پخش زنده
امروز: -
برگزاری مسابقات تدارکاتی با تیمهای مطرح دنیا زمینه را برای بین المللی شدن تیم ملی فوتسال بانوان بخوبی فراهم کرد
شهرزاد مظفر در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما افزود: دلایل موفقیت فوتسال بانوان در آسیا را میتوان محصول حرکتی دانست که از مدتها قبل آغاز شده است. وقتی چنین موفقیتی حاصل میشود بطور حتم یک یا چند نفر در آن دخیل نیستند بلکه این موفقیت در نتیجه یک کار جمعی و همه جانبه ایجاد شده است. اگر بخواهم فهرست وار دلایل این موفقیت بزرگ را بیان کنم باید برگزاری منظم لیگ برتر فوتسال بانوان از سال ۱۳۸۴ تا همین حالا را مهمترین علت بدانم، زیرا برگزاری منظم مسابقات کمک بسیار زیادی به فراهم کردن فضای مناسب برای فعالیت بازیکنان و نشان دادن توانائیهایشان کرد.
وی افزود: بطور حتم انتقاداتی به لیگ وارد است. پائین بودن کیفیت فنی همه تیمهای حاضر در لیگ و یا نبود اسپانسرهای برتر و گردش مالی بسیار ضعیف، و فعال نبود بعضی از استانها در طول این سالها و حرکت خاموش آنها با وجود در اختیار داشتن استعداد غنی و نبود پخش زنده تلویزیونی که باعث حضور کمرنگ اسپانسرها شد از جمله مشکلاتی است که کماکان با فوتسال بانوان همراه است.
مظفر تاکید کرد: صرفنظر از همه انتقادات، همین که با وجود این مشکلات لیگ بانوان هرساله برپا بوده است نکتهای بسیار خوب و مثبت بشمار میرود. بسیاری از کشورهای آسیایی و جهانی فاقد چنین لیگی هستند. خیلی خوب است که سالیان متمادی موفق به برگزاری منظم لیگ شده ایم، اما خیلی بهتر میشود که مشکلات این لیگ را هم حل کنیم و نسبت به سالهای گذشته قدمهای رو به جلویی برداریم. میتوان نتیجه گیری کرد یکی از عوامل موفقیت فوتسال ما همین لیگی است که با همه نواقصش بصورت منظم برگزار شده است.
وی گفت: دومین موضوعی که میتوان در رسیدن به تکرار موفقیت در آسیا اشاره کرد این است که تیم ملی در سالهای گذشته با تیمهای مطرح دنیا موفق به برگزاری مسابقات تدارکاتی شد. اینکه بازیکنان فقط تمرین کنند یا در مسابقات داخلی شرکت کنند کافی نیست. تا زمانیکه نتوان با حریفانی قدرتمند رقابت کرد نمیتوان سطح فنی را بالا برد. وقتی توانستیم با تیمهای روسیه، پرتغال، برزیل و در مقطعی اسپانیا بازی کنیم شرایط برای آشنایی تیم ملی با یک سطح بالا از فوتسال جهان فراهم شد. این مسابقات کمک کرد تا دیدگاه بازیکنان تغییر کند و انگیزه آنها برای رقابت بیشتر شود.
مظفر افزود: تیم ملی این فرصت را داشت که با تیمهای قدرتمند آسیایی مثل ژاپن و تایلند بازی کند. همه این موارد دست به دست هم داد تا تیم ملی فوتسال بانوان ایران بین المللیتر شود. هرچند که معتقدم هنوز جا برای کار بیشتر وجود دارد. بطور استاندارد تیم ملی باید در طول سال بین ۱۰ تا ۱۵ مسابقه بین المللی برگزار کند. این در حالیست که چنین شرایطی وجود ندارد و اگر بخواهیم خوشبینانه به ماجرا نگاه کنیم باید بگویم که در طول سال بین ۴ تا ۵ بازی بین المللی برگزار میکنیم که آنهم به لطف حضور تیم ملی روسیه در ایران و حضور ما در تورنمنت چهار جانبه روسیه است. رویارویی با تیم ملی فوتسال روسیه توافق خوبی است و ما باید نهایت استفاده و بهره برداری از آن داشته باشیم و زمینه برگزاری مسابقات بین المللی دوستانه خوبی را با دیگر تیمها فراهم کنیم.
