پخش زنده
امروز: -
با بهره برداری رسمی فازهای 13 و 22 تا 24 میدان گازی پارس جنوبی در آستانه روز ملی شدن صنعت نفت ایران در برداشت گاز از میدان مشترک پارس جنوبی بر حریف قطری پیشی گرفت.
فازهای 22 تا 24 میدان گازی پارس جنوبی هم با حضور رئیس جمهور به بهره برداری رسمی رسید.
قائم مقام مجری فازهای 22 تا 24 گفت: این فازها با چهار سكوي دريايي، 38 حلقه چاه و سه خط لوله در فاصله 105 كيلومتري ساحل كنگان واقع شده است .
علیاصغر صادقپور افزود: این فازها که همه مراحل طراحی، ساخت و راه اندازی تجهیزاتش صد در صد ایرانی است دو میلیارد فوت مکعب گاز را از دریا به خشکی منتقل می کند.
وی گفت: پالایشگاه فازهای 22 تا 24 شامل چهار ردیف تصفیه گاز هر کدام به ظرفیت پالایش روزانه 500 میلیون فوت مکعب گاز، واحدهای دریافت و جداسازی میعانات گازی،
واحدهای استحصال و بازیافت گوگرد به همراه واحد جداسازی و دانه بندی گوگرد، سرویس های جانبی شامل بخار، توزیع برق و آبگیری از دریا ، چهار مخزن ذخیره سازی و صادرات میعانات گازی و مخازن ذخیره سازی ال پی جی است.
صادق پور افزود: فازهای 22 تا 24 برای تولید روانه 56 میلیون متر مکعب گاز، 77 هزار بشکه میعانات گازی، 400 تن گوگرد و تولید سالانه یک و نیم میلیون تن گاز مایع و یک ميليون تن اتان طراحی و ساخته شده است.
وی ارزش محصولات تولیدی این فازها را روزانه 30 میلیون دلار برآورد کرد.
اجرای فازهای 22 تا 24 میدان گازی پارس جنوبی سال 89 شروع شد.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس در آیین افتتاح رسمی فازهای ۱۳ و ۲۲ تا ۲۴ پارس جنوبی با حضور رئیس جمهور، گفت: حفر ۷۶ حلقه چاه در صد کیلومتری ساحل و ساخت هشت عرشه دریایی با بیش از ۶۰۰ هزارتن وزن و لوله گذاری ۳۸۰ کیلومتر از جمله کارهای صورت گرفته در این فازهاست.
محمد مشکین فام افزود: در اجرای این فازها، دو پالایشگاه با هشت ردیف پالایشی در زمینی به وسعت ۴۰۰ هکتار ساخته شده است.
وی تولید روزانه صد میلیون مترمکعب گاز و سالانه دو میلیون تن ال پی جی را از محصولات این فازها عنوان کرد و ادامه داد: تولید گاز در میدان پارس جنوبی از ۲۸۰ میلیون مترمکعب در روز به ۶۶۰ میلیون مترمکعب رسیده است.
مشکین فام با اشاره به سرمایه گذاری صد میلیارد دلاری در پارس جنوبی بیان کرد: طرحهای پارس جنوبی در اوج تحریمها اجرا شده است.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس میدان پارس جنوبی را نمونه کم نظیری از خودباوری و تکیه بر داخل دانست وگفت: سهم داخل در اجرای طرح توسعه میدان گازی پارس جنوبی از ۳۰ درصد اکنون به بیش از ۶۵ درصد رسیده است.
مشکین فام بااشاره به اشتغال ۲۰ هزار نفر در طرح توسعه میدان گازی پارس جنوبی، افزود: کمتر بنگاه اقتصادی داریم که شریک توسعه این میدان نباشد و این یعنی گردش چرخ تولید سایر واحدهای صنعتی کشور.
وی با اشاره به بازیابی شرکت صدرا بیان کرد: این مجموعه عظیم صنعتی با تکیه بر طرحهای میدان پارس جنوبی فعال شد.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس گفت: این تحرک و پویایی در طرح عظیم صنعتی میدان پارس جنوبی تا کنون از حمایت ملی بهرهمند بوده است وخواهد بود.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء هم گفت: اجرای فازهای 13 و 22 تا 24 پارس جنوبی گام عملی در تحقق اقتصاد مقاومتی است.
سعید محمد افزود: اجرای این دو فاز از بزرگترین افتخارات ملی صنعت نفت است.
