گام بعدي ترامپ الحاق کرانه باختري به سرزمين هاي اشغالي
پس از آنکه ترامپ حاکميت رژيم صهيونيستي بر جولان را به رسميت شناخت، سفير آمريکا در فلسطين اشغالي اعلام کرد، دونالد ترامپ نياز اسرائيل به سلطه امنيتي بر کرانه باختري را هم درک مي کند.
به گزارش شبکه تلويزيوني الميادين، ديويد فريدمن در سخنراني خود در کميته روابط عمومي اسرائيل-آمريکا موسوم به ايپک با بيان اينکه دولت ترامپ آنچه را که نياز اسرائيل به سلطه امنيتي بر کرانه باختري در هر توافق صلحي در آينده را درک مي کند افزود: به نفع اسراييل است اکنون که رئيس جمهوري در آمريکا وجود دارد که موافق نگراني هاي امنيتي اين رژيم است، به توافقي با فلسطيني ها دست پيدا کند.
سخنان فريدمن بيانگر اين نکته است که به احتمال قوي پس از اينکه ترامپ حاکميت رژيم صهيونيستي را بر جولان سوريه به بهانه هاي امنيتي به رسميت شناخت به همين بهانه الحاق کرانه باختري به سرزمين هاي اشغالي فلسطين را شناسايي کند.
هر چند ترامپ و ديگر مقام هاي دولت او نگراني هاي امنيتي رژيم صهيونيستي را بهانه کرده اند تا به اشغال ديگر سرزمين هاي عربي رسميت دهند اما به نظر مي سد اين اقدامات در چارچوب طرح معامله قرن است که ترامپ از ابتداي ورود به کاخ سفيد در پي اجرايي کردن آن است و در اين مسير گام هايي را نيز برداشته که از آن جمله گرد آوردن تيمي از صهيونيست هاي امريکايي چون ديويد فريدن من، جيسون گرينبلات و جان بولتون در دولت اوست.
دولت ترامپ در مسير اجراي طرح معامله قرن حتي پا فراتر از اين گذاشته و کشورهاي عربي را تحت فشار قرار داده تا به عادي سازي روابط با رژيم اسراييل و دشمني با ايران تحت ائتلاف ناتوي عربي روي آورند.
به نظر مي رسد قتل جمال خاشقچي و معامله پنهان هسته اي با عربستان نيز چماق وهويجي است که از سوي امريکا عليه رياض طراحي شده تا سعودي ها در اجراي اين معامله پيشگام شوند.
ترامپ پيش از اين بطور يکجانبه قدس را نيز به عنوان پايتخت رژيم اسراييل شناسايي و سفارت امريکا را از تل آويو به اين شهر مقدس مسلمانان منتقل کرده و اکنون هم حاکميت اين رژيم را بر جولان اشغالي به رسميت شناخته است.
از اين منظر مي توان اين اقدامات را در چارچوب طرح معامله قرن ارزيابي کرد که بر اساس گزارش خبرگزاري فرانسه، مايک پمپئو وزير امور خارجه آمريکا به صراحت گفته است که طرح صلح بعدي آمريکا براي حلّ مناقشه رژيم صهيونيستي و فلسطين نبايد با توافقات سنتي مربوط به موضوعات کليدي همچون قدس, شهرک سازي و آوارگان فلسطيني مرتبط باشد. اين سخنان به روشني از اهداف امريکا براي الحاق سرزمين هاي عربي ديگر از جمله کرانه باختري به مناطق اشغالي فلسطين پرده بر مي دارد و حال اينکه به نظر مي رسد با موضع انفعالي کشورهاي عربي و بسنده کردن آنها به قطعنامه هاي بين المللي، طرح معامله قرن در حال اجراست.
به جرات مي توان گفت همانگونه که رژيم صهيونيستي بر خلاف قطعنامه هاي شوراي امنيت سازمان ملل از جمله قطعنامه 242 در خصوص بازگشت به مرزهاي اشغالي پيش از سال 1967 عمل نکرد و با شهرک سازي و تغيير بافت جمعيتي کرانه باختري وقدس عملا هويت جمعيتي را در قدس به نفع صهيونيست ها تغيير داد همين اتفاق در جولان اشغالي نيز خواهد افتاد و اکنون گزارش هايي منتشر مي شود که رژيم اشغالگر قدس در صدد تغيير بافت جمعيتي اين منطقه اشغالي است آن هم در حاليکه بر اساس قطعنامه 497 شوراي امنيت که در سال 1981 صادر شد حاکميت اسراييل بر جولان غير قانوني است و اين منطقه بايد به سوريه بازگردانده شود.
اعضاي شوراي امنيت پس ازاقدام ترامپ در به رسيمت شناختن حاکميت رژيم صهيونيستي بر جولان، نيز در جلسه اي اين اقدام را محکوم و بر حاکميت سوريه بر اين منطقه تاکيد کردند اما به نظر مي رسد همانگونه که قطعنامه هاي پيشين مانع از اين نشده است که رژيم اسراييل به مرزهاي 1967 بازگردد اين محکوميت ها نيز تاثيري در عقب نشيني اين رژيم از جولان نخواهد داشت مگر اينکه شوراي امنيت براي اجراي چنين قطعنامه هايي به زور متوسل شود که آن هم با حمايت امريکا و برخي کشورهاي غربي در شوراي امنيت اين مسئله منتفي است.
در چنين شرايطي به نظر مي رسد که ترامپ در گام بعدي کرانه باختري را به سرزمين هاي تحت اشغال رژيم صهيونيستي ضميمه کند مگر اينکه پيش از اين اقدام، کشورهاي عربي با دل کندن از وعده هالي توخالي و محکوميت هاي بي اثر، راه مقاومت را در پيش گيرند و به گزينه هاي ديگري متوسل شوند که اين رژيم را مجبور به عقب نشيني نمايد.
--------------------------
رضا محمدمراد