جهانگیری در ستاد مدیریت بحران لرستان گفت : برای بازسازی هر واحد مسکونی در شهر و روستا علاوه بر کمک بلا عوض 40 تا 50 میلیون تومان وام پرداخت می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای؛ اسحاق جهانگیری همچنین از پرداخت 5 تا ۱۵میلیون تومان برای خرید و جایگزینی وسایل زندگی در شهرها و روستاهای آسیب دیده از سیل خبر داد .
وی با بیان اینکه برای جبران خسارت زیرساخت های خسارت دیده از سیل اخیر، هنوز تصمیم مشخصی گرفته نشده است ،تصریح کرد: تصمیم در این خصوص به هفته آینده موکول شده است .
معاون اول رئیس جمهور، لرستان را یکی از ظرفیت های بزرگ کشور در حوزه های مختلف نیروی متخصص انسانی، زیرساخت ها، مسیرهای مهم ارتباطی، همجواری با استان های مرزی و برخورداری از منابع و معادن غنی طبیعی و نیز کشاورزی عنوان کرد و افزود : لرستان قابلیت های متعدد و متنوعی برای توسعه و پیشرفت دارد و دولت تمام تلاش خود را برای توسعه این استان به کار خواهد گرفت .
جهانگیری با بیان اینکه بارش برف و باران رحمت الهی است و موجب از بین رفتن خشکسالی شده و مشکلات کمبود آب شرب گذشته را نیز حل خواهد کرد، گفت: امسال برای ایران، سالی استثنایی است.
وی به مشکلات خشکسالی و ریزگردهاو همچنین خشک شدن دریاچه های کشور اشاره کرد و افزود: سیل اخیر به رغم تلخی ها و مشکلات فراوانش، مزایای زیادی برای کشور به همراه خواهد داشت و اولویت ما در این رویداد طبیعی پیشگیری از تلفات جانی است.
معاون اول رئیس جمهور در استان کرمانشاه >> معاون اول رئیس جمهور و هیئت همراه در پایان جلسه ستاد مدیریت بحران استان کرمانشاه، راهی استان لرستان شد.جهانگیری: لزوم آمادگی دستگاهها برای مقابله با سیلاب اسحاق جهانگیری در جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران استان کرمانشاه که با حضور وزرای جهاد کشاورزی، راه و شهرسازی، بهداشت و درمان و ورزش و جوانان، استاندار کرمانشاه و مسئولان دستگاههای دولتی و امدادی در محل استانداری کرمانشاه برگزار شد، با اشاره به درگیر بودن بیش از ۲۰ استان کشور با سیلاب و مشکلات ناشی از آن، بر عزم و اراده دولت برای مقابله با این مشکلات در همراهی با دستگاههای نظامی و انتظامی و امدادی و بسیج مردمی تاکید کرد.
معاون اول رئیس جمهور گفت: باید همه دستگاههای اجرایی و امدادی استان کرمانشاه و استانهای همجوار و درگیر سیل، برای مقابله با سیلاب و مشکلات و خطرات ناشی از آن در آمادگی کامل قرار داشته باشند.
اسحاق جهانگیری افزود: با همدلی ایجاد شده بین همه بخشها قادر هستیم درد و آلام مردم را به حداقل برسانیم.
وی افزود: کرمانشاه و بسیاری از شهرستانهای استان، در سیل اول که بین چهارم تا هشتم فروردین اتفاق افتاد خوشبختانه خسارت جانی نداشت.
معاون اول رئیس جمهور گفت: در طول ۲۴ ساعت آینده، حدود ۱۵۰ میلیمتر بارندگی خواهيم داشت، باید مراقب باشيم در موج دوم سیلاب که در روزهای آینده اتفاق میافتد، خسارتهای وارده به منازل مردم به حداقل ممکن برسد.
وی افزود: اگر مدیریت بحران در استانهای سیل زده نبود، بی شک خسارات وارده و تلفات انسانی افزایش چشمگیری مییافت.
