سعید محمد در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما افزود: حوزه پارس جنوبی از غنی ترین حوزه های گازی جهان است که کشور ما پس از افتتاح این 4 فاز که شامل دو پالایشگاه است ، می تواند تا ظرفیت 600 میلیون مترمکعب در روز برداشت کند.
وی گفت: قطر در سال 71 شروع به برداشت از این حوزه کرد و ما با تاخیر از سال 81 با بازدهی پایین شروع به برداشت کردیم اما با تکمیل این 4 فاز برداشت ما بیشتر از کشور قطر می شود و امیدواریم جبران گذشته هم بشود.
محمد افزود: بهره برداری از فازهای 13 ،22،23 و 24 در قالب دو پالایشگاه ؛ طرحی از دریا تا به خشکی به صورت یکپارچه است و در این حوزه مشترک 8 سکوی تمام ایرانی ساخته و نصب کرده ایم.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء گفت: حدود 76 حلقه چاه در زیر این سکوها احداث شده و بیشترین حفر چاه 5 هزار و 250 متر در بستر دریا و 300 کیلومتر طول کل حفاری های بوده که برای استحصال گاز در زیر این سکوها انجام شده است و سپس از طریق خط لوله ای به طول 450 کیلومتر و قطر 32 اینچ این گاز به خشکی منتقل می شود.
وی افزود: پالایشگاه در محدوده ای به وسعت 400 هکتار در بخش خشکی احداث شده است و حدود 112 میلیون مترمکعب گاز غنی از دریا استحصال می شود که این گاز پس از انتقال به خشکی و عملیات پالایش و فرآوری ، مشتقات بسیار ارزشمندی به ما می دهد.
محمد گفت: با بهره برداری از این دو پالایشگاه حدود 100 میلیون مترمکعب در روز گاز شیرین با مصارف خانگی و وصل شده به شبکه سراسری گاز کشور و حدود 152 هزار بشکه در روز میعانات گازی می دهد که خوراک اصلی پالایشگاه ستاره خیلج فارس برای تولید بنزین ، گازوئیل و سایر مشتقات است.
وی افزود: در این دو پالایشگاه روزانه 5 هزار و 800 تن گاز مایع شامل پروپان و بوتان و 5 هزار و 500 تن اتان برای تامین خوراک واحدهای پتروشیمی و روزانه 800 تن گوگرد تولید می شود.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء با اشاره به هزینه 12 میلیارد دلاری برای احداث این دو پالایشگاه گفت: محصولاتی که ذکر شد اگر به قیمت روز محاسبه شود با تولید یکسال این محصولات ، کل سرمایه گذاری که دراین پروژه انجام شده است بازگشت پیدا می کند و پروژه بسیار سودآور برای کشور است.
محمد افزود: در عملیات اجرایی این پروژه حدود 4 هزار نفر به صورت مستقیم و 20 هزار نفر غیرمستقیم مشغول به کار شدند و با بهره برداری از آن حدود 2 هزار نفر مشغول به کار خواهند شد.
وی گفت: میانگین سنی افرادی که در این دو پالایشگاه کار کردند، 34 سال است و این پروژه کاملا ایرانی سازی شده است و پس از رفتن شرکت های خارجی از حوزه پارس جنوبی کار ساخت این دو پالایشگاه به قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء سپرده شد و ما در بخش طراحی ها توانستیم خودمان صاحب فناوری باشیم و امروز صاحب لایسنس هستیم و در بخش اجرا و راه اندازی نیز 100درصد ایرانی است و 70درصد کالاهای مورد نیاز این پروژه ایرانی سازی شده است.