پخش زنده
امروز: -
سیصد و سی و پنجمین اجلاس هیئت مدیره سازمان بین المللی کار از ۲۳ اسفند ۱۳۹۷ تا ۸ فروردین ۱۳۹۸ برگزار شد
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی؛ جمهوری اسلامی ایران به عنوان عضو اصلی هیئت مدیره سازمان بین المللی کار در اجلاس هیات مدیره نیز حضور و مشارکت فعالانه داشت.
در اجلاس هیات مدیره نیز، جمهوری اسلامی ایران، رئیس کمیته اشتغال و حمایتهای اجتماعی بود که نماینده وزارت تعاون، کارورفاه اجتماعی نزد سازمان بین المللی کار این مسئولیت را بر عهده داشت و جلسات مربوطه را اداره کرد.
موضوعهای متعددی در دستور کار اجلاس هیات مدیره قرار داشت.
با انتشار گزارش کمیسیون جهانی آینده کار، مقرر شد سند مهمی به صورت یک اعلامیه بر مبنای محتوای گزارش یاد شده و دریافت نظر دولتها و شرکای اجتماعی در صد و هشتمین کنفرانس بین المللی کار (در خرداد ۱۳۹۸) مورد بحث قرار گیرد و به تصویب نهایی برسد.
نظرات اولیه در خصوص مولفههای اصلی این اعلامیه در هیات مدیره مطرح شد.
برنامه و بودجه پیشنهادی مدیر کل سازمان بین المللی کار برای دوره دوسالانه ۲۰۲۰-۲۰۲۱ نیز در دستور کار این اجلاس هیات مدیره قرار داشت.
از دیگر دستور کارهای اجلاس یاد شده میتوان به مباحث بخش نهادی شامل تقویت سیستم نظارتی آن سازمان، اصلاحات سازمان ملل متحد و اثرات آن بر سازمان بین المللی کار، گزارش کمیته آزادی انجمن و استراتژی کلان سازمان بین المللی کار برای توسعه ظرفیت نهادی و مباحث بخش توسعه سیاستی شامل بازنگری برنامه اقدام در خصوص مهاجرت نیروی کار، برنامه استراتژیک در خصوص افراد بومی و قبیلهای (موضوع کنوانسیون شماره ۱۶۹)، و بازنگری مکانیزمهای نوآورانه مالی و مباحث بخش مسائل حقوقی شامل موضوع حمایت (مصونیت ها) از هیاتهای کارگری و کارفرمایی اعزامی به کنفرانسهای بین المللی کار و اجلاسهای هیات مدیره اشاره کرد.
همچنین در این اجلاس هیات مدیره، ملاقاتهای دو جانبه متعددی با مسئولان سازمان بین المللی کارانجام و پیرامون موضوعات مورد نظر گفتگو شد.
حاتم شاکرمی معاون روابط کاروزارت تعاون، کارورفاه اجتماعی، نیز در این اجلاس با موسی عمرو معاون مدیر کل سازمان بین المللی کار، خانم بئاته آندرس رئیس اداره اصول و حقوق بنیادین کار، خانم کرن کرتیس، رئیس اداره آزادی انجمن و آقای آریل کاسترو مسئول کشورهای آسیا و اقیانوسیه از اداره امور کارگری آن سازمان ملاقات و گفتگو کرد.
در این گفتگو آقای موسی عمرو ضمن اعلام رضایت از رشد و توسعه تشکلهای کارگری و کارفرمایی در ایران قدردانی کرد.
همچنین در طی نشست شاکرمی با بقایی سفیر ایران در مقر سازمان ملل متحد ژنو، در مورد شرکت نمایندگان گروههای سه جانبه دولت، کارگری و کارفرمایی ایران در اجلاس خرداد سال ۱۳۹۸ سازمان بین المللی کار (ILO) مباحثی مطرح شد.
معاون روابط کاروزارت تعاون، کارورفاه اجتماعی در این نشستها با مسئولان شرکت کننده در این اجلاس و رئیس هیأت مدیره سازمان بین المللی کار تاکید کرد که با توجه به مأموریت اصلی سازمان بین المللی کار که همانا حفظ رفاه، امنیت شغلی کارگران است، سازمان نباید نسبت به رفتارخصمانه و غیر عادلانه امریکا به تولید وجامعه کارگری ایران و تحریمهای صورت گرفته که اصل و اساس کارگران کشور ما را مورد هدف قرار داده است بی تفاوت باشد.
در این دیدارها، در خصوص سده سازمان بین المللی کار، گزارش آینده کار و اقدامات دولت جمهوری اسلامی ایران نسبت به بررسی سه جانبه موضوع آینده کار در کشور، تحریمهای ظالمانه اعمال شده علیه کشورمان و پیامدهای آن برای اشتغال و جامعه کارگری کشور، پیش نویس تدوین شده چارچوب همکاریهای آتی کشورمان با سازمان بین المللی کار و برخی دستور کارهای هیات مدیره گفتگو شد.
در گفتگوهای انجام شده میان مسئولان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مسئولان سازمان بین المللی کار پیرامون پیش نویس ارائه شده چارچوب همکاریها با سازمان بین المللی کار، مقرر شد تاریخهای پیشنهادی وزارت متبوع برای سفر هیات ذی ربط آن سازمان به کشورمان جهت ارائه چارچوب همکاریها در شورای عالی کار در اولین فرصت اعلام شود.