به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما از سنا، سعید فلاح پور گفت: به طور قطع بازار سرمایه نقش کلیدی در توسعه اقتصاد کشور ایفا می کند و باید با ایجاد بسترهای نوین سرمایه گذاری، نقدینگی سرگردان جامعه جذب حداکثری شود و این مهم همواره در دستور کار نهاد ناظر قرار دارد.
وی در خصوص کارکرد صندوق در صندوق ها افزود: این ابزار صندوق بزرگی است که با هدف متنوع سازی سایر صندوق های سرمایه گذاری طراحی شده و اساسا کار آن مدیریت ریسک و سرمایه منابع بزرگ است.
فلاح پور ادامه داد: سرمایهگذاری در سایر صندوق های دارای مجوز از سازمان بورس و اوراق بهادار و مشارکت در تاسیس آنها مهمترین کارکرد صندوق در صندوق ها است. اما پیش از این صندوق های سرمایه گذاری، حداکثر مجاز به سرمایه گذاری پنج درصد از ارزش کل دارایی های خود در سایر صندوق های سرمایه گذاری بودند.
وی افزود این در حالی است که صندوق های جدید می توانند کل دارایی های خود را در سایر صندوق ها، سرمایه گذاری کنند. با توجه به اینکه این صندوق ها مجاز به سرمایه گذاری در انواع مختلفی از صندوق ها هستند، لذا امکان بهره مندی سرمایه گذاران از سرمایه گذاری در دارایی های متنوع تر فراهم می شود.
معاون نظارت بر نهادهای مالی افزود: همچنین با امکان پذیر شدن مشارکت در تاسیس سایر صندوق ها، انتظار می رود فرآیند تاسیس و تامین مالی سایر صندوق ها از جمله صندوق های جسورانه و خصوصی و دیگر صندوق هایی که مقررات آنها در دست تدوین است تسهیل شود.
وی خاطرنشان کرد: مدت فعالیت این صندوق ها نامحدود است و حداقل سرمایه لازم برای ایجاد ۵۰۰ میلیارد ریال اعلام شده و مدیر صندوق ملزم است همواره حداقل ۸۵ درصد سرمایه جذب شده از طریق این صندوق ها را در سایر صندوق های سرمایه گذاری، سرمایه گذاری کند.
نخستین موافقت اصولی تأسیس صندوق سرمایه گذاری صندوق در صندوق در تاریخ ۲۱ اسفند ۹۷ با نام صندوق سرمایه گذاری ستارگان و با مدیریت شرکت مشاور سرمایه گذاری دیدگاهان نوین با مشارکت مؤسسه دانش بنیان برکت، صندوق توسعه فناوری های نوین و شرکت توسعه آزاد پاسارگاد و با ساختار مبتنی بر صدور و ابطال صادر شد.
همچنین براساس درخواست متقاضی و باتوجه به مجوز صادره، این صندوق عمده سرمایه گذاری خود را در صندوق های سرمایه گذاری جسورانه و خصوصی انجام می دهد.