به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از اسوشیتدپرس، وزرای کشور گروه هفت، که ائتلافی متشکل از پیشرفته ترین اقتصادهای جهان است، روز جمعه بر سر تعهدات مشترک برای مقابله بهتر با چالش های امنیتی اصلی جهان توافق کردند.
کشورهای عضو گروه هفت با انتشار بیانیه ای در پایان نشستی دو روزه در پایتخت فرانسه توافق کردند ابزار مقابله با قاچاق پناهجویان و قاچاق انسان را تقویت کنند.
آنها بر لزوم تسهیل اعطای پناهندگی به پناهجویان و اجرای بازگشت اجباری آنهایی که پناهندگی دریافت نمی کنند، تاکید کردند.
وزرا همچنین درباره چگونگی برخورد با جنگجویان خارجی که به (گروه تکفیری-صهیونیستی) داعش در سوریه و عراق پیوستند، بحث کردند ولی همچنان درباره این مسئله دیدگاه های متفاوتی داشتند.
آمریکا از کشورها خواسته است شهروندان خود را پس بگیرند ولی کشورهای غربی از جمله فرانسه تا حد زیادی از انجام این کار خودداری کرده اند و می خواهند که این افراد در مکان هایی که مرتکب جرم شدند، محاکمه شوند.
از سوی دیگر، آلمان ایده تشکیل یک دادگاه بین المللی ویژه را برای محاکمه این افراد مطرح کرده است.
وزرای کشور یک روز قبلتر نشستی را با حضور نمایندگان فیسبوک، توییتر، گوکل و مایکروسافت ترتیب دادند و از آنها خواستند پروتکل هایی برای مبارزه بهتر با تروریسم برای مثال از طریق حذف مطالب افراط گرایانه در شرایط اضطراری تعیین کنند.
از طرف دیگر، وزرای امور خارجه کشورهای گروه هفت نشست دو روزه خود را در منطقه دینَر در حاشیه اقیانوس اطلس با تمرکز بر امنیت سایبری، قاچاق مواد مخدر، سلاح و پناهجویان در منطقه ناآرام ساحل آفریقا و مقابله با نابرابری جنسیتی آغاز کردند.
گروه هفت متشکل از آمریکا، فرانسه، کانادا، ژاپن، آلمان، ایتالیا و انگلیس است.
هدف از نشست های پاریس و دینَر آماده کردن زمینه برای اجلاس گروه هفت است که قرار است فرانسه ماه اوت در شهر بیاریتز در جنوب غربی این کشور میزبانی آن را برعهده داشته باشد.