پخش زنده
امروز: -
رئیس هشتمین کنگره سلامت ، تغذیه و آلرژی غذایی کودکان گفت : بیش از 170 ماده غذایی منجر به واکنش دستگاه ایمنی بدن و در 90 درصد موارد موجب حساسیت غذایی در کودکان می شوند.
دکتر علی اکبر سیاری در مصاحبه با خبرنگار واحد مرکزی خبر افزود : شایعترین مواد غذایی حساسیت زا شامل لبنیات گاوی بویژه شیر، تخم مرغ، بادام، بادام زمینی، ماهی، گندم و سویاست .
وی با اشاره به اینکه 200 تا 500 میلیون نفر در جهان از حساسیت غذایی رنج میبرند ، گفت : 7 تا 8 درصد از این آمار مربوط به کودکان است وحساسیت به پروتئین شیر گاو زودرسترین و شایعترین علت ابتلای کودکان به حساسیت غذایی به شمار می رود.
رئیس هشتمین کنگره سلامت ، تغذیه و آلرژی غذایی کودکان همچنین گفت : این حساسیت یکی از اورژانسهای پزشکی کودکان است و والدین ، مربیان مهدهای کودک و مدارس باید اطلاعات لازم را در زمینه پیشگیری و اقدامات درمانی لازم دریافت کنند .
سیاری افزود : تنها راه درمان این حساسیت ها ، حذف ماده غذایی حساسیت زاست و تشخیص و درمان حساسیت با توجه به حرکت به سمت صنعتی شدن مشکل شده است.
وی گفت : حساسیت غذایی در پوست، دستگاه گوارش، دستگاه تنفسی، قلب و عروق و چشم موجب تظاهرات بالینی و آسیب مخاطی میشود و در کودکان می تواند سلامت آنها را تهدید کند.
رئیس هشتمین کنگره سلامت ، تغذیه و آلرژی غذایی کودکان افزود : حساسیت غذایی علائمی چون کهیر، اگزما، آنژیوادم و راشهای جلدی دارد و خطرناکترین تظاهرات بالینی این حساسیت ها به صورت خارش اطراف دهان، ضعف، ترس، برافروختگی، خارش پوستی، سرفه، گرفتگی گلو، عطسه، خس خس سینه ، تهوع ، دل درد ، استفراغ و از دست دادن هوشیاری است که حتی می تواند به شوک و مرگ ناگهانی فرد منجر شود.
سیاری گفت : علائم حساسیت غذایی از چند دقیقه تا دو ساعت پس از تماس با ماده حساسیت زا بروز می کند و فردی که به حساسیت شدید مواد غذایی مبتلاست باید همیشه آمپول «اپینفرین» همراه داشته باشد.
هشتمین همایش " سلامت ، تغذیه و آلرژی غذایی کودکان " با دو محور «تغذیه و آلرژی غذایی» و «اصول تغذیه سالم در کودکان» 4 تا 6 بهمن در انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور برگزار می شود .