نشست اتحاديه عرب و ادامه صدور بيانيه هاي بي خاصيت
اکتفاي اتحاديه عرب به صدور بيانيه در مورد جولان اشغالي، مانع حمايت ترامپ از اشغالگري رژيم صهيونيستي و ادامه توسعه طلبي اين رژيم در سرزمين هاي عربي نخواهد شد.
سران کشورهاي عربي در پايان سي امين نشست اتحاديه عرب که روز يکشنبه در تونس برگزار شد در بيانيه پاياني خود تاکید کردند بلندیهای جولان بخشی از خاک سوریه است و تصمیم «دونالد ترامپ» رئیسجمهوری آمریکا در به رسمیت شناخت حاکميت رژيم صهيونيستي بر این بلندیها، نقض قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل متحد است.
طبق معمول سران عرب که در اين نشست شرکت کرده بودند در مورد تصميم ترامپ به مشروعيت دادن به اشغالگري رژيم اشغالگر قدس در جولان، فقط به صدور بيانيه اکتفا کردند و هيچ طرح و برنامه اي براي تحت فشار قراردادن رئيس جمهور امريکا و رژيم صهيونيستي براي پايان دادن به اشغالگري اين رژيم نداشتند.
در بيست و نهمين نشست سران اتحاديه عرب نيز که سال گذشته در ظهران عربستان برگزار شد و موضوع آن مقابله با تصميم ترامپ براي انتقال سفارت امريکا به قدس بود فقط به محکوم کردن اين تصميم و تذکر مجدد حمايت از تشکيل کشور فلسطيني در مرزهاي 1967 به پايتختي قدس شرقي بر طبق قطعنامه هاي شوراي امنيت سازمان ملل بسنده شد وهيچ اقدام عملي براي جلوگيري از اين اقدام صورت نگرفت.
اتحاديه عرب در سال 1945 به ابتکار مصر تاسيس شد و امروزه 22 کشور عضو اين اتحاديه هستند. آزادي از سلطه قدرت هاي خارجي و تحقق وحدت عربي و مقابله با رژيم صهيونيستي مهمترين اهداف تشکيل اين اتحاديه بود اما امروزه اختلافهای شدید ميان اعضای اتحادیه و اهداف و منافع متضادشان در امور داخلی و سیاست خارجی، اين اتحاديه را به سازمانی ضعیف تبدیل کرده است.
از سويي روابط آشکار و پنهان برخي رژيم هاي عربي با رژيم صهيونيستي و سلطه سياست هاي منطقه اي امريکا بر برخي کشورهاي عضو و همچنين سلطه برخي رژيم هاي عربي حاشيه جنوبي خليج فارس مانند عربستان و امارات بر اين اتحاديه سبب شده است که اين سازمان از اهداف اوليه دور شده و رويکرد آن در تضاد با منافع ملت ها و کشورهاي عربي باشد.
در اين خصوص مي توان به دخالت برخي کشورهاي عربي براي براندازي دولت بشار اسد در سوريه يا تشکيل ائتلافي از سوي عربستان براي مداخله نظامي در بحرين و يمن يا طرح موضوعات اختلافي در جهان اسلام و همراهي با سياست هاي رژيم صهيونيستي و حامي اصلي اين رژيم يعني امريکا عليه محور مقاومت اشاره کرد.
همسويي برخي دولت هاي عربي مانند عربستان وامارات با طرح هاي امريکايي سازش از جمله طرح اخير معامله قرن که از سوي ترامپ ارائه شده نيز سبب شده است تا بيانيه هاي اين اتحاديه در حد شعار و با هدف جلوگيري از اعتراضات داخلي باقي بماند و رژيم صهيونيستي بدون هيچ نگراني در سايه حمايت همه جانبه امريکا به عنوان يک قدرت خارجي، به توسعه طلبي و اشغال بيشتر سرزمين هاي عربي ادامه دهد و طرح اسراييل بزرگ را محقق نمايد.
در اين خصوص به بيست ونهمين نشست سران اين اتحاديه در ظهران عربستان اشاره شد نشستي که ملک سلمان آن را نشست قدس ناميد اما در عمل هيچ اتفاقي براي استيفاي حقوق فلسطيني ها از سوي اين اتحاديه صورت نپذيرفت و امروزه ترامپ بدون هيچ نگراني در اعلاميه اي به اشغالگري رژيم صهيونيستي در جولان هم رسميت داد.
به نظر مي رسد اميدي نيست که نشست سران اتحاديه عرب در تونس نيز مانع از توسعه طلبي رژيم صهيونيستي و حمايت هاي بي دريغ امريکا از اين رژيم در سرزمين هاي عربي باشد به ويژه اينکه در اين نشست، پادشاه عربستان در مسير حاشيه امن سازي براي رژيم صهيونيستي حرکت کرد و براي انحراف افکار عمومي، اتهامات دروغيني را عليه ايران مطرح کرد آن هم در حاليکه اين ايران بوده است که در طول سال هاي گذشته با حمايت از محور مقاومت، مانع از گسترش توسعه طلبي رژيم اشغالگر قدس در سرزمين هاي عربي بوده است، در اين خصوص مي توان به حمايت تهران از حزب الله در آزاد سازي جنوب لبنان اشاره کرد.
---------------------------------
رضا محمدمراد