پخش زنده
امروز: -
چهارمین جلسه ستاد مدیریت بحران استان امروز با حضور اعضای ستاد با محوریت بارندگی روزهای آینده برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز زنجان ، در این نشست نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه زنجان خدمت به مردم بویژه در ایام نوروز را مهمترین وظیفه مسئولان استان دانست و از آنها خواست برای جلوگیری از حوادث ناشی از بارندگی جدی تر از همیشه پای کار باشند.
حجت الاسلام والمسلمین خاتمی افزود : بعد از پایان تعطیلات نوروزی باید تمهیدات مربوط به مقابله با این قبیل حوادث اندیشیده شده و در اسرع وقت انجام شود.
استاندار هم به لزوم اجرایی شدن مصوبات این ستاد تاکید کرد و گفت : بحران شوخی بردار نیست و ضمن خودداری از فعالیت های سوری باید با مدیریت منابع و امکانات و بسیج امکانات بخش خصوصی از بروز حوادث احتمالی جلوگیری کرد.
حقیقی افزود : ممکن است شدت بارندگی ها موجب شود در برخی مناطق زمین مقاومت کافی برای حتی قدم گذاشتن را هم نداشته باشد.
وی با تاکید بر انتقال خانواده ها از مسیر سیلاب و رودخانه ها و مناطقی که احساس خطر می شود افزود: این موضوع باید به سرعت انجام شود چراکه جان مردم مهمتر ین اولویت ماست.
استاندار از مردم خواست از سلفی گرفتن در کنار سدها و سیلاب ها و رودخانه ها و چادر زدن و توقف در مسیر سیلاب ها خودداری کنند.
حقیقی همچنین با اعزام معاونان خود به شهرستان های ماهنشان ، ایجرود ، خدابنده و طارم و استقرار آنان در این شهرستان ها تا روز سه شنبه خواستار مدیریت میدانی مسئولان شد.
وی از مردم خواست به شایعات توجه نکنند و اطلاعات را از رادیو و تلویزیون دریافت کنند.
کارشناس اداره کل هواشناسی استان زنجان هم در این جلسه با اعلام ورود سامانه بارشی جدید به استان گفت : پیش بینی می شود میزان بارش ها 20 تا 30 میلی متر و در برخی مناطق تا 50 میلی متر هم برسد.
صرفی با اعلام اینکه این سامانه بارشی از فردا تا اواخر روز دوشنبه در استان فعال خواهد بود گفت: شدت بارندگی ها موجب آبگرفتگی معابر و سیلابی شدن مسیل ها خواهد شد.
شهردار زنجان هم از خاکریز زدن در حوزه زنجانرود و مسدود کردن مسیرها خبر داد و گفت : ممنوعیت نصب چادرهای مسافرتی هم با نصب بنرها اطلاع رسانی شده است.
معصومی با اعلام اینکه مسیل ها لایه روبی و لجن زدایی شده است افزود : علاوه بر آماده باش 152 دستگاه انواع ماشین آلات سبک و سنگین ، سالن های بحران و محل های اسکان واقع در ترمینال و گرمخانه ها هم به 3 هزار تخته پتو مجهز شده است.
وی از حل موقت مشکل کوی صدرا هم خبر داد و گفت : با کف کش های 6 اینچ آب منازل تخلیه شده است.
شهردار زنجان مسدود شدن قنات قدیمی این منطقه به عمق 10 متر و عرض 5 متر را مهمترین چالش کوی صدرا معرفی کرد و افزود : مسدود بودن این قنات موجب ورود آب به زیرزمین خانه های مردم می شود که باید این قنات احیا شود.
معصومی درباره رختشویخانه هم گفت : قرارگیری رختشویخانه در ارتفاعی پایین تر از خیابان های اطراف موجب جمع شدن آب در این مکان تاریخی شده است که این آب پس از جمع آوری از طریق مسیرهای جدید به سعدی جنوبی و جنوب شهر هدایت شده است.
مدیرعامل آب منطقه ای زنجان در این جلسه گفت : با وجود بارندگی های خوبی که در استان اتفاق افتاد درحال حاضر تنها 46 درصد سد تهم و 20 درصد از ظرفیت سد تالوار پر شده است.
رضاپور افزود : سد گلابر در حال حاضر 52 میلیون مترمکعب آب دارد و تنها سد کاملا پر استان سد تالوار کینه ورس است.
وی از وجود 35 سد کوچک در استان هم خبر داد و گفت : از این تعداد 5 سد را شرکت آب منطقه ای زنجان و 30 سد را سازمان کشاورزی و اداره کل منابع طبیعی استان احداث کرده اند که مراقبت و کنترل این سدها از سرریز شدن امری ضروری است.
رضاپور تخلیه منازل حاشیه رودخانه ها بویژه رودخانه های درون شهرها را هم ضروری دانست.