پخش زنده
امروز: -
رسالت فدراسیون قایقرانی کشورمان تبدیل شدن به قدرت قایقرانی در سطح آسیا و جهان، توسعه همگانی این ورزش در سطح کشور است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما، استفاده بهینه از دانش و توانایی مربیان کاربلد، آموزش علاقهمندان به ورزش قایقرانی وپشتیبانی مادی راهکارهایی بود که فدراسیون کوشید با بهره گیری از آنها به اهداف خویش دست یابد. فدراسیون قایقرانی با بهره گیری از منابع و نیروی انسانی در پی دستیابی به اهداف عالیه ورزش که همانا توسعه ورزش همگانی و قهرمانی است و به بیان دیگر نگاه به آینده ورزش قایقرانی، گسترش و توسعه پایدار از طریق استعدادیابی و نفوذ این ورزش به باشگاه ها، آموزشگاهها و مراکز آموزشی و ایجاد یارانه برای تمرینات طبقه کم درآمد و در بعد قهرمانی به کارگیری حداکثر توان علمی ورزشی و پزشکی کشور و پیش رفتن به سوی دستاوردهای قهرمانی است.
قایقرانی و افقهای پیش رو:
کاهش نزولات آسمانی در چند سال اخیر و کمبود تجهیزات و امکانات مورد نیاز در سطح کشور فعالیت رشته قایقرانی را در کشور تا حدودی با چالش مواجه کرد، اما یکی از مهمترین دغدغهها در رشته قایقرانی کمبود قایقهای تخصصی در کشور است، گرانی تجهیزات مربوط به این رشته و وابستگی به خارج از کشور برای تهیه این تجهیزات موجب شده تا برخی از استانها فعالیت آنچنانی در این رشته نداشته باشند، چرا که گران بودن قایقهای تخصصی و ناتوانی مالی بسیاری از ورزشکاران و مهمتر از همه نداشتن مکان تمرین و زیر ساختهای لازم، تمرینات ورزشکاران را تحت تاثیر قرار داده است، تنش آبی در کشور نیز بر توسعه این ورزش بی تاثیر نبوده است.
اماعلی رغم این مشکلات، فعالیتهای فدارسیون قایقرانی در این چند ساله چشمگیر بوده است، شرکت در مسابقات وکاپهای بین المللی، شرکت مسئولان فدراسیون در اجلاسیه فدراسیون جهانی قایقرانی، اعزام تیم ملی آبهای آرام به مسابقات جهانی و اسیایی، حضور ملی پوشان روئینگ بانوان جوانان در کمپهای تمرینی فدراسیون آسیایی و جهانی، اعزام تیمهای ملی به مسابقات مختلف، اعزام تیمهای ملی اسلالوم، روئینگ، بادبانی، آبهای آرام و کانوپلو به بازیهای آسیایی جاکارتا تنها قسمتی از فعالیتهای برون مرزی فدراسیون قایقرانی در سال ۹۷ بوده است.
همچنین میزبانی و برگزاری کمپ TIP (کمپ توسعه اسلالوم فدراسیون جهانی قایقرانی) در دریاچه آزادی و رودخانه کرج، برگزاری کاپ آزاد روئینگ، برگزاری مسابقات قهرمانی آسیا زیر ۲۳ سال و جوانان و رنکینگ فدراسیون جهانی در رودخانه کرج، برگزاری المپیاد استعداد یابی در رشتههای آبهای آرام، روئینگ و اسلالوم، برگزاری مسابقات کاپ آزاد کانوپولو و آبهای آرام، کسب کرسیهای آسیایی، برگزاری لیگ در رشتهای مختلف قایقرانی و برگزاری کلاسهای اموزشی داوری و مربیگری در رشتههای مختلف قایقرانی از برنامههای مهم دیگر این فدراسیون بوده است.
قایقرانی و تلاش برای درخشش در المپیک ۲۰۲۰:
ورزشکاران قایقرانی در سالهای اخیر افتخارات بسیاری برای ورزش کشور به دست آورده اند و با حضور در رقابتهای آسیایی، جهانی و المپیک مدالهای رنگا رنگی نصیب کشورمان کرده اند، علیرضا سهرابیان رئیس فدراسیون قایقرانی در خصوص شرایط کسب سهمیه المپیک و فرصتهای باقی مانده تا این بازیهای المپیک گفت:: بخشی از زمان بندی خود را به واسطه انتخابات از دست داده ایم، مربیان باید برنامه ریزی فشرده تری داشته باشند، چون برخی از سهمیهها در مسابقات مرداد امسال کسب خواهند شد. ما تا اوایل سال ۹۹ که مسابقات کسب سهمیه کامل در جهانی و آسیا در رشتههای آبهای آرام و روئینگ و بادبانی برگزار میشود، برنامه ریزی داریم که سهمیهها را تا جایی که امکان دارد کسب کنیم.
