استان بوشهر؛
بهره برداری از 21 طرح مهم اقتصادی با حضور رئیس جمهور
امروز با حضور رئیس جمهور در جلسه شورای اداری استان بوشهر در عسلویه 21 طرح مهم اقتصادی به صورت ویدئو کنفرانس بهره برداری و اجرای 13 طرح مهم دیگر نیز آغاز شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، بهرهبرداری و اجرای چهار طرح توسعه بندر بوشهر به آغاز شد.
وزیر راه و شهرسازی در این مراسم گفت: یکی از طرحهایی که به بهرهبرداری رسید ، اسکله ۵۰ هزار تنی کانتینری مجتمع بندری نگین است که با اعتبار بیش از ۹۰میلیارد تومان به همت بخش خصوصی ساخته شده است.
محمد اسلامی افزود: دومین طرح نیز لایروبی پای اسکله مجتمع بندری نگین به حجم یک میلیون متر مکعب و با عمق ۱۲.۵ متر است که سازمان بنادر و دریانوردی با اعتبار بیش از ۳۰ میلیارد تومان آن را اجرا کرده است.
وی بااشاره به آغاز اجرای دو طرح در بندر بوشهر گفت: یکی از طرحها ساخت جاده دسترسی جزیره نگین به طول ۹ کیلومتر و یک پل به طول ۱۷۶ متر است که با هزینه ۶۳ میلیارد تومان از اعتبارات سازمان بنادر و دریانوردی ایجاد میشود.
اسلامی افزود: دیگر طرحی که اجرای آن آغاز شد، طرح لایروبی کانال داخلی و خارجی دسترسی بندر بوشهر است که با حجم ۵ میلیون و ۷۵۰ متر مکعب و سرمایه گذاری ۱۹۰ میلیارد تومانی سازمان بنادر و دریانوردی اجرا خواهد شد.
همچنین افتتاح یک واحد صنعتی و اجرای سه طرح صنعتی دیگر آغاز شد.
معاون وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز گفت: در این سفر، طرح سیمان خاکستری شرکت سیمان مُند دشتی با سرمایه گذاری 3 هزار و 800 میلیارد ریال بهره برداری شد و اجرای طرح تولید پلیت باطری، انباره های سرب اسیدی و طرح تولید کاغذ از کربنات کلسیم با سرمایهگذاری هزار و 914 میلیارد ریال آغاز شد.
سعید زرندی افزود: کارخانه سیمان مُند در شهرستان دشتی با ظرفیت سالانه هزار و 200 تن سیمان خاکستری زمینه اشتغال مستقیم 170 نفر را فراهم کرده است.
وی همچنین با اشاره به آغاز اجرای سه طرح گفت: یکی از این طرحها، طرح شرکت صنایع عمران زاگرس خورموج با پیش بینی تولید سالانه 20 هزار تن کاغذ از کربنات کلسیم و اشتغال 137 نفر است که با سرمایه گذاری هزار و 500 میلیارد ریال اجرا خوهد شد.
زرندی افزود: دو طرح دیگر هم مربوط به شرکت تجارت تدبیر سایناست با پیش بینی تولید سالانه یک میلیون عدد انباره های سرب اسیدی و پنج هزار تن پلیت باطری، که با سرمایه گذاری414 میلیارد ریال در شهرستان بوشهر اجرا میشود و برای 72 نفر شغل ایجاد میکند.
همچنین بهره برداری 6 طرح مهم حوزه کشاورزی هم آغاز شد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: با بهرهبرداری از این طرحها، 6 هزار و 887 نفر صاحب شغل شده اند.
بخشنده افزود: از جمله این طرحها میتوان به 319 پروژه در حوزههای آب، خاک و آبخیزداری اشاره کرد که با اعتبار 549 میلیارد ریال اجرا شده است.
وی گفت: ساخت بزرگترین شهرک شیلاتی کشور با سرمایهگذاری بیش از 262 میلیارد تومان به همت بخش خصوصی در بخش ریگ از توابع شهرستان گناوه آغاز شد که با تکمیل آن، زمینه اشتغال هزار و 460 نفر فراهم شده است.
بخشنده همچنین از بهرهبرداری و آغاز اجرای 23 پروژه شیلاتی نیز با سرمایه گذاری سه هزار و 848 میلیارد ریال و اشتغال دو هزار و 843 نفر خبر داد.
وی آغاز اجرای فاز نخست شبکههای فرعی نخیلات دشتستان به مساحت 10 هزار و صد هکتار و اعتبار 1800 میلیارد ریال را از دیگر پروژه ها عنوان کرد وگفت: 14 طرح صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی با ظرفیت 35 هزار تن و اعتبار 287 میلیارد ریال افتتاح شد که زمینه اشتغال 125 نفر را فراهم کرده است.
