در ادامه رفتار ضد بشري حکام آل سعود؛
زنان عربستاني در دادگاه از شکنجه هایی که متحمل شدند، سخن گفتند
فعالان زن برجسته در دادگاهی در عربستان گفتند در بیش از 9 ماهی که در زندان بسر می بردند، شکنجه و مورد بدرفتاري ازجمله شوک الکتریکی، شلاق و آزار و اذیت جنسی واقع شده اند.
به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از رویترز؛ منابع آگاه در رياض گفتند فعالان زن برجسته روز چهارشنبه در دادگاهی در عربستان سعودی اعلام کردند در بیش از 9 ماهی که در زندان به سر می بردند، شکنجه شده اند. لجین الهذلول، مدافع حقوق زنان، هتون الفاسی، استاد دانشگاه، ایمان النفجان، وبلاگ نویس، و عزیزه الیوسف، استاد دانشگاه از جمله متهمان این دادگاه هستند. این زنان برای هیئت منصفه که متشکل از سه قاضی بود از بدرفتاری هایی که با آنها شده بود، گفتند.
زنان عربستاني در دادگاه از شکنجه هایی که متحمل شدند، سخن گفتند زنان عربستاني در دادگاه از شکنجه هایی که متحمل شدند، سخن گفتند زنان عربستاني در دادگاه از شکنجه هایی که متحمل شدند، سخن گفتند زنان عربستاني در دادگاه از شکنجه هایی که متحمل شدند، سخن گفتند
به گفته گروه های حقوق بشری، دستکم سه نفر از این زنان از جمله الهذلول، به مدت چند ماه در سلول انفرادی نگه داشته شده و مورد بدرفتاری از جمله شوک الکتریکی، شلاق و آزار و اذیت جنسی قرار گرفته بودند.
خانواده الهذلول می گويند که سعود القحطانی، مشاور ارشد محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، در برخی از جلسات شکنجه حاضر و وی را به تجاوز و قتل تهدید کرده بود.
دادستان عمومی سعودی مدعي شده است دفتر وی درباره این اتهامات تحقیق کرده و به این نتیجه رسیده است که همه آنها نادرست بوده است. خبرگزاری رویترز نیز نتوانسته است برای مصاحبه با قحطانی به وی دسترسی پیدا کند زیرا وی در ماه اکتبر به علت پرونده خاشقجی برکنار شده است.
ولید الهذلول، برادر لجین الهذلول پس از جلسه محاکمه روز چهارشنبه به سی ان ان گفت: "وی (قحطانی) باید امروز در دادگاه باشد نه خواهر من."
برادر لجين الهذلول افزود: پس از آن که فقط دو ساعت به لجین وکیل دادند که برای دادگاه آماده شود، خواهرش برای پاسخ به این اتهامات یک ماه فرصت خواسته است. دادگاه هنوز پاسخی به این درخواست نداده است.
گروه مدافع حقوق بشر سعودی القسط (ALQST) مستقر در لندن این هفته گزارش داد وضع سلامتی یک زن دیگر به نام نوف عبدالعزیز اخیرا بدتر شده است و علت آن نامشخص است. یکی از منابع آگاه گفت وی در دادگاه حاضر نشده بود.
همچنین، از ورود دیپلمات ها و رسانه های غربی از جمله رویترز به دادگاه جلوگیری شد.
دهها کشور از جمله همه بیست و هشت عضو اتحادیه اروپا، کانادا و استرالیا، از ریاض خواسته اند این فعالان را آزاد کند.
9 سناتور برجسته آمریکایی نیز هفته گذشته در نامه ای سرگشاده از ملک سلمان، پادشاه عربستان، خواستند این زندانیان را فورا آزاد کند.
پس از قتل جمال خاشقجی، روزنامه نگار سعودی در سال گذشته، این بار این جلسه دادگاه که در آن، این زنان با اتهاماتی مرتبط با فعالیت های حقوق بشری و تماس با روزنامه نگاران و دیپلمات های خارجی مواجه هستند، توجه جهان را به خود جلب کرده است.