وی ادامه داد: مجددا باید تاکید کنیم که این نوع فجایع و اقدامات سبعانه نتیجه سیاستهای نابخردانه، غلط و نژادپرستانه برخی حاکمان کشورهای غربی است و ما طی دو دهه گذشته شاهد اسلام ستیزی و اسلام هراسی نوین بوده ایم و با اقداماتی که آنها در ایجاد گروههای افراط گرا و تروریستی انجام داده اند، نهایتاً خود نیز درگیر این ماجرا شده اند.
سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: امروز ادامه آن بحث با این شدت و به شکل ددمنشانه در یک مسجد و در روز روشن با شلیک به افرادی که در حال عبادت هستند ادامه مییابد.
قاسمی با بیان اینکه عبادتگاهها در همه جای جهان مقدس هستند اظهار داشت: این فاجعه چیزی نیست جز سیاستهای نژادپرستانه آمریکا که بخصوص بعد از آمدن آقای ترامپ به آن دامن زده شده و فکر میکنم زمان آن رسیده که خردمندان جهان غرب و افراد اندیشمند در اروپا مجددا به تاریخ بازگردند و مطالعهای جدی در این زمینه داشته باشند و ریشههای این نوع حوادث را به شکلی منصفانه و عادلانه بررسی و پیدا کنند و اجازه ندهند که این روش و منش ضد انسانی، ضد بشری و کم سابقه ادامه یابد.
وی تصریح کرد: ادامه این روند باید به هر شکل ممکن متوقف شود وگرنه این نوع اقدامات سبعانه دامن خیلیها را خواهد گرفت و باید به سمت گفتگوی ادیان، تعامل با یکدیگر و چیزی که ایران از گذشته به دنبال آن بوده و سمینارها، گفتمانها و نشستهای مشخصی را در کشورهای اروپایی و سایر نقاط جهان تحت عنوان تعامل و گفتگوی میان ادیان برگزار کرده حرکت کرد.
قاسمی ادامه داد: علاوه بر محکوم کردن این حادثه که بسیار تلخ و جانگداز بود باید جامعه جهانی، سازمانهای بین المللی و خصوصا دولتهای غربی توجه کنند که نهایت و غایت این راه گریبان جامعه بشری را خواهد گرفت و حل و فصل آن بعدها به سادگی نخواهد بود.
هیچ ایرانی در بین قربانیان حادثه تروریستی نیوزلند نبوده است
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: تاکنون هیچ شاهد و دلیلی مبنی بر اینکه یک فرد ایرانی یا با تابعیت ایرانی در میان قربانیان حادثه تروریستی نیوزلند باشد دریافت نشده است.
بهرام قاسمی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، در پاسخ به برخی شایعات مطرح شده در فضای مجازی مبنی بر اینکه یکی از قربانیان حادثه تروریستی نیوزلند ایرانی بوده افزود: امروز صبح مجددا با سفارتمان در ویلینگتون تماس داشتیم، سفارت ما از لحظات نخست این فاجعه موضوع را پیگیری کرده است.
وی ادامه داد: البته همه قربانیان و افرادی که در این حادثه تلخ، جانگداز و تروریستی جان خود را از دست داده اند در ابتدا به عنوان انسان و مسلمان برای ما عزیز هستند، اما طبق گزارشهایی که سفارت ما تاکنون از مقامات محلی دریافت کرده هیچگونه شاهد و دلیلی بر اینکه یک فرد ایرانی یا فردی با تابعیت ایرانی در میان قربانیان حادثه باشد تاکنون دریافت نشده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه کماکان سفارت ما در حال پیگیری این موضوع است اظهار داشت: یک سری آمار در مورد تابعیت برخی افراد سایر کشورها منتشر شده که هنوز دقیق نیست و طی روزهای آینده اطلاعات بیشتری منتشر خواهد شد.
وی تاکید کرد: تا این لحظه هیچ اطلاعی از اینکه یک ایرانی در این حادثه مصدوم شده یا جان خود را ازدست داده باشد دریافت نشده است.
حاکمان امریکا در ایجاد گروه های افراطی نقش دارند
سخنگوی وزارت خارجه با اشاره به حرکات نژادپرستانه در دیگر کشورها گفت: متأسفانه در دوران ریاست جمهوری جدید امریکا شاهدیم که چه نوع برخوردهای دوگانه ای با مسلمانان و اتباع کشورهای اسلامی در مورد ورود به ایالات متحده یا نوع زندگی آنها در جهان اتفاق افتاده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، بهرام قاسمی با اشاره به حوادث 11 سپتامبر و تبعات آن افزود: بعد از این حادثه خطای راهبردی توسط برخی محافل و حتی بعضی روسای دولت های اروپایی صورت گرفت که در بیان نوعی ضدیت با مسلمانان و جهان اسلام بود.
وی اضافه کرد : این خطای راهبردی از سوی مشاوران آنها و افراد خردمندی که در آن کشورها بودند گوشزد شد و آنها حرف های خود را پس گرفتند و سعی کردند با روش های جدیدی این بحران را که تنش و شکاف ایجاد کرده بود تا حدی التیام بخشند.
قاسمی با اشاره به اینکه این حرکات نژادپرستانه هوادارانی دارد تأکید کرد: فکر می کنم این نوع سیاست ها تشدید شده و اگر اندیشه ورزان و خردمندانی که در جهان وجود دارند نتوانند برای این مسأله در شرایط کنونی راهی پیدا کنند قطعاً این مسیر بسیار خطرناکی است که می تواند در سراسر جهان باعث شکاف و گسل جدی میان فرق و ادیان شود.
وی به زندگی پیروان ادیان الهی در کنار هم و در گذشته اشاره کرد و گفت: یک زندگی مسالمت آمیز و تجارب بسیار خوبی در این مورد چه در ایران و چه در خیلی از کشورهای جهان وجود داشته که نشان می دهد ریشه مسأله نه ادیان است و نه پیروان ادیان بلکه همین سیاست های نژادپرستانه ای است که توسط برخی حاکمین ترویج می شود.
قاسمی با هشدار به اینکه جهان در شرایط کنونی در حال بازگشت به عقب است خاطرنشان کرد: این مسأله نشان از بربریت و تبعیض نژادی و همچنین نگاه چندگانه به انسان در جهان دارد و شایسته انسان امروز در عرصه جهانی نیست.
سخنگوی وزارت خارجه با تأکید بر حمایت حاکمان امریکا از ایجاد گروه های افراطی و تندرو خاطرنشان کرد: ایجاد گروه های افراطی که خود حاکمان امریکا اعلام کرده بودند و نقش آنها در تنش های موجود نشانه استفاده ابزاری و سیاسی از این گروه هاست.
وی با هشدار به مردم زلاند نو و همدردی با آنها خاطرنشان کرد: اگر این مردم از دولتمردان خودشان با حمیت و جدیت نخواهند که در قبال این افراد نژادپرست ایستادگی کنند در دیگر کشورها نیز شاهد چنین حوادثی خواهیم بود، چنانچه در اخبار این روزها نیز که از برخی کشورها مخابره می شود درگیری همین افراد نژادپرست با ملیت های مسلمان وجود داشته که همه هشدار و زنگ خطری است که جامعه بشری را سخت تهدید می کند و لزوم همفکری و تلاش جمعی در سطح جهان را می طلبد.