پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما سرمایه گذاران مالزیایی درپی گسترش فعالیت در حوزه غذا و نوشیدنی حلال در ژاپن به ویژه همزمان با برگزاری بازی های المپیک تابستانی 2020 در این کشور هستند.
به گزارش خبرنگار صدا و سیما از کوالالامپور، پس از دو سال گفتگو ، دپارتمان توسعه اسلام در مالزی با نام اختصاری "جاکیم "مجوز حلال را برای سرمایه گذاری مشترک در حوزه آشپزخانه حلال در ژاپن صادر کرد.
دو شرکت مالزیایی خدمات غذایی خلیج "بانی" و شرکت ژاپنی کورتکس کورپوریشن در آشپزخانه ای به نام راکو، مشترکا فعالیت می کنند و هدف آنها پاسخ به نیاز گردشگران مسلمان است.
این آشپزخانه که در جنوب ژاپن واقع شده بسته های آماده مصرف را برای رستوران های توکیو تهیه و به هتل هایی که تحت پوشش شبکه ماریوت توکیو هستند؛ ارسال می کند.
سراج الدین سهیمی مدیر جاکیم در حاشیه نمایشگاه حلال 2019 مالزی به نام میهاس اعلام کرد: این آشپزخانه در برگیرنده غذاهای ژاپنی و غذاهای منطقه جنوب شرق آسیا نظیر "کاری مرغ، ساتی و می جاوا " است.
مدیر داخلی شرکت بانی مالزی از همکاری بهترین های آشپزخانه های ژاپنی و منطقه جنوب شرق آسیا و تلفیق سبک های مختلف برای ارائه بهترین غذاهای حلال متنوع چند ملیتی (سس مالزیایی با گوشت گاو ژاپنی) با هدف در اختیار گرفتن بازار جهانی خبر داد.
سو چونگ کی گفت: در تهیه غذای حلال علاوه بر رعایت مسائل مذهبی به سلامت و ایمنی غذا هم توجه داریم به طوری که 80 درصد توجه ما به سلامت غذای حلال معطوف است.
وی افزود: ما فقط گواهینامه حلال ندادیم تا برای حجم زیادی از گردشگران غذای حلال تهیه شود؛ بلکه می خواهیم مطمئن شویم که چرخه تهیه غذا همراه با استاندارد مناسب باشد تا هم جوابگوی خیل عظیم مراجعان باشیم و هم به مشتریان امنیت خاطر بدهیم.
رئیس شرکت کورتکس ماساکی ژاپن نیز اعلام کرد: قبلا گواهینامه حلال از اتحادیه حلال ژاپن اخذ کردیم اما با گرفتن گواهینامه غذای حلال مالزی درجه اعتبار این شرکت را ارتقاء بخشیدیم.
ماساکی فوتی شیرو افزود: کارد و چنگال های سیاه و سفید مخصوص مشتریان مسلمان طراحی شده و از رنگ های دیگر برای مشتریان غیر استفاده می شود.
وی گفت: برای شستوی کارد و چنگال و بشقاب غذا نیز از ماشین های ظرف شویی جداگانه استفاده می شود که تا همه چیز بر اساس موازین مذهبی مسلمانان انجام شود.
محمد مصطفی عبدالعزیز معاون اجرایی توسعه تجارت خارجی مالزی هم ژاپنی ها را مردم تمیز می داند که از برنامه حلال خوب استقبال کردند.
مالزی در سال 2016 از محل صادرات محصولات غذایی حلال بالغ بر 10 میلیارد و 340 میلیون دلار آمریکا درآمد داشته است که در مقایسه با سال 2015 بیست درصد افزایش دارد.
همچنین این کشور در سال 2017 در منطقه شرق آسیا پس از چین،سنگاپور و آمریکا صاحب چهارمین رتبه شریک تجاری با 138میلیارد و 500 میلیون رینگیت دارایی است.