در مقابل دفتر نمایندگی سازمان ملل متحد در دمشق؛
تظاهرات دانشجویان و اساتید سوری علیه تصمیم ترامپ درباره جولان اشغالی
دانشجویان و اساتید دانشگاه دمشق علیه تصمیم آمریکا مبنی بر به رسمیت شناختن مالکیت رژیم صهیونیستی بر بلندی های جولان تظاهرات کردند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، تعداد زیادی از دانشجویان و اساتید دانشگاه دمشق روز شنبه 17 فروردین علیه تصمیم رئیس جمهور آمریکا مبنی بر به رسمیت شناختن حق مالکیت رژیم صهیونیستی بر بلندی های جولانِ اشغالی، در مقابل دفتر نمایندگی سازمان ملل متحد در دمشق پایتخت سوریه تجمع کردند.
اسرائیل در سال 1967 میلادی بلندی های جولان را به اشغال خود در آورد و در سال 1981 میلادی در حرکتی که توسط جامعه جهانی مورد پذیرش قرار نگرفت، بلندی های جولان را ضمیمه خاک خود کرد. معترضان سوری در خیابان های دمشق راهپیمایی و از حق حاکمیت کشورشان بر بلندی های جولان حمایت کردند. آنها با این تظاهرات اعتراض خود را به تصمیم دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا مبنی بر به رسمیت شناختن حق مالکیت اسرائیل بر بلندی های جولان نشان دادند.
رجا احمد عضو هیات علمی دانشگاه دمشق گفت: ما می خواهیم به ترامپ بگوییم که این سوری ها هستند که درباره سرنوشت بلندی های جولان تصمیم می گیرند. پسران، دختران، جوانان و مسئولان سوریه تصمیم می گیرند که جولان متعلق به سوریه است یا خیر. بلندی های جولان متعلق سوریه است و ما هر وجب از خاک خود را دوست داریم.
معترضان همچنین تاکید کردند که مردم سوریه تماماً از نقش سازمان ملل و مشروعیت قوانین بین المللی حمایت می کنند.
محمد دیاب یکی از اساتید دانشگاه گفت: مردم و مسئولان سوریه هیچ گاه تصمیم ترامپ را نمی پذیرند. جامعه جهانی قطعنامه های 242 و 338 شورای امنیت سازمان ملل متحد را به رسمیت شناخته است. این قطعنامه ها توسط سازمان ملل صادر شده اند و تاکنون به قوت خود باقی هستند. شورای امنیت سازمان ملل تصمیم ترامپ را محکوم کرده و اعلام کرده است که بلندی های جولان به سوریه تعلق دارد.
در کنار اعتراض به تصمیم ترامپ، معترضان سوری مخالفت خود با جنگ را نیز اعلام کردند و گفتند که به قوانین بین المللی احترام می گذارند. بسیاری از کشورها همانند چین به قطعنامه های سازمان ملل متحد پایبند هستند.
محمد زهرا که یک نویسنده سیاسی است گفت: اعتراض در برابر دفتر نمایندگی سازمان ملل دو پیام به همراه دارد. نخست، مردم سوریه تصمیم ترامپ درباره بلندی های جولان را رد می کنند و دوم اینکه سوری ها از جامعه جهانی می خواهند تا بر قطعنامه های 242 و 338 شورای امنیت سازمان ملل تاکید کنند.
قطعنامه های 242 و 338 شورای امنیت سازمان ملل بعد از جنگ اعراب و اسرائیل در سال های 1967 و 1973 میلادی صادر شد. قطعنامه 242 که در سال 1967 صادر شد از اسرائیل می خواهد تا از قلمروهای اشغال شده عقب نشینی کند و با همسایگان خود صلح کند. قطعنامه 338 که در سال 1973 و در زمان جنگ اکتبر 1973 در خاورمیانه صادر شد از طرفین درگیر می خواهد تا بر اساس قطعنامه 242 شورای امنیت سازمان ملل با یکدیگر گفتگو کنند.