ترامپ مسئول کشتار فلسطینی ها و اسرائیلی ها است
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی راشاتودی، مذاکره کننده ارشد فلسطینی ها گفت: از اکنون به بعد هر وقت که فلسطینی ها و اسرائیلی ها در تنش ها و درگیری های متقابل کشته باید دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا بداند که وی مسئول است.
صائب عریقات مذاکره کننده ارشد فلسطینی ها در مصاحبه با شبکه تلویزیونی راشاتودی، در پاسخ به سوالی مبنی بر این که "دیوید فریدمن" سفیر آمریکا در اسرائیل در نشست ایپک گفته در چارچوب طرح موسوم به معامله قرن کرانه باختری به اسرائیل الحاق خواهد شد گفت:من اعلام کرده ام از اکنون به بعد هر وقت اسرائیلی ها یا فلسطینی ها در تقابل ها و خشونت ها کشته شوند باید دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در برابر آینه بایستد. وی با نگاه به آینه متوجه خواهد شد که چه کسی مسئول این کشتارها است. سفیر تندرو وی یعنی دیوید فریدمن به لابی ایپک می گوید باید بخش عمده ای از مناطق کرانه باختری باید به اسرائیل الحاق شود و باید اسرائیل امنیت کلی منطقه را به دست بگیرد این به چه معنا است؟ پیش از این هم این مقامات آمریکایی گفته اند باید بیت المقدس پایتخت اسرائیل باشد و آنها منطقه جولان سوریه را هم به اسرائیل الحاق کرده اند. بنابراین ما کاملا معتقد هستیم که گام بعدی الحاق کرانه باختری به اسرائیل خواهد بود. شاید بعد از آن هم آنها اعلام کنند که تشکیل دولت را در غزه به رسمیت می شناسند. بنابراین زمانی که ابرقدرت ها یعنی آمریکا و دونالد ترامپ رئیس جمهور این کشور می گویند کنترل مناطق دیگر با بکارگیری نیروی نظامی و قدرت کاری قانونی است و شهرک سازی های اسرائیل که بر اساس کنوانسیون ژنو جنایات جنگی محسوب می شوند از نظر مقام های آمریکایی قانونی محسوب می شود، یا زمانی که آمریکایی ها به شکل یکجانبه تصمیم می گیرند بیت المقدس پایتخت اسرائیل باشد، و یا زمانی که موضوع آوارگان فلسطینی مطرح می شود ترامپ قانون تامین منافع ملی اسرائیل را می پذیرد و می گوید حق انتخاب در مناطق میان رودخانه اردون و دریای مدیترانه تنها در اختیار یهودی ها است در حالی که ما به عنوان مسلمانان و مسیحیان فلسطین که تا به امروز پنجاه و نه درصد جمعیت این منطقه را تشکیل می دهیم و اسرائیل در این مناطق تنها چهل و نه درصد است این مواضع به چه معنا هستند؟ نتیجه صریح چنین اقداماتی گسترش و تداوم خشونت، خونریزی و افراط گرایی است.
مجری شبکه راشاتودی در ادامه خطاب به صائب عریقات گفت: اتحادیه اروپا درباره مخالفت با الحاق جولان و کرانه باختری به اسرائیل با شما موافق است اما آمریکا و انگلیس از این موضوع و اسرائیل در این خصوص حمایت می کنند. اسرائیل اخیرا هم منطقه غزه و سوریه را بمباران کرد. شما می گویید جنگی گریزناپذیر در حال وقوع است شما چه اقداماتی برای مواجهه با این جنگ انجام داده اید؟ جنبش فتح در این تحولات در کجا است؟
صائب عریقات مذاکره کننده ارشد فلسطینی ها در پاسخ گفت: نشست اتحادیه عرب در تونس برگزار می شود و در این نشست اعراب مخالفت خود را با همه تصمیمات ترامپ در ارتباط با فلسطین و سوریه اعلام می کنند. ما در این زمینه تنها نیستیم. بر اساس قوانین بین المللی ما از راهکار تشکیل دو کشور و پایتختی قدس برای کشور فلسطین براساس مرزهای هزار و نهصد و شصت و هفت حمایت می کنیم. این موضع اتحادیه اروپا و موضع اتحادیه آفریقا است. جنبش غیرمتعهدها هم از این موضع حمایت می کند. شماری از کشورهای آمریکای لاتین و منطقه کارائیب هم از این موضع حمایت می کنند. سازمان کشورهای اسلامی هم از این موضع حمایت می کند. روسیه، چین و ژاپن و کانادا هم از این موضع حمایت می کنند. شما نمی توانید کشوری بیابید که با دستکاری در ساختار جمعیت و ساختار جغرافیایی این منطقه مشکل نداشته باشد. می دانیم که مردم اسپانیا هرگز نمی پذیرند که یک روز از خواب بیدار بشوند و ببینند که ترامپ بارسلونا را به عنوان پایتخت کاتالونیا اعلام کرده است. توجه به این موضوع نه تنها به علت وضع ما به عنوان فلسطینی ها ضروری است بلکه به علت منافع خود این کشورها و ثبات آنها و حل مسائل با راهکارهای مسالمت آمیز الزامی است.
