پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرويس بين المللي خبرگزاری صدا و سیمابه نقل از خبرگزاري فرانسه؛ بهای نفت خام سبک برنت در معاملات روز پنجشنبه کاهش یافت.
بهای نفت خام سبک برنت ، که از آن به عنوان یکی از مهمترین مراجع قیمت گذاری نفت داد و ستد شده در بازارهای بین المللی و پایه ای برای قیمت گذاری دیگر انواع نفت در بازار اروپا استفاده می شود برای تحویل در ماه مه امسال با 44 سنت کاهش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به 67 دلار و 39 سنت رسید.
در معاملات الکترونیک بازار نیویورک، بهای هر بشکه نفت خام سبک و شیرین (وست تگزاس اینترمدییت) که بیشتر برای قیمت گذاری نفت مصرفی آمریکا، به کار برده می شود در پایان معاملات بازار نفتی نیویورک، برای تحویل در ماه مه با 40 سنت کاهش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به 59 دلار و یک سنت رسید.
علت اصلی کاهش قیمت نفت در بازار جهانی، اعلام خبر کاهش موجودی نفت خام ذخیره سازی شده در انبارهای نفتی آمریکا است. آژانس اطلاع رسانی انرژی آمریکا در گزارش این هفته خود اعلام کرد موجودی نفت خام ذخیره سازی شده در انبارهای نفتی این کشور تا هفته منتهی به 22 ماه مارس دو میلیون و هشتصد هزار بشکه کاهش یافته است. با این میزان کاهش، موجودی نفت خام ذخیره سازی شده در انبارهای نفتی آمریکا به 442 میلیون و 300 هزار بشکه می رسد.
دیوید مدن، کارشناس شرکت کارگزاری و ارائه خدمات مشاوره مالی و اقتصادی " سی ام سی مارکتس"( CMC Markets) در این باره می گوید: کارگزاران و سرمایه گذاران بازار نفت و انرژی به تازگی مدام از کاهش عرضه نفت به بازار جهانی سخن می گفتند اما حساسیت درباره میزان رشد اقتصادی جهان و در نتیجه، پیامدهای ناشی از تقاضا برای نفت در سطح جهان، تا اندازه ای مهم هستند که در نوسان قیمت نفت در بازار جهانی مورد توجه قرار گیرند.
اگرچه نگرانی های مربوط به میزان رشد اقتصادی جهان و تولید بی سابقه نفت در آمریکا بر قیمت نفت در بازار جهانی تاثیر منفی گذاشته است اما قیمت نفت در بازار جهانی از اول امسال تاکنون در بالاترین حد خود قرار دارد.
دو شاخص عمده نفتی جهان، یعنی نفت خام سبک و شیرین شاخص نیویورک و نفت خام سبک برنت ، از اول امسال تاکنون به ترتیب 25 درصد و 30 ممیز شش دهم درصد افزایش قیمت داشته اند که چنین افزایشی برای این دو شاخص به ترتیب از سال دو هزار و پنج و دو هزار و دو بی سابقه بوده است.
جاسپر لاولر کارشناس شرکت کارگزاری و ارائه خدمات مشاوره مالی و اقتصادی "لاندن کاپیتال گروپ"(London Capital Group) در تحلیل خود از اوضاع و شرایط حاکم بر بازار نفت می گوید: ادامه کاهش تولید نفت سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) و تحریم های نفتی که آمریکا علیه ونزوئلا و ایران، دو عضو سازمان اوپک، اعمال کرده است بر افزایش قیمت نفت در بازار جهانی همچنان تاثیر گذار است.
علاوه بر تحریم هایی که آمریکا علیه ونزوئلا و شرکت ملی نفت و گاز ونزوئلا (پیدیویاس آ PDVSA) اعمال کرده است ، تحریم هایی که به موجب آن شرکت های آمریکایی حق ندارند نفت ونزوئلا را خرید و فروش کنند، قطع سراسری برق هم که از اول این هفته آغاز شده به اقتصاد و تولید نفت این کشور آسیب وارد کرده است.
نفتی که در ونزوئلا تولید می شود، نفت سنگین است که قابل جایگزینی با نفت تولیدی در آمریکا نیست. از سوی دیگر بخشی از پالایشگاه ها و تاسیسات نفتی در آمریکا از این نوع نفت یعنی نفت سنگین استفاده می کنند.
کارشناسان شرکت کارگزاری "جی بی سی انرجی"(JBC Energy) که در زمینه نفت و انرژی به مشتریان خدمات مشاوره ای ارائه می دهد، در همین باره می گویند تقاضا برای نفت سنگین در پالایشگاه ها و تاسیسات نفتی آمریکا همچنان بالاست، این در حالی است که با وضعی که در ونزوئلا پیش آمده است، صادرات نفت این کشور به سمت صفر شدن پیش می رود. عرضه نفت سنگین از دیگر کشورهای تولید کننده این نوع نفت یعنی کانادا، عربستان سعودی وعراق نیز به زیر 400 هزار بشکه در روز رسیده است.
بهای نفت سنگینی که در آب های آزاد خلیج مکزیک استخراج می شود که به آن نفت خام مارس نیز گفته می شود از اول امسال تاکنون افزایش یافته است. در معاملات امروز پنجشنبه این بازار، بهای هر بشکه نفت خام مارس پنج دلار و 77 سنت بیشتر از بهای نفت خام سبک و شیرین شاخص نیویورک، وست تگزاس اینترمدییت (دابلیو.تی.آی) بود.