به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد،یکی از انواع صنعت گردشگری، گردشگری مذهبی است.جاذبه های مذهبی، زیارتگاه ها و اماکن مقدس در همه جای جهان هر ساله تعداد بسیاری از گردشگران را به سوی خود جذب می کنند.
تاسیسات اقامتی و پذیرایی این نوع از گردشگری مانند مسافرخانه ها و زائرسراها با توجه به بافت اجتماعی، فرهنگی و عقیدتی گردشگران و جامعه میزبان دارای ویژگی های خاص خود است که در هر کشوری از تنوع بسیار بالایی برخوردار است.
صاحب نظران صنعت گردشگری بر این باورند که به لحاظ موقعیت فرهنگی ـ مذهبیِ خاص کشورمان در میان کشورهای دیگر، توریسم مذهبی جای رشد و توسعه بسیاری در کشور ما دارد.
کهگیلویه و بویراحمد با 296 بقعه متبرکه ظرفیت های زیادی برای معرفی این استان دارد.
استان با مساحت 16 هزار و 264 کیلومتر مربع در جنوب غربی ایران واقع شده که از شمال به استان های اصفهان و چهارمحال و بختیاری از شرق با فارس، از جنوب با فارس و بوشهر و از غرب با خوزستان همسایه است.
این استان دارای ظرفیت های بالقوه ای است که می توان با به فعلیت درآوردن آن نهایت بهره را از آنها برد و در ایام و فصل گردشگری که خیل عظیمی از هموطنان به دلیل آب و هوای مساعد در فواصل مختلف به استان وارد می شوند می طلبد از تمامی ظرفیت های استان در بخش گردشگری مذهبی استفاده کرد.
به گفته مسئولان اوقاف و امور خیریه استان از مجموع بقاع متبرکه 86 بقعه آن در حال بازسازی و مرمت است.
امامزاده بی بی خاتونین (س) در سقاوه بویراحمد،امامزاده جعفر (ع) گچساران،امامزاده مختار (ع) بویراحمد،امامزاده علی (ع)چرام،امامزاده بی بی حکیمه (س) گچساران،امامزاده سید محمد (ع) سی سخت،امامزاده بی بی رشیده (س) چرام،امامزاده عبدالله (ع) امامزاده سید محود(ع) قلعه رئیسی از آن جمله اند.
وجود بقاع متبرکه بسیار و معرفی آنها به عنوان قطب مذهبی و گردشگری در ایام مختلف سال خصوصا تعطیلات نوروزی می تواند علاوه بر معرفی این مکان های مقدس، فرصتی برای رونق گردشگری مذهبی در این استان چهارفصل باشد.
بیشتر امامزادگان استان از نوادگان امامان چهارم،هفتم و نهم شیعیان هستند.