از کوه و جنگل تا دشت و کویر
جاذبههای متنوع طبیعی در استان البرز
استان البرز با قرار گرفتن در اقلیمی خاص، از کوه تا دشت و از جنگل تا کویر را در خود جای داده و همین نکته باعث دربر گرفتن جذابیتهای بی نظیر طبیعی شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز البرز، طبیعت متنوع و شگفت انگیزی که قابلیت پذیرش مسافران در هر چهار فصل سال را دارد و ظرفیتی کم نظیر برای گردشگران فراهم می کند. آبشار هفت چشمه، غار یخ مراد، طبیعت زیبای کردان و تنگه دست نیافتنی و بکر اندرسم تنهای گوشه هایی از این زیبایی های بی پایان است.
هفت چشمه؛ لذت تماشای آبشار 90متری
آبشار هفت چشمه یکی از آبشارهای استان البرز است که در کیلومتر۱۷ جاده کرج - چالوس و در نزدیکی روستای ارنگه واقع شده است. ارتفاع آبشار هفت چشمه در حدود ۹۰متر است و از این نظر یکی از آبشارهای بزرگ کشور محسوب میشود. مسیر دسترسی به این آبشار از میان سنگها و صخرهها عبور میکند و همین امر بازدید از آبشار را در فصول بارندگی با مشکل مواجه میسازد. در این مسیر آبشارهای کوچکی وجود دارند که ارتفاع آنها به ۵متر میرسد و با نام «هفت چشمه» خوانده میشوند. در طول مسیر آبشار میتوانید از غارهای طبیعی فوق العادهای که در این ناحیه وجود دارد دیدن کنید. اگر چه تنها نمایی از این غارها را مشاهده میکنید و میتوانید سوژهای عالی برای عکاسی در دست داشته باشید. وجود پوشش گیاهی فوق العاده در طول مسیر از دیگر جذابیتهایی است که در طول طبیعت گردی خود با آن مواجه خواهید شد.
یخ مراد؛ غاری به قدمت تاریخ
غار یخ مراد یکی از جاذبههای شگفتانگیز گردشگری استان البرز است که با قندیلها، آبشار و برکههای یخی خود هر گردشگری را متحیر میکند و نظیر آن در هیچ نقطهای از ایران وجود ندارد. غاری که به اعتقاد برخی زمینشناسان عمری ۷۰تا۲۳۰ میلیون ساله دارد.
این غار در کیلومتر۶۰ جاده کرج - چالوس و بعد از روستای نسا واقع شده است که برای رسیدن به آن باید از افراد محلی کمک گرفت. قندیلهای یخی این غار در ماههای اسفند و فروردین در اوج زیبایی هستند و چشم هر بینندهای را به خود خیره میکنند. هرچند که مناظر تابستانی در مسیر رسیدن به غار یخ مراد نیز زیبایی چشم نوازی دارد.
به همراه داشتن ابزاری مانند هدلامپ و استفاده از کفش مناسب و لباس گرم برای رفتن به این جاذبه طبیعی حیرت انگیز ضروری است؛ زیرا غار فاقد روشنایی است و دمای آن گاهی اوقات به زیر صفر میرسد.
روستای کردان؛ تفرجگاه چهار فصل
کردان منطقهای سرسبز و خوش آب و هوا است که باغهای زیبای فرصت بی نظیری برای آرامش گردشگران فراهم می کند. کردان در ۲۵کیلومتری کرج و ۶۵کیلومتری غرب تهران قرار گرفته است و در حال حاضر به عنوان یکی از خاصترین تفرجگاههای اطراف کرج شناخته میشود. منطقهای که در هر فصلی جاذبههای خاص خود را دارد. در فصل بهار با طبیعتی فوق العاده زیبا مواجه میشوید. میتوانید رودهای فصلی را در تمامی شیبها و درهها مشاهده کنید. آبشارهای فصلی در بهار به این منطقه جذابیتی خاص میبخشند.گردشگران در در فصل تابستان با حجم انبوهی از باغات میوه روبه رو میشوند. در پائیز نیز کنتراست رنگی کوچه باغهای بی نظیری این منطقه چشم هر بینندهای را مینوازد.
تنگه اندرسم؛ دست نیافتنی و جذاب
اندرسم یا اندرس از تنگههای زیبا و هیجان انگیز نادر در ایران است که برای طبیعت گردان کمتر شناخته شده است. مجموعه تنگههایی باریک با حداقل پنج و حداکثر پانزده متر عرض که دو طرف آنها را دیوارههایی با بیش از هفتاد متر ارتفاع محاصره کرده است و پس و پیش آنها را آبشارهای بلند حراست میکند. شهرت اندرس به آبشارهای آن است. در مسیر اندرس که گاه از میان جنگل و گاه از بین دیوارههای بسیار بلند و صخرهای میگذرد، آبشارهای زنجیره واری وجود دارد که مسافر اندرس راهی جز فرود یا پرش از دل آنها ندارد. این آبشارها که تعدادشان حدود ۳۰رشته کوچک و بزرگ است از ۵تا۲۵ متر ارتفاع دارند و با فرود از هر کدام آنها، دیگر راه بازگشتی نیست. بیشتر آبشارهای اندرس رنگ هیچ انسانی را به غیر از کوهنوردان حرفهای به خود ندیده اند.
وجه تسمیه اندرسم به زیستگاه دیرینه خرس قهوهای مازندران در جنگلهای سیاه بیشه بازمی گردد. اندرسم کلام خلاصه شده و واژه آمیختهای است از «اندر خرس» یا «دره خرس». در عبور از دره اندرسم نیز رد پای خرس و آثاری از این حیوان به چشم میخورد.
این تنگه زیبا در شمال غربی گچسر و جنوب غربی سیاه بیشه، حاشیه غربی گردنه کندوان در جاده چالوس واقع شده است و لازمه گذر از آن آشنایی کامل به فنون کوهنوردی و صخره نوردی و تسلط به روشهای فرود و مهارت درگیری با سنگ است.