وی در خصوص حمایت وزارت ورزش از رشته قایقرانی افزود: وزیر ورزش قولهایی دادند و مطمئنا علاقه مندی ایشان برای اینکه در این دوره از المپیک ورزش کشور موفقیت بیشتری داشته باشد مساعدت لازم را خواهند کرد. ما در گذشته در روئینگ و آبهای آرام سهیمه کسب کردیم امیدواریم با تلاش ورزشکاران و مربیان سهمیههای بیشتری در قایقرانی کسب کنیم.
سهرابیان درباره شروع اردوها پس از تعطیلات نوروزگفت: امیدوارم اردوها سال ۹۸ به شکلی شروع شود که بچهها بتوانند با آسایش فکری کار خود را انجام دهند و مطمئن باشید قایقرانان با دست پر از مسابقات باز خواهند گشت. برنامه داریم در سراسر کشور با تلاش هیاتهای استانی، پایگاههایی مشخص کنیم تا ورزشکاران در نزدیکترین مکان آبی در محل زندگی خود و نزدیک به خانواده حضور داشته باشند و زیر نظر مربیان ملی و پایگاه تمرین کنند.
قایقرانی و برنامه ریزی بلند مدت برای بازیهای آسیایی ۲۰۲۲:
معاون ورزش قهرمانی وزارت ورزش و جوانان هم معتقد است؛ قایقرانی اگر بخواهد در بازیهای آسیایی ۲۰۲۲ کارنامه موفقی داشته باشد باید از همه پتانسیلها استفاده شود. محمد رضا داورزنی افزود: خانواده قایقرانی سرمایه هستند و همه ما هم باید کمک کنیم که آنها موفقیت هایشان را در المپیک و بازیهای اسیایی بیشتر کنند. همه مسئول هستیم و چشم بهم بزنیم المپیک و بازیهای آسیایی رسیده است. بحث ما منافع ملی است و باید همه کمک کنیم که قایقرانی مسیر رو به رشد خودش را موفقتر از قبل طی بکند.
سرمربی تیم ملی پاراکانو هم گفت:: با توجه به اینکه المپیک را در پیش داریم همه خانواده قایقرانی باید بیشتر از همیشه با یکدیگر همکاری کنند و تمام توانایی خود را به کار بگیریم تا بتوانیم زمینه را برای رشد قایقرانی فراهم کنیم و با تلاش در شرایط مناسب موفق به کسب سهمیه شویم و نتایج درخشانی در المپیک و رویدادهای مختلف کسب کنیم. مسعود مهدوی نیا افزود: درک و حل مشکلات ورزشکاران و قایقرانی و قطعا باعث میشود تا شرایط مطلوبی برای رشد و پیشرفت قایقرانی ایجاد شود.
قایقرانی از گذشته تا کنون:
سابقه قایقرانی در ایران به بیش از ۷ دهه قبل برمی گردد که انگلیسیها در جنوب ایران نخستین باشگاه قایقرانی را در مسجد سلیمان تاسیس کردند. از سال ۱۳۴۲ اولین فعالیت رسمی قایقرانی ایران شروع شد. در سال ۱۳۵۸ فدراسیون قایقرانی با فدراسیون ورزشهای آبی شنا، شیرجه و واترپلو ادغام شد. در سال ۱۳۶۲ فدراسیون قایقرانی و اسکی روی آب از فدراسیون مذکور جدا و به طور مستقل کار خود را آغاز کرد. علی قلمسیاه به عنوان رئیس فدراسیون انتخاب شد در سال ۱۳۸۳ احمد دنیامالی سکان هدایت فدراسیون قایقرانی را بر عهده گرفت. وی ابتدا یک برنامه ده ساله توسعه و استراتژیک راه اندازی کرد و سه رشته المپیکی بادبانی، روئینگ و دواگون بت راه اندازی شد. با خرید تجهیزات و امکانات، تاسیس پایگاههای قهرمانی و استعدادیابی در سراسر کشور، استخدام مربیان طراز اول دنیا، برگزاری اردوهای مستمر گامهای موثری را برداشته شد.