پخش زنده
امروز: -
نماینده ویژه رئیسجمهور افغانستان در امور صلح: سال ۲۰۱۹ را سال صلح نامگذاری کردیم و امیدواریم امسال صلح برقرار باشد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، محمد عمر داوودزی در سخنرانی خود در جمع نمایندگان سفارتخانههای خارجی مقیم تهران که در مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه برگزار شد گفت: بسیاری از کشورها در مورد زمان صلح صحبت کرده اند.
وی افزود: درسال ۲۰۱۸ درباره جنگ و انتخابات مذاکراتی داشتیم و تلاش میکنیم از فرهنگ جنگ به فرهنگ صلح برسیم.
داوودزی با اشاره به تجربه ۱۸ ساله خود در سمتهای مختلف گفت: امریکا قبلا معتقد بود که طالبان تروریست است، اما حالا تمایل سیاسی این کشور تغییر کرده و بدنبال مذاکره با طالبان می باشد.
داوودزی ادامه داد: امریکا حالا از صلح صحبت میکند و تمام همسایگانمان علاقمند هستند مذاکراتی برای صلح صورت بگیرد به طوری که یک نشست چهار جانبه میان امریکا، چین، پاکستان و افغانستان برگزار شد همچنین روسیه چندین گفتگو در اینباره برگزار کرد.
وی تصریح کرد: ایران نیز با گروه طالبان مذاکراتی داشت و قبل از سفر هیات طالبان به تهران گروهی از ایران به افغانستان سفر کردند تا خواست و نظر افغانستان را بدانند و اینکه در مورد چه محورهایی صحبت کنند مشورت کردند.
داوودزی گفت: امریکا تلاش کرد گفتگوها با طالبان در پاکستان باشد، اما این امر محقق نشد و گفتگوهایی در دوحه قطر برگزار شد و ما امروز شاهد ابتکاراتی در منطقه هستیم، اما متاسفانه هماهنگی بین این ابتکارات وجود ندارد بنابراین دلیل آمدنم به تهران برای هماهنگی بیشتر این ابتکارات است.
وی تصریح کرد: اکثر نیروهای امنیتی کشورمان در شرایط خوبی هستند در حالی که در گذشته زیر فشار طالبان بودند.
داوودزی اضافه کرد: زمانی که امریکا با طالبان مذاکره کرد به نوعی آنها را در حالت سود سیاسی قرار داد.
وی بابیان اینکه رئیس جمهور افغانستان به دنبال برگزاری نشست لویی جرگه است گفت: این نشست بسیار تصمیم ساز است و رئیس جمهور میخواهد بداند آیا با طالبان صحبت کند یا نه؟ به دلیل ابتکارات منطقهای رئیس جمهور ما به دنبال این است که در لویی جرگه پیشنهادهایی برای صلح بدهد مانند چارچوب مذاکرات و سازوکار رسیدن به صلح.
نماینده ویژه رئیس جمهور افغانستان در امور صلح ادامه داد: طالبان به دنبال تغییر قانون اساسی است و لویی جرگه باید در مورد این تغییر تصمیم بگیرد.
داوودزی با اشاره به پنج دور مذاکرات آمریکا با طالبان افزود: آقای خلیل زاد به کابل آمد و خلاصه آن را به دولت انتقال داد، اما در مذاکرات دور ششم نگرانیای شکل گرفت که خلاصه آن به دولت منتقل نشد.
نماینده ویژه رئیس جمهور افغانستان در امور صلح در پایان گفت: قوای نظامی، کاهش فشار منطقهای و فشاری که از طرف مردم و منطقه هلمند شروع شده سه مسئلهای است که میتواند قفل عدم آغاز مذاکرات با طالبان را بگشاید و مردم افغانستان به دنبال صلح، امنیت و بازسازی هستند.