پخش زنده
امروز: -
مدیرکل هواشناسی قم : از ابتدای مهر ۹۷ تا به حال ۱۹۷ و هفت دهم میلیمتر در قم باران باریده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، آقای حیدری افزود: این مقدار ۸۲ و 2 دهم میلیمتر و ۷۱ درصد بیشتر از میانگین بلندمدت است.
وی افزود : میانگین بارش یک سال کامل آبی در استان حدود ۱۴۹ میلیمتر است اما طی ۲۵ سال گذشته به طور میانگین حجم بارندگی در استان ۱۱۵ میلیمتر بوده است.
مدیرکل هواشناسی استان تصریح کرد: بارندگی های استان تا به حال حدود 133 درصد میانگین بارش یک سال آبی کامل بوده است.
وی درباره پیش بینی وضع هوای استان در فصل بهار هم گفت: در فروردین بارش ها و وضعیت دما در استان در حد نرمال هر ساله است.
آقای حیدری تصریح کرد: اردیبهشت امسال وضعیت دما در حد معمول هر سال است اما افزایش ۵ تا ۱۰ میلیمتری نزولات جوی و بارش های رگباری را انتظار داریم.
مدیرکل هواشناسی افزود: بارندگیهای خرداد امسال هم مثل سال های گذشته پیش بینی می شود اما شرایط اقلیمی و نقشه های هواشناسی حاکی از گرمتر شدن یکی دو درجه ای هوا نسبت به میانگین بلندمدت است.
مدیرکل هواشناسی گفت: براساس گزارش مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران کشور در ۱۰ سال گذشته تا به امسال ابتدای سال آبی امسال کمبود بارش تجمعی قم ۱۹۹ میلیمتر بوده است و تا ابتدای اسفند ۹۷ بیش از ۸۸ درصد وسعت استان تحت تاثیر خشکسالی شدید و بسیار شدید قرار داشته است.
آقای حیدری در خصوص اینکه بارندگی های اخیر نشان دهنده پایان دوره خشکسالی و آغاز ترسالی است گفت : آخرین دادههای مدل های تغییر اقلیمی حاکی از افزایش تا حدود یک و هشت دهم درجه سانتیگرادی دمای کشور در ۱۰ سال آینده است که بر میزان بارش های دریافتی اثر میگذارد و پایان دوره خشکسالی و آغاز ترسالی را تأیید نمیکند و باید به مدیریت منابع آب توجه جدی تری کرد.
مدیرکل هواشناسی با رد احتمال دستکاری های انسانی برای عبور سامانه های بارشی اخیر از روی کشور گفت : بارش های اخیر به طور کامل از روی سیستم ها و نقشه های هواشناسی قابل مشاهده بود.
آقای حیدری افزود: البته تولید گازهای گلخانهای و افزایش دمای زمین و تغییر اقلیم به این ناهنجاریها منجر میشود.