وی گفت: علت دیگر موفقیت ما در آسیا بازیکنان تیم ملی هستند. خوشبختانه کشور ما سرشار از استعدادهای درخشان است. متاسفانه به علت عدم وجود یک سیستم استعدادیابی سیستماتیک و منظم بسیاری از این استعدادها از دست میروند و اگر این شرایط تداوم یابد در ادامه هم نمیتوانیم از این ظرفیت استفاده لازم را داشته باشیم؛ بنابراین یکی از کارهایی که باید انجام دهیم راه اندازی یک برنامه سیستماتیک و منظم در شناسایی و بکارگیری استعدادهای حاضر در این رشته است. حضور خیل عظیم و جوشانی از استعدادها در کشور در طول این سالها به ما کمک شایانی کرد.
مظفر افزود: برگزاری کلاسهای مربیگری در کشور هم تاثیر بسیار زیادی در کسب موفقیت تیم ملی فوتسال بانوان داشت. مربیان خوبی که پرورش یافتند و توانستند در سطح کل کشور آموزشهای خوبی داشته باشند. برای تربیت یک بازیکن خوب حتما یک مربی خوب نیاز است. برای تربیت یک مربی خوب هم یک مدرس خوب نیاز است. این سیستم آموزشی هم تا حد قابل توجهی به فوتسال بانوان ایران کمک کرده است؛ بنابراین در یک جمع بندی میتوان گفت: یک مجموعه عواملی در طول سالیان گذشته دست به دست هم داده و به تیم ملی فوتسال بانوان برای کسب موفقیت کمک کرده است.
سرمربی سابق تیم ملی فوتسال بانوان گفت: کسب این دو قهرمانی در آسیا برایمان خیلی سخت بوده است. اگر رقبای ما مثل تایلند، ژاپن، ویتنام و در حال حاضر چین که بسرعت در حال تبدیل شدن به یک مدعی در قاره آسیاست، کمی بیشتر تلاش کنند خیلی زود فاصله خود را با ما کم میکنند. کما اینکه همین حالا هم فاصله چندانی ندارند و ما باید مراقب باشیم. زیرا کشورهایی مثل چین، ژاپن، ویتنام و تایلند برنامه ریزی گستردهای برای فوتسال بانوان دارند.
وی افزود: بعید میدانم که این تیمها در چند سال گذشته همانند سالهای ۲۰۱۵ و ۲۰۱۸ در مسابقات ظاهر شوند. برای اینکه تحول بسیار بزرگی در این تیمهای مدعی نزدیک رخ خواهد داد. این در حالیست که بجز تیمهای مدعی کشورهای دیگری هم در آسیای میانه مثل ترکمنستان و ازبکستان و کشورهای حاشیه خلیج فارس مثل کویت و عراق از راه رسیده اند و شاید حالا جزو مدعیان نباشند، ولی در سالهای آینده جزو مدعیان فوتسال در آسیا خواهند بود؛ بنابراین باید کاملا هدفمند پیش رفت تا بتوان در سالهای آینده این موفقیتها را تکرار کنیم.
مظفر درباره حضورش در تیم ملی فوتسال بانوان کویت گفت: کویت برای آینده فوتسال برنامه ریزی داشت و از مدتها قبل کار هدفمندی را آغاز کرده بود. فدراسیون فوتبال این کشور به دنبال در اختیار گرفتن فردی بود که اهدافشرا جلو ببرد و به ثمر برساند. طبعا اگر من نمیآمدم فرد دیگری میآمد و کار را بدست میگرفت. در ادامه قرعه به نام من افتاد و من به اینجا آمدم. از آنجائیکه نزدیک به ۹ سال بود که در کشورهای آسیایی فوتسال تدریس میکردم. کشورهای آسیایی هم به عنوان مدرس هم به عنوان مربی یک شناخت نسبی از من داشتند و فکر میکنم این شناخت در علت حضورم در کویت بی تاثیر نبود.
وی افزود: فدراسیون فوتبال کویت یک برنامه ۴ ساله برای فوتبال و فوتسال بانوان تدوین کرده است. وقتی به اینجا آمدم ابتدا از من خواستند که یک قرارداد ۴ ساله منطبق با همین برنامه با من بسته شود. اما من درخواست کردم این زمان به ۲ سال کاهش یابد تا در صورت توافق طرفین در حین همکاری این قرارداد تمدید شود. در ادامه برنامهای ۲ ساله برای تیم ملی و برنامهای ۴ ساله منطبق با همان برنامه موردنظر فدراسیون برای مباحث آموزشی تهیه و ارائه شد.
