پخش زنده
امروز: -
کشت هندوانه دیم در 13 هکتار از زمینهای کویر خشک شهرستان آران و بیدگل آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛ مدیر جهاد کشاورزی آران و بیدگل علت کشت هندوانه دیم رابالا بودن سطح آب زیرزمینی در این منطقه دانست و گفت: کشت هندوانه دیم در13 هکتار از دو منطقه سنبک و چاله چهار طاقی شهرستان آران و بیدگل آغاز شده است.
حسین فتاحی افزود: همه ساله در اوایل فروردین زمین های چاله مسطح و آماده کشت تخم هندوانه شده و برای جلوگیری از ورود حیوانات موذی دور تا دور آن را فنس کشی کرده ، و در اوایل تیر اولین هندوانه ها به دست می آید.
وی با بیان اینکه در چاله های سنبک و چهار طاقی با کندن چاله هایی به عمق کمتر از یک متر به آب می رسیم افزود: کشاورزان از ۳۰۰ سال پیش تاکنون با کندن چاله هایی هندوانه دیم کشت می کنند.
فتاحی گفت: در حال حاضر 103 چاله در مناطق سنبک و چهار طاقی برای کشت هندوانه دیم فعال است که این چاله ها با کاربری کشاورزی دیم در گذشته های دور ایجاد شده است.
وی با اشاره به اینکه هندوانه های تولیدی در چاله های سنبک و چهار طاقی، قند بسیار پایین تر از هندوانه های معمولی دارد افزود: از جمله ویژگی های خاص هندوانه های دیم تولیدی در آران و بیدگل مناسب برای برخی از بیمارهای خاص مانند دیابت و دستگاه گوارش است
مدیر جهاد کشاورزی آران و بیدگل مهمترین تفاوت و ویژگی خاص هندوانه های دیم آران و بیدگل را هدایت بذر هندوانه به سمت آب و تولید هندوانه ارگانیک بدون استفاده از کود شیمیایی بیان کرد و گفت: در کشت معمولی هندوانه آب به سمت بذر هدایت و از کودهای شیمیایی استفاده می شود.