پخش زنده
امروز: -
دبیر شورای عالی امنیت ملی با توجه به این که سامانه بارشی فعلی ضعیف شده است و سامانه بعدی از شنبه آینده به استان می رسد گفت: از چهارشنبه تا جمعه برای ما زمان طلایی محسوب می شود تا تمهیدات لازم در خصوص مخازن سدها را بکار بگیریم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان، دریابان علی شمخانی بامداد امروز در شورای هماهنگی مدیریت بحران استان خوزستان در اهواز بیان کرد: ورودی و خروجی سدها موضوع بسیار مهمی است که در صورت بی تفاوت بودن نسبت به آن می تواند فاجعه ایجاد کند.
وی ادامه داد: رودخانه کارون در مقطع اهواز و مناطق پایین دست رودخانه، 2 تهدید عمده برای استان به شمار می روند که میتواند چالش ایجاد کند.
دبیر شورای عالی امنیت ملی افزود: اگر دبی کارون به اندازه ای بالا بیایید که فاضلاب جاری را در شهر ببینیم و همچنین بارش های روزهای شنبه و یکشنبه آینده هم به آن اضافه شود از نظر روانی بسیار شکنندگی ایجاد میکند.
شمخانی عامل انسانی را یکی از عوامل مهم و دخیل در اتفاقات دانست و بیان کرد : مردم باید قبل از این که سیلاب به آنها خسارت وارد کند باید خودشان به سمتی بروند که آب کمترین خسارت را به آنها وارد کند.
دبیر شورای عالی امنیت ملی با اشاره به نشست ویدیو کنفرانس ریاست جمهوری با استاندار و اعضای شورای مدیریت بحران خوزستان در خصوص وضعیت سیلاب های اخیر ادامه داد: در این نشست وضعیت استان خوزستان در مقایسه با سیلابی که آنرا تهدید می کرد بسیار نگران کننده به نظر می رسید.
وی با اشاره به مزیت های استان خوزستان نسبت به دیگر استانها گفت : رودخانههای متعدد، کانالها و نهرهای متعدد، رودخانه های متصل به دریای آزاد، تالاب هویزه، سد و زمین های زهکشی از جمله این مزیت ها است.
شمخانی افزود: وجود این مزیت ها در خوزستان قدرت مانور مدیران استانی را در مواقع بحران به شدت بالا می برد.
وی با بیان اینکه دولت خسارت های سیل زدگان را جبران می کند، از تلاش های نیروهای امدادی، خدماتی و عملیاتی در امر خدمت رسانی به مردم در مناطق سیلزده و در جهت کاهش و مقابله با سیل تقدیر کرد.
در این نشست مسئولان و اعضای شورای هماهنگی مدیریت بحران استان به ارائه گزارش های خود در خصوص سیل و خدمت رسانی به مردم پرداختند.
استاندار خوزستان: مدیریت خوب بارشها در خوزستان
استاندار خوزستان با بیان اینکه در بارشهای اخیر، مدیریت شده است از نیروی انتظامی خواست از نزدیک شدن مردم به حریم رودخانه ها جلوگیری کند.
غلامرضا شریعتی بامداد امروز در شورای هماهنگی مدیریت بحران خوزستان با حضور دبیر شورای عالی امنیت ملی با اشاره به ثبت 50 تا 379 میلیمتر بارش در شهرهای مختلف خوزستان گفت: این بارشها تاکنون خوب مدیریت شده، ازاین پس نیز نیروی انتظامی با قاطعیت از ورود مردم به حاشیه و حریم رودخانهها جلوگیری کند و در این مورد انعطافی از خود نشان ندهد.
وی بیان کرد: سیلاب از استانهای دیگر به پشت سدهای خوزستان وارد شده است، ظرفیت خالی پشت سدهای خوزستان یک میلیارد و 800 میلیون مترمکعب است و درحال حاضر درمجموع آورد رودخانههای استان هنوز بالا است.
استاندار خوزستان ادامه داد: ورودی و خروجی سدها به نوعی مدیریت می شود تا ضمن مدیریت سیلاب کنونی، از ذخایر آبی آن برای کشتهای تابستانی به ویژه در مناطقی که تابستان گذشته کشت نداشتند و نیز برای تامین حق آبه محیط زیست بهره برداری لازم صورت گیرد.
شریعتی با بیان این که تاکنون 800 دستگاه تجهیزات و ماشین آلات برای تقویت سیل بندها بسیج و به مناطق دارای مشکل گسیل شده است ، بیان کرد: سیل بندهای حوضه کرخه در بارانهای پاییزی با دبی 400 مترمکعب بر ثانیه شکستند اما اکنون این سیل بندها با وجود دبی 600 مترمکعب بر ثانیه مقاومت می کنند.
وی با اشاره به وضعیت شبکه فاضلاب اهواز گفت: شبکه فاضلاب اهواز ورودی یک هزار و 700 مترمکعب را تحمل کرده اما با ورودی 2 هزار و 100 متر مکعب امکان این که دچار مشکل بشود وجود دارد لذا باید تمهیدات لازم برای پمپاژهای سیار در سطح شهر دیده شود.
بیش از 2 هزارمیلیارد ریال خسارت مستقیم به کشاورزان خوزستان
رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: براساس برآورد اولیه سیلاب و آبگرفتگی های اخیر 2 هزار و 80 میلیارد ریال خسارت مستقیم به بخش کشاورزی استان وارد کرد.
کیخسرو چنگلوایی در جلسه ستاد بحران استانداری خوزستان با بیان این مطلب گفت: بررسی رقم دقیق تر این خسارات همچنان در دست انجام است.
وی لایروبی نشدن رودخانهها و ساخت و ساز در بستر رودخانه را از جمله عوامل هدر رفت آب عنوان کرد و افزود: ضرورت دارد طرح جامع مدیریت سیلاب در خوزستان تدوین و اجرایی شود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان تصریح کرد: همچنین پیشنهاد می شود طرح جامع لایروبی رودخانهها در خروجی و مقاطع شهری در دستور کار قرار گیرد.