پخش زنده
امروز: -
علوم تربیتی پس از انقلاب چه از نظر توسعه عمودی و بازتعریف در سطوح عالی تحصیلات تکمیلی و چه از نظر توسعه افقی و رشد گرایش های مختلف رشد داشته است.
چکیده مصاحیه پژوهشی:
- تعداد دانشجویان علوم تربیتی کشور از 130 نفر در سال 1348 به 24 هزار نفر در سال 1395 رسید.
- علوم تربیتی پس از انقلاب چه از نظر توسعه عمودی و بازتعریف در سطوح عالی تحصیلات تکمیلی و چه از نظر توسعه افقی و رشد گرایش های مختلف رشد داشته است.
- بر اساس آمارهای یک دهه اخیر، نرخ بیکاری فارغ التحصیلان علوم تربیتی همواره زیر 10 درصد بوده است.
- بیش از 50 نشریه علمی-پژوهشی علوم تربیتی، به نشر دستاوردهای علمی دانشوران تربیتی کشور مشغولند.
- نگارش اسناد بالادستی نظیر سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، سند نقشه جامع علمی کشور از نتایج درخشان دانش تربیتی کشور پس از انقلاب اسلامی است.
- اهتمام به تولید علم دینی و پرهیز از سکولاریسم علمی، راه حفظ ارزش های الهی و انقلابی در بستر جریان نسل هاست..
پژوهش خبری صدا وسیما: علوم تربیتی در ایران، دانشی وارداتی بود که توسط فارغ التحصیلان دانشگاه های غربی پایه ریزی شد. روح حاکم بر علوم تربیتی غربی، روحی اومانیستی است که به استقلال انسان و خود کفایی او در تدبیر زندگی و بی نیازی از هرنوع دخالت متافیزیکی باور دارد. حاصل این تعلیم و تربیت نیز در بهترین حالت، تربیت فرد سنجش گر، موقعیت شناس و فایده جویی است که برای شرکت در فعالیت های نتیجه بخش اجتماعی و جلب بیشترین لذت، پشتوانه ای علمی در اختیار دارد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی که ماهیتی فرهنگی داشت، رهبران تعلیم و تربیت کشور، تحول در دانش تربیتی را ضروری دانستند و گام های بسیار موثری در این راه برداشتند. تشکیل گروه های علمی در دانشگاهها، پژوهشکده ها و پژوهشگاه ها، نگارش کتاب ها، مقالات و پایان نامه های متعدد پیرامون تعلیم و تربیت اسلامی از جمله این پیشرفت هاست. پیشرفت های دانش تربیتیِ تحول خواه، محدود به سطح نظری نمانده و تا ارائه سندهای رسمی تاثیرگذار بر روند تعلیم و تربیت کشور نظیر سند تحول بنیادین آموزش و پرورش دامن گسترده است.
نظر به اهمیت رصد و پایش دانش تربیتی کشور به عنوان یکی از محوریترین عناصر تربیت انسانِ ترازِ انقلاب اسلامی، گروه فرهنگی-اجتماعی مدیریت پژوهش های خبری طی مصاحبه ای پژوهشی[1] با آقای دکتر حسن ملکی استاد محترم گروه برنامه ریزی درسی دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه علامه طباطبایی، روند تحول علوم تربیتی پس از انقلاب اسلامی را بررسی کرده است.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.
پژوهش خبری// حمید زارعی