مجری شبکه راشاتودی گفت:در حالی که شما با دیپلمات های اروپایی درباره این مسائل گفتگو می کنید شاهد هستیم که این کشورها به ارسال سلاح برای اسرائیل ادامه می دهند. برای مثال انگلیس یکی از بزرگ ترین فروشندگان سلاح و سلاح های تک تیراندازی به اسرائیل است. دیدگاه دیپلمات های اروپایی که شما با آنها گفتگو کرده اید در این خصوص چیست؟ آیا آنها می پذیرند که همزمان با حمایت از صلح برای اسرائیل سلاح می فرستند؟
صائب عریقات در پاسخ گفت: زمانی که ماه گذشته نشست مشترک اعراب و اروپا را در شرم الشیخ مصر برگزار کردیم اروپایی ها در بالاترین سطح در این نشست شرکت کردند. ترزا می نخست وزیر انگلیس در این نشست حضور داشت. در بند هفتم بیانیه مشترک دو طرف گفته شده است که اشغالگری اسرائیل با قاطعیت رد می شود. همچنین از اسرائیل درخواست شده که به اشغالگری خود به ویژه در شرق بیت المقدس پایان بدهد. ما به کشورهایی که به اسرائیل تسلیحات می دهند اعلام می کنیم که این اقدامات کمکی به صلح نمی کنند. این نوع برخوردها با اسرائیل و اعطای مصونیت به آن صرفا به مثابه ریختن بنزین بر روی آتش است.ما از همه کشورها می خواهیم که اسرائیل را وادار به پاسخگویی بکنند و از اعطای سلاح به اسرائیل به عنوان یک نیروی اشغالگر خودداری کنند.
مجری شبکه راشاتودی خطاب به صائب عریقات گفت آیا بین گروه های آزادی بخش برای مقابله با اقدامات آمریکا و انگلیس برای الحاق کرانه باختری به اسرائیل هماهنگی و همبستگی وجود دارد؟ می دانیم که جنبش فتح با جنبش حماس در حال جنگ است.
صائب عریقات در پاسخ گفت: متاسفانه ما همچنان دچار اختلاف بین کرانه باختری و غزه هستیم. ما تلاش می کنیم به حماست اعلام کنیم که اختلاف نظر داریم اما باید برای حل این اختلافات به پای صندوق های رای برویم و از گلوله برای رفع این اختلافات استفاده نکنیم. بنظر من اسرائیلی ها در مرحله اول بخشی از کرانه باختری که در آن شهرک هایی را ایجاد کرده اند مانند معالیه دومیم و گوشاد سیعون را به اسرائیل الحاق خواهند کرد و در مراحله بعدی بخش های بیشتری از کرانه باختری را به اسرائیل الحاق خواهند کرد. این مسیری است که آنها می خواهند طی کنند. زمانی که سفیر آمریکا به هیات های ایپک می گوید اسرائیل باید مسئولیت کامل امنیت را در کرانه باختری داشته باشد این بدان معنا است که اسرائیل باید کنترل کامل این منطقه را در داختیار داشته باشد. این به معنای الحاق کرانه باختری به اسرائیل است. اقداماتی مانند تخریب منازل فلسطینی ها در کرانه باختری و کشتارهای فراقانونی فلسطینی ها و غصب زمین های فلسطینی ها و توسعه شهرک سازی ها هم در این چارچوب انجام می شوند. این چراغ سبزی است که نتانیاهو احساس می کند از دونالد ترامپ دریافت کرده است.