پخش زنده
امروز: -
بر اساس آمارهای منتشر شده جهانی ایران تا پایان دسامبر سال 2017 با انتشار 8 هزار و 791 مقاله علمی توانسته است رتبه چهارم جهانی را از آن خود کند، ضمن آنکه ایران همچنین با تولید 40 درصد علم نانو بیشترین سهم تولید این علم را در میان کشورهای اسلامی دارد.
چکیده مصاحبه:
استفاده از تکنیکهای نوین در بخش کشاورزی حائز اهمیت بسیاری بوده و موجب گذر از کشاورزی سنتی به سوی کشاورزی مدرن و استفاده از دستاوردهای نوین علمی برای افزایش تولید محصولات شده است.
فناوری نانو با استفاده از دانش علمی و فنی، دارای پتانسیل بالایی در بهبود کیفیت زندگی بشر در زمینههای متنوع از جمله در کشاورزی و تولید محصولات میباشد.
بر اساس آمارهای منتشر شده جهانی ایران تا پایان دسامبر سال 2017 با انتشار 8 هزار و 791 مقاله علمی توانسته است رتبه چهارم جهانی را از آن خود کند، ضمن آنکه ایران همچنین با تولید 40 درصد علم نانو بیشترین سهم تولید این علم را در میان کشورهای اسلامی دارد.
بدون شک با بهرهگیری از مزایای فناوری نانو به عنوان یک فناوری پیشرفته در بخش کشاورزی، میتوان به نتایج مطلوبی از جمله تضمین امنیت غذایی و توسعهی کشاورزی پایدار و سازگار با محیط زیست در کشورها و نواحی در حال توسعهی جهان دست یافت.
فناوری نانو که به فناوری سبز و پاک معروف میباشد یکی از اهداف اصلی کاهش عوارض زیست محیطی و استفاده از مواد طبیعی و کاهش مواد شیمیایی و همچنین تولید محصولات زیست تخریب پذیر و دوستدار محیط زیست با کارایی بالاتر میباشد.
پژوهش خبری صدا و سیما: جهان امروز با چالشهای عدیدهای از جمله افزایش رشد جمعیت و تقاضا برای عرضه مواد غذایی، تغییرات شرایط آب و هوایی، مشکلات زیست محیطی مانند تجمع سموم، کودهای شیمیایی و آفت کشها، محدود بودن زمین زراعی و منابع آب روبرو میباشد. برای رفع این معضلات، استفاده از تکنیکهای نوین در بخش کشاورزی حائز اهمیت بسیاری بوده و موجب گذر از کشاورزی سنتی به سوی کشاورزی مدرن و استفاده از دستاوردهای نوین علمی برای افزایش تولید محصولات شده است. فناوری نانو با استفاده از دانش علمی و فنی، دارای پتانسیل بالایی در بهبود کیفیت زندگی بشر در زمینههای متنوع از جمله در کشاورزی و تولید محصولات میباشد. این فناوری با بکارگیری نانو ذرات و نانو حسگرهای زیستی، میتواند در شناسایی سریع عوامل بیماری زا و بهبود تولید گیاهان، مقابله با آفات، افزایش توانایی گیاهان در جذب مواد مغذی، کاهش مصرف سموم و آفت کشها و همچنین با نظارت بر شرایط خاک، رشد گیاه و تنشهای غیرزیستی میتواند با بهرهبرداری حداکثری از نهادههایی مانند کودها، آفت کشها، آبیاری و حتی شرایط محیطی همچون درجه حرارت، تابش خورشیدی و رطوبت باعث افزایش تولید محصولات و تامین مواد غذایی شود. این فناوری، دارای توانمندی افزایش بهرهوری و توسعه کشاورزی پایدار و کاهش محصولات فرعی مضر که باعث صدمه رساندن به محیط زیست و یا سلامتی انسان میشود، میباشد.
با توجه به مشکلات موجود در کشور در بخش کشاورزی و صنایع غذایی، مخصوصا در حوزه آب و نهاده های کشاورزی، فناوری نانو و به کارگیری آن در این حوزه می تواند تا حدود زیادی در مهار این مشکلات کمک نماید.
بررسی روند توسعه فناوری نانو در بخش کشاورزی با وجود تحریمها طی این سال ها ضروری به نظر میرسد، چرا که در بخش فناوری نانو توانسته ایم پیشرفتها و موفقیتهای بسیار مطلوبی در منطقه و جهان داشته باشیم، در این گزارش سعی شده است ضرورت و اهمیت فناوری نانو، دستاوردها و چالشهای بخش فناوری نانو در حوزه کشاورزی، طی مصاحبهای با خانم دکتر لیلا مامنی ، عضو هیئت علمی و رئیس بخش نانو تکنولوژی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی مورد ارزیابی قرار گیرد.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.
پژوهش خبری// پژوهشگر: علی قنبری شیرسوار