بخشنده افزود: 95 طرح گلخانهای هم در سطح 103 هکتار با اعتبار هزار و 70 میلیارد ریال و ایجاد هزار و 30 فرصت شغلی، به بهرهبرداری رسید.
وی گفت: 640 طرح برخوردار از تسهیلات توسعه اشتغال پایدار روستایی و عشایری نیز با اعتبار هزار و 425 میلیارد ریال و ایجاد هزار و 429 فرصت شغلی افتتاح شد.
افتتاح 26 پروژه بهداشتی ، درمانی هم با سرمایه گذاری 292 میلیارد ریال آغاز شد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: این طرح ها شامل خانه بهداشت، اورژانس جاده ای، کلینیک تخصصی آزامایشگاهی،مرکز تصویر بردرای پزشکی، اورژانس شهری و مرکز خدمات جامع سلامت است.
سعید نمکی افزود: اجرای 21 پروژه بهداشتی و درمانی شامل واحد مسکونی پزشکان، کلینیک تخصصی ، اورژانس جاده ای، مرکز خدمات جامع سلامت، اورژانس شهری و پایگاه بهداشت هم با سرمایه گذاری 316 میلیارد ریال آغاز شد.
همچنین با حضور وزیر نیرو اجرای آب شیرین کن وحدتیه آغاز شد.
رضا اردکانیان گفت: برای اجرای این آب شیرینکن ۱۹۲ میلیارد ریال اعتبار اختصاص یافت .
وی گفت: این آبشیرین کن دو شهر دالکی و وحدتیه و ۲۴ روستا را با جمعیت ۳۵ هزار نفر تحت پوشش قرار میدهد.
اردکانیان مدت زمان ساخت آن را یک سال عنوان کرد و افزود: ۵۰ درصد از ظرفیت این آبشیرین کن در نیمه نخست سال ۹۸ و بقیه تا پایان سال ۹۸ به بهره برداری برسد.
وزیر ورزش و جوانان هم در مراسم افتتاح پنج طرح ورزشی به صورت ویدئو کنفرانس، گفت: این طرحها به ارزش ۱۰۱ میلیارد ریال افتتاح شده است.
مسعود سلطانی فر افزود: سالن ورزشی چند منظوره امید نخل تقی، سالن ورزشی نشاط بیدخون، سالن وررشی بانوان چریف عسلویه، زمینهای چمن مصنوعی فوتبال خورموج و دیر، طرحهایی هستند که در این سفر به بهره برداری میرسند.
هشت طرح میراث فرهنگی و گردشگری هم به بهره برداری رسید.
رئیس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری گفت: ا ین طرح ها شامل مدرسه تاریخی گلستان، عمارت مبارکی، قلعه ملک منصورخان شبانکاره ای، هتل دو ستاره ناکو، هتل سنتی ادریس، مجتمع گردشگری تفریحی الماس دشتستان، سفره خانه سنتی دشتی و کشتی تفریحی سکان طلایی هستند.
مونسان افزود: برای اجرا و بهره برداری از این پروژه ها 450 میلیارد ریال هزینه شده است. با بهره برداری از این طرح ها چرخه صنعت گردشگری دراستان بوشهر بیش از همیشه به گردش درمی آید.
وی گفت: دربافت تاریخی شهربوشهر دو عمارت که جزو مطالبات مردمی بوده بازسازی شده است.
50 طرح گازرسانی هم به بهره برداری رسید.
مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز ایران گفت: گازرسانی به جزیره شیف در استان بوشهر، طرح گازرسانی به کمپ صدف و مروارید نیروگاه اتمی بوشهر نیز همزمان با سفر دکتر روحانی به بوشهر به بهرهبرداری خواهد رسید.
سعید مؤمنی هزینه گازرسانی به پروژههای یاد شده را حدود ۱۱ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: با بهرهبرداری از این طرحها، بیش از هزار و ۸۰۰ خانوار از نعمت گاز بهرهمند خواهند شد.
وی گفت: خط لوله انتقال گاز به جزیره شیف ۲.۵ کیلومتر است.
مؤمنی با بیان اینکه برای گازرسانی به این جزیره و کمپ صدف و مروارید نیروگاه اتمی استان بوشهر، ۲۱ کیلومتر خط تغذیه، بیش از ۲۵ کیلومتر شبکه به همراه یک ایستگاه تقلیل فشار TBS نیز در مدت هفت ماه ساخته گفت: این پروژهها آماده بهرهبرداری است.