وی افزود: طراحی و ساخت این ابر طرحها در اوج تحریم ها و در سایه توان و تخصص داخلی صورت گرفت.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء افزود: با انسجام و همدلی تهدید تحریمها تبدیل به فرصت شد.
وی با بیان اینکه راهاندازی این طرح ها به صورت صد در صد ایرانی انجام شده است اضافه کرد: این پالایشگاهها با تولید محصول ارزشمند در یک سال، کل سرمایه گذاری 12 میلیارد دلاری را بازگشت می دهند.
محمد گفت: الان که این طرح ها به بهره برداری رسیده انتظار میرود نسبت به وضعیت قراردادهای جاری، مطالبات و اشتغال کارکنان مجرب قرارگاه خاتم الانبیاء به دید مثبت نگاه شود.
وی ادامه داد: پیشنهاد میشود اجرای طرحهای جدید مثل پالایشگاه میعانات گازی در منطقه پارس جنوبی به قرارگاه خاتم الانبیاء واگذار شود.
وزیر نفت هم گفت: میزان تولیدات پتروشیمی به بیش از ۹۰ میلیون تن به ارزش ۳۶ میلیارد دلاردر 1400 می رسد.
بیژن زنگنه افزود: از سال ۹۲ تاکنون ۱۵ فاز پارس جنوبی افتتاح شده است.
وی بیان کرد: اولین قرارداد پارس جنوبی سال ۷۶ بسته شد و پنج فاز تا سال ۸۴، از ۸۴ تا ۹۲، پنج فاز، از ۹۲ تا ۹۷ توانستیم ۱۵ فاز استاندارد را به بهره برداری برسانیم.
وزیر نفت ادامه داد: امروز شاهد چهار فاز پارس جنوبی هستیم و به این ترتیب فقط فاز ۱۴ و ۱۱ میماند که فاز ۱۴ تا سال ۹۹ به بهره برداری میرسد.
زنگنه بیان کرد: فازهای دریایی فازهای ۲۲ تا ۲۴ و ۱۳ و ۱۴ تا نیمه سال آینده افتتاح خواهد شد.
وزیر نفت گفت: با بهره برداری از این فازها توان تولید گاز از میدان پارس جنوبی به ۷۵۰ میلیون مترمکعب گاز در روز میرسد.
زنگنه افزود: در سال ۹۸، ۸۸۰ میلیون و در سال ۹۹، ۹۵۰ میلیون مترمکعب گاز در کشور تولید خواهیم کرد.
وی کاهش سهم سوخت مایع در نیروگاهها را یکی از مزیتهای توسعه میدان پارس جنوبی عنوان کرد و ادامه داد: اکنون سهم سوخت مایع نیروگاهها از ۱۰ به ۹۷ درصد رسیده که حاصلش حفاظت محیط زیست است.
وزیر نفت با اشاره به اینکه در سال ۹۷، در صادرات گاز رکورد زدیم، بیان کرد: در زمینه پوشش گازرسانی هم اکنون به عدد ۹۳ درصد رسیده ایم و ۷۳ درصد روستاها گاز دار شدهاند.
زنگنه با بیان اینکه مشعل سوزی در پارس جنوبی کاهش یافته است، گفت: از نظر زیست محیطی اکنون فلرینگ یا مشعل سوزی بسیار کاهش یافته است.
وی ادامه داد: با اتکا به پارس جنوبی مجموعهای از صنایع پتروشیمی طراحی و اجرا شده است و تا کنون ۱۵ طرح با سرمایه گذاری ۵.۶ میلیارد دلار در این منطقه ایجاد شده است.
وزیر نفت گفت: ۱۸ طرح پتروشیمی در سال ۹۹ به بهره برداری میرسد.
زنگنه افزود: بر این اساس میزان تولیدات پتروشیمی تا سال ۹۹ به بیش از ۹۰ میلیون تن به ارزش ۳۶ میلیارد دلار می رسد.
وزیر نفت افزود: از دیگر صنایع پایین دستی پارس جنوبی تولید بنزین پایه کشور است که تولید این محصول به ۱۰۱ میلیون تن در سال ۹۷ رسیده است.
زنگنه درباره میدانهای مشترک، هم گفت: افزایش تولید نفت ایران با سرعت پنج برابری به ۳۵۵ میلیون مترمکعب در میادین غرب کارون رسیده است.