به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، مهدی جمالی نژاد ضمن اعلام خبر فوق افزود: پس از ابلاغ دستور معاون اول رئیس جمهور توسط وزیر کشور مبنی بر بسیج امکانات شهرداریهای کشور در مسیر کمک به مناطق سیلزده، بلافاصله و در کوتاهترین زمان هماهنگی لازم با شهرداریهایی که در سیل اخیر از کمترین میزان حادثه برخوردار بودند، به منظور ارسال ماشین آلات و تجهیزات تخصصی آنها به مناطق سیلزده استان لرستان صورت گفت.
وی افزود: ۱۰ دستگاه ماشین آتش نشانی، ۵ دستگاه کمپرسی، ۲ دستگاه لودر، ۲۰ دستگاه پمپ کف کش، ۶ دستگاه وانت دو کابین و ۲ تانکر به همراه قایق و لباس غواصی و ۷۰ نفر نیروی انسانی زبده و ۵۰ نفر از نیروهای هلال احمر به همراه تجهیزات مربوطه در حال حرکت از طرف شهرداری اصفهان به طرف استان لرستان هستند.
وی افزود: علاوه بر تجهیزات فوق، ۴ دستگاه ماشین آتش نشانی، ۴۰دستگاه پمپ کف کش به همراه تعدادی از نیروهای متخصص سازمانهای آتش نشانی تعدادی از شهرداریهای استان اصفهان که کمترین مسافت را با مناطق سیل زده استان لرستان دارند، هم در حال عزیمت به استان لرستان هستند و سرپرستی تیم تجهیزات اعزامی توسط شهردار اصفهان صورت میگیرد.
وی همچنین از ارسال ۵ دستگاه پمپ بزرگ، ۲ دستگاه لودر، ۵ دستگاه کامیون، یک دستگاه گریدر، یک دستگاه بولدوزر، یک دستگاه قایق، ۲ دستگاه ماشین آتش نشانی و یک جرثقیل ۵۰ تن از استان مرکزی به استان لرستان خبر داد.
وی افزود: از استان یزد نیز ۷ دستگاه پمپ در حال بارگیری برای ارسال به استان لرستان میباشد.
جمالی نژاد با توجه به وضعیت ویژه استان خوزستان و لزوم تقویت بیشتر تجهیزات برای مقابله به موقع با حوادث احتمالی اعلام کرد: ۱۴ دستگاه کمپرسی به همراه ۴ دستگاه لودر و ۲ دستگاه بیل مکانیکی تحویل استانداری خوزستان خواهد شد.
شایان ذکر است در روز دوشنبه ۱۲ فروردین حسب اعلام ستاد مدیریت بحران استان گلستان، ۲ دستگاه بیل مکانیکی دیگر از شهرداری مشهد به آن استان اعزام شد و پیش از این نیز بیش از ۱۲۰ دستگاه انواع ماشین آلات عمرانی و تجهیزات تخصصی نظیر خودرو سبک و سنگین آتش نشانی، انواع پمپ، بیل مکانیکی، بیل زنجیری، لودر کمپرسی، کمرشکن و ... به همراه تیمهای تخصصی آتش نشانی از شهرداریهای استانهای تهران، البرز، سمنان، قزوین و خراسان رضوی به مناطق سیل زده استانهای گلستان و خراسان شمالی اعزام شده بود.
توضیحاتی از وضعیت سیلاب در لرستان معاون وزیر کشور در حاشیه نشست شورای هماهنگی مدیریت بحران استان لرستان توضیحاتی در خصوص وضعیت این استان بیان نمود.
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور و رییس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور که به همراه معاون اول رییس جمهوری و جمعی از وزرا به منظور رصد اقدامات انجام شده برای مقابله با سامانه بارشی پیش رو و حضور در نشست شورای هماهنگی مدیریت بحران استان، وارد خرم آباد شده در حاشیه این نشست توضیحاتی در خصوص وضعیت استان لرستان بیان نمود.
مهدی جمالی نژاد با اشاره به ورود معاون اول رییس جمهور و هیأت همراه در عصر یکشنبه ۱۱ فروردین به خرم آباد گفت: جاده خرم آباد به پل دختر قطع شده است که ترمیم آن با ادامه این بارشها بسیار سخت و زمان بر خواهد بود، زیرا این جاده در ۱۸ نقطه آسیب دیده است که امکان ایجاد واریانت نیز وجود ندارد و باید همان مسیر ترمیم شود.
وی افزود: به دلیل احتمال خطر و هشدار سیل ۸۰ درصد از ساکنان در معرض سیل در شهر درود و روستاهای پایین دست تخلیه شده اند.
جمالی نژاد با بیان اینکه کمپهای هلال احمر آماده پذیرایی و پذیرش سیل زدگان هستند، اضافه کرد: اماکن ورزشی و آموزشی و حسینهها و فرهنگسراها و سایر فضاهای عمومی، آمادگی اسکان را دارند.
وی همچنین گفت: جلسات شورای هماهنگی مدیریت بحران در استان و شهرستانها تشکیل و تصمیمات لازم اتخاذ شده است.
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور همچنین در زمینه نشست هماهنگی شورای مدیریت بحران استان لرستان که ۱۱ فروردین به ریاست معاون اول رییس جمهوری تشکیل شد، گفت: در این جلسه تصمیمات خوبی درباره جبران خسارت ها، تعمیرات منازل آسیب دیده و ساخت منازل تخریب شده و اعطای وام به این منظوراتخاذ و مقرر شد در مرحله بعد خسارات وارد شده به نهادهای عمومی و زیرساختهای شهری و زیرساختهای استان لرستان براورد و ارزیابی و پرداخت شود.
جمالی نژاد همچنین با اشاره به ادامه بارشها به صورت شدید در تمامی شهرهای استان لرستان طی ساعات اخیر که در نتیجه آن آب گرفتگی معابر در بسیاری از شهرها به وقوع پیوسته است، با بیان اینکه خرم رود در بخشهایی طغیان کرده و موجب وارد شدن خسارت به برخی زیرساختها و ورود آب به منازل ساحلی خرم آباد شده، تاکید کرد: ضرورت دارد مردم به هشدارهای اعلام شده توجه و برای حفظ جان خود محلهای ساحلی را ترک نمایند.
جمالی نژاد افزود: نیروهای آتش نشانی خرم آباد از صبح دوشنبه ۱۲ فروردین در حال اطلاع رسانی و اعلام هشدار به ساکنان محدوده نوار ساحلی این شهر هستند و نیروهای امدادی هم در حال تلاش برای امدادرسانی به مردم مناطق ساحلی خرم آبادهستند.
وی در ادامه اظهار کرد: تمامی دستگاههای خدمت رسان و امدادی استان از جمله شهرداریها و دهیاریها در حالت اماده باش هستند و از آنها خواسته شده ضمن تاکید بر نهایت دقت و هوشیاری در مواجهه با پیامدهای احتمالی بارشها، اقدامات لازم را در زمینه اطلاعرسانی، امدادرسانی و انجام اقدامات پیشگیرانه به منظور جلوگیری از بروز خسارات احتمالی انجام دهند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر آب چند رودخانه استان لرستان به بالاترین حد رسیده و احتمال طغیان و وقوع آب گرفتگی در برخی روستاها و شهرها وجود دارد و برخی سدها هم در حال سرریز شدن است، اضافه کرد: هشدارهای لازم به مردم داده شده و ضرورت دارد مردم در محیطهای امن و دور از حاشیه رودخانهها اسکان یابند.