پخش زنده
امروز: -
وزیر نیرو: موج بارشی جدید در پنج روز آینده سه میلیارد و ۴۰۰ میلیون مترمکعب آب را به خوزستان میرساند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ رضا اردکانیان در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: بخشی از این آب پشت سدها ذخیره و بخشی دیگر رهاسازی میشود.
وی گفت: تا پیش از بارشهای اخیر میزان بارندگیهای سال گذشته ۲۰۵ میلی متر بود که در این بارندگیها به ۲۶۱ میلی متر رسید.
اردکانیان افزود: تا کنون چنین موج بارشی به این شدت، وسعت و مدت وجود نداشته است.
وی گفت: مجموع حجم مخازن آبی کشور ۵۰ میلیارد مترمکعب است که تا کنون ۷۰ درصد آنها پر شده است.
وزیر نیرو افزود: هم اکنون ۳۵ میلیارد مترمکعب آب در مخازن ذخیره شده است که این میزان پارسال در همین زمان ۲۳ میلیارد مترمکعب بود.
اردکانیان گفت: هم اکنون پنج میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعب آب پشت سد کرخه است و این سد از حیث پایداری در وضعیت مناسبی قرار دارد.
وی با بیان اینکه با بارندگیهای اخیر تالابهای بسیاری در کشور پر آب شده است، افزود: به تالاب هامون در هیرمند ۲۰ درصد آب وارد شده است و ۷۰۰ میلیون مترمکعب به دریاچه ارومیه وارد شده که سطح آب در مقایسه با پارسال ۳۲ سانتی متر افزایش یافته است.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور: بارندگیهای اخیر، نگرانی در زمینه تأمین آب خوزستان را رفع کرده است
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور نیز در این برنامه گفت: به منظور بررسی شرایط کشور شورای هماهنگی مدیریت بحران به طور شبانه روزی با حضور نمایندگان دستگاههای ذیربط در وزارت کشور دایر شده است.
اسماعیل نجار افزود: سامانه بارشی جدید ۷۰ تا یکصد میلیمتر بارندگی دارد و نگرانیها به خاطر ورود این حجم بارندگی به خوزستان است.
وی گفت: سدهای کرخه و دز پر شده است، احتمال آب گرفتگی در مسیر سدها وجود دارد.
نجار افزود: تا آبان پارسال نگران تأمین آب در خوزستان بودیم که با بارندگیهای اخیر این نگرانیها برطرف شده است.
استاندار خوزستان: تمهیدات برای استحکام سیل بندهای روستاهایی که اهالی آنها حاضر به ترک خانه هایشان نشده اند
استاندار خوزستان نیز در این برنامه گفت: برخی روستاهای استان با شرایط آبی جدید سازگاری دارند و اهالی آنها حاضر به ترک روستاهایشان نمیشوند.
غلامرضا شریعتی افزود: تا کنون ۲۰ روستا تخلیه شده و تمهیدات لازم برای استحکام سیل بندهای روستاهایی که اهالی آنها حاضر به ترک خانه هایشان نشده اند اندیشیده شده است.
وی گفت: امکانات لازم برای اقامت اضطراری ناشی از حوادث احتمالی در نظر گرفته شده است.
سرپرست استانداری گلستان: علت اصلی ماندگاری آب در مناطق سیل زده؛ عدم لایروبی رودخانهها
سرپرست استانداری گلستان نیز در این برنامه گفت: علت اصلی ماندگاری آب در مناطق سیل زده این استان؛ عدم لایروبی رودخانهها و رسوبات زیاد در نقاط متصل به دریاست.
میرمحمد غراوی افزود: دبی رودخانه گرگان رود حداکثر ۱۲۰ مترمکعب در ثانیه است در حالی که حجم سیلاب ۳۲۰ مترمکعب در ثانیه بود.
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر: آماده باش ۵۰ تیم عملیاتی در استان خوزستان
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر نیز در این برنامه گفت: در سیل اخیر ۱۳ هزار نفر در استان گلستان اسکان اضطراری داده شدند.
مرتضی سلیمی افزود: پنج نقطه جدید برای اسکان اضطراری در سیل احتمالی پیش رو در استان گلستان در نظر گرفته شده است.
وی گفت: ۵۰ تیم عملیاتی در استان خوزستان آماده باش هستند و در چند استان معین هم هر کدام ۵۰ تیم عملیاتی آماده ورود به مناطق سیل زده هستند.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا: شیب رودخانه گرگان رود، تخلیه سیلاب را سخت میکند
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا نیز در این برنامه گفت: شیب رودخانه گرگان رود به گونهای است که آب در آن به صورت ساکن است و تخلیه سیلاب را سخت میکند.
سعید محمد افزود: انتقال آب از بالادست گرگان رود و انتقال سیلاب از آق قلا به دریای خزر از اقدامات چند روز گذشته این قرارگاه بوده است.
معاون هماهنگ کننده نیروی زمینی ارتش: ۴هزار نفر نیرو از ارتش در مناطق سیل زده گلستان مشغول خدمت رسانی
معاون هماهنگ کننده نیروی زمینی ارتش نیز در این برنامه گفت: چهار هزار نفر نیرو از یگانهای ارتش در مناطق سیل زده استان گلستان مشغول خدمت رسانی به سیل زدگان هستند.
امیر جهانشاهی افزود: انتقال خودروهای سنگین، نفربرهای آبی- خاکی و قایق ها، ایجاد کانالهای فرعی برای انتقال آب گرگان رود به دریا، برپایی بیمارستان صحرایی مجهز و ایجاد پلهای متحرک برای برقراری ارتباط زمینی میان گمیشان و آق قلا از مهمترین اقدامات ارتش در مناطق سیل زده گلستان بوده است.
وی گفت: یگانهای ارتش در استانهای خوزستان و کرمانشاه برای خدمت رسانی به مردم در سیل احتمالی در آماده باش کامل هستند.