جهانگیری افزود: تا آخرین ماههای سال گذشته، دغدغه ما خشکسالی و بحران کم آبی بود و خشکسالی مستمر شرایط را به جایی رسانده بود که عدهای فکر میکردند ادامه حیات در ایران غیر ممکن است، اما خوشبختانه، باران اخیر، از نظر اقتصادی آثار مثبتی برای کشور داشت و امروز هیچ تالابی نیست که منشا ریزگرد باشد و بسیاری از سدها یا پر شده و یا در حال سرریز شدن هستند.
وی با اشاره به درگذشت عدهای از هموطنان در برخی استانها از جمله شیراز، آن را حادثهای بسیار تلخ عنوان کرد و گفت: شیرینی بارانهای اخیر، ایجاد همدلی بین مردم و مسئولان بخصوص در ایامی بود که کشور در تعطیلات بود.
معاون اول رئیس جمهور بارشهای اخیر را لطف بزرگ خدا به مردم ایران دانست و گفت: باید با همدلی و تلاش مستمر برای حل مشکلات مردم، قدردان این نعمت بزرگ خدا باشیم.
وزیر بهداشت: تجهیز کامل بیمارستانهای استان کرمانشاه سعید نمکی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم در سخنانی از تجهیز بیمارستانهای استان کرمانشاه خبر داد و گفت: بیمارستانهای این استان، به حدی تجهیز شده اند که حتی میتوانند برای استانهای دیگر هم نقش استان معین را ایفا کنند.
وزیر راه: مهمترین وظیفه وزارت راه؛ باز ماندن مسیرهای ترددی وزیر راه و شهرسازی هم گفت: بخش مهمی از مصوبات دولت ناظر به جبران خسارات ناشی از سیل، به همه استانها مربوط است و جنبه فراگیر دارد.
محمد اسلامی افزود: مهمترین وظیفه وزارت راه و شهرسازی و ادارات کل راهداری و راه و شهرسازی استان، باز ماندن مسیرهای ترددی است.
استاندار کرمانشاه: برای مقابله با سیلاب آماده باش هستیم هوشنگ بازوند استاندار کرمانشاه هم در این جلسه با بیان گزارشی از زیانهای ناشی از سیلاب افزود: امشب و فردا قرار هست بین ۱۴۰ تا ۱۵۰ میلیمتر بارندگی در سطح استان رخ دهد که معادل بارندگیهای یک ساله خواهد بود.
وی افزود: در موج اول بارندگی که در روزهای چهارم تا هشتم فروردین رخ داد مردم خسارتهای زیادی دیدند و امشب در صورت وقوع سیلاب، ۶۶۸ روستا و ۱۴ هزار خانواده روستایی و ۵ هزار خانواده شهری در معرض سیلاب قرار دارند. برای مقابله با سیلاب آماده باش هستیم.
بازوند از آمادگی و بسیج همه امکانات برای مقابله با سیلاب و مشکلات و خطرات ناشی از آن خبر داد و گفت: هم اکنون در مناطق مستعد آب گرفتگی، بیل مکانیکی، لودر و جرثقیل مستقر شده است.
بازوند در خصوص وضعیت ده سد موجود استان نیز گفت: این ده سد، در مجموع یک میلیارد و ۳۵۰ میلیون متر مکعب ظرفیت دارند که فقط ۱۴۵ میلیون متر مکعب ظرفیت خالی وجود دارد و امیدواریم با کمک این سدها و دست به دست هم دادن همه مردم و مسئولان دستگاههای دولتی و امدادی و بسیج و دستگاههای نظامی و انتظامی، مشکلات ناشی از این سیل به حداقل برسد.
شورای هماهنگی مدیریت بحران استان کرمانشاه با حضور معاون اول رئیس جمهور آغاز شد.
معاون اول رئیس جمهور وارد فرودگاه کرمانشاه شد و مورد استقبال استاندار و مقامات استانی قرار گرفت.
اسحاق جهانگیری در این سفر قرار است در جلسه مدیریت بحران استان کرمانشاه حضور یابد و از مناطق سیل زده استان نیز بازدید کند.
خرم آباد مقصد دیگر معاون اول رئیس جمهور در سفر سه روزه خود به استانهای درگیر سیل کشور است.