وزير حقوق بشر يمن؛
بخش بهداشتی و پزشکی یمن بیشترین آسیب را از تجاوزات دیده است
طلعت الشرجبي گفت: بر اثر کمبود دارو و تجهیزات پزشکی روزانه دو يا سه بیمار کلیوی جان خود را از دست می دهند.
به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاری صداوسیما ؛ وزیر حقوق بشر یمن گفت: اگر محاصره و تجاوز ادامه یابد تعداد بیشتری از مردم یمن دچار قحطی و گرسنگی خواهند شد.
طلعت الشرجبی وزیر حقوق بشر یمن در مصاحبه اختصاصی با پایگاه اینترنتی مرآة الجزیرة گفت: بعد از چهار سال جنگ و تجاوز علیه یمن این کشور با بدترین فاجعه انسانی تاریخ معاصر روبرو شده است. تعداد یمنی هایی که به کمک های بشردوستانه نیاز دارند به 24 میلیون و 100 هزار نفر رسیده است که 14 میلیون و 300 هزار نفر از آنها به کمک های فوری غذایی و دارویی و آب آشامیدنی محتاج هستند. علاوه بر این 20 میلیون نفر امنیت غذایی ندارند که 10 میلیون نفر از آنها در گرسنگی شدید به سر می برند.
الشرجبی با بیان اینکه تعداد افراد نیازمند به کمک نسبت به سال گذشته میلادی 27 درصد افزایش داشته است، افزود: 22.7 درصد از جمعیت یمن در سطح چهار اضطرار و بحران و 25.6 درصد از آنها در سطح سه بحران قرار دارند و اگر تجاوز و محاصره ادامه یابد تعداد زیادی از شهروندان یمنی در سطح پنج بحران یعنی سطح گرسنگی دسته بندی خواهند شد. در حال حاضر شبح گرسنگی و قحطی ساکنان بسیاری از استان های را تهدید می کند و این نگرانی وجود دارد که اوضاع به مرحله خطرناک بدون بازگشت برسد.
وی ادامه داد: در حال حاضر 7 استان لحج، تعز، ابین، صعده، حجه، الحدیده و شبوه در سطح چهار بحران یعنی حالت اضطرار و سه استان الجوف، الضالع، و البیضاء در سطح سه بحران قرار دارند که اگر کمک های لازم به سه استان اخیر نرسد آنها نیز وارد سطح چهار خواهند شد. علاوه بر این 7 میلیون و 500 هزار نفر نیازمند درمان و کنترل سوء تغذیه هستند که در این میان 3 میلیون و 200 هزار نفر به درمان سوء تغذیه حاد نیاز دارند که 2 میلیون و 200 هزار نفر آنها کودکان زیر 5 سال و یک میلیون نفر از آنها زنان باردار و شیرده هستند.
الشرجبی در ادامه گفت: 18 میلیون نفر از شهروندان یمنی به آب آشامیدنی و خدمات بهداشتی دسترسی ندارند.
وی افزود: بخش بهداشتی و پزشکی یمن بیشترین آسیب را از حملات متجاوزان دیده است به گونه ای که در اثر کمبود دارو و تجهیزات پزشکی روزانه 2 یا 3 بیمار کلیوی جان خود را از دست می دهند. در حال حاضر 28 مرکز دیالیز در معرض تعطیلی قرار دارند. در این میان 75 هزار بیمار برای درمان باید به خارج اعزام شوند اما به خاطر بسته بودن فرودگاه ها، مرگ آنها را تهدید می کند.