصلی اقدامی کاملا اشتباه است چرا که استفاده از این داروها باعث می شود فرد در معرض بیماری هایی مانند پوکی استخوان و افزایش فشار خون قرار گیرد.
سلطانی ، کارشناس هواشناسی استان هم دراین زمینه می گوید: روزهای بارانی به دلیل فرونشینی تر توسط قطرات باران امکان حضور افراد درشهر بیشتر فراهم است .
متخصصان حوزه طب سنتی هم معتقدند : در فصل بهار، بهتر است شهروندان به مناطق و سرزمینهای معتدل سفر کنند و از سفر کردن به مناطق سرد و گرم پرهیز کنند، چرا که سفر به این نقاط موجب تشدید فعالیت عوامل بیماری زا و ابتلا به بیماریها میشود.
*معصومه امینی