مظفر گفت: از آنجائیکه به عنوان سرمربی و مدیر فنی تیم ملی فوتسال کویت قرارداد امضا کرده ام موظفم برنامههای دیگری از جمله آموزش و برگزاری مسابقات را هم در دستور کارم قرار دهم. در ادامه اولین دوره لیگ برتر فوتسال بانوان یا همان لیگ ملی فوتسال بانوان کویت را با همکاری فدراسیون فوتبال امسال راه اندازی کردم. شروع این مسابقات از ۲۳ ژانویه بود و اکنون در اواسط مسابقات لیگ قرار داریم. طبق برنامه ریزیهای انجام شده لیگ برتر فوتسال کویت امسال با فرمت خاصی برگزار میشود.
وی افزود: با توجه به اینکه حتما باید قبل از ماه مبارک رمضان مسابقات لیگ به اتمام میرسید فرصت کمی نزدیک به سه ماه و نیم داشتیم. اما برای سالهای آینده ساختار لیگ تغییر خواهد کرد و حداقل بین ۵ تا ۶ ماه بازیکنان درگیر مسابقات خواهند شد. تصمیم گرفته ایم مسابقات بصورت رفت و برگشت برگزار میشود تا رقابتها بیشتر شکل لیگ به خود بگیرد. با توجه به اقدامات انجام شده در مجموع فکر میکنم حرکت بسیار بزرگی در فوتسال این کشور انجام گرفته است.
سرمربی تیم ملی فوتسال بانوان کویت گفت: امسال لیگ برتر فوتسال کویت با حضور ۱۱ تیم تشکیل شد. در همین لیگ توانستم نزدیک به ۳۴ نفر را شناسایی و برای تیم ملی انتخاب کنم که برایم شگفت انگیز بود. کویت از نظر نیروی انسانی و استعداد قابل مقایسه با ایران نیست. این موضوع طبیعی است، زیرا ما با کشوری با جمعیت یک میلیون و دویست هزار نفر مواجه ایم. با این وجود شرایط برای بنیان گذاری تیم ملی در این کشور بخوبی مهیا شده است.
وی افزود: همچنان در ابتدای راه هستیم و این بازیکنان در نقطه صفر قرار دارند و چیزی به عنوان تکنیک و تاکتیک فوتسال نمیدانند. زیرا تا قبل از این چیزی به نام فوتسال در کویت وجود نداشته است. تعلیق ۳ ساله فدراسیون فوتبال کویت باعث شد تا ورزش این کشور منفعلانه پیش رود. اما نکتهای که باید به آن اشاره کنم این است که از یک سال گذشته یک عزم راسخ در فدراسیون فوتبال کویت برای پیشرفت در فوتبال و فوتسال ایجاد شده است. من هم در راستای این موضوع در اینجا حضور دارم تا به پیشبرد برنامههای فدراسیون کمک کنم.
مظفر گفت: در حوزه کشورهای خلیج فارس شاید کویت اولین کشوری باشد که توسعه فوتسال بانوان را بصورت جدی و با برنامه بلند مدت آغاز کرده است. کویتیها میدانند که اکنون در چه نقطهای هستند و به کجا میخواهند برسند. امیدوارم این حرکتی که در کویت آغاز شده است به بقیه کشورها از جمله قطر، بحرین، امارات، عمان و کشورهای دیگری که در این منطقه هستند هم سرایت کند تا انگیزه و نیروی جدیدی را برای از سرگیری فعالیت در این بخش به آنها تزریق کند.
وی افزود: کسب میزبانی و برگزاری مسابقات از دیگر برنامههای کویت است. ما هم از این موضوع استقبال کرده ایم. زیرا وقتی در مسابقاتی میزبان باشیم از جمیع جهات به رشد و توسعه رشته ورزشی مورد نظر کمک میکند. در این خصوص یکسری برنامه ریزیها انجام شده است تا کویت میزبان مسابقات بانوان باشد. علاوه بر برگزاری مسابقات دوستانه درخواست میزبانی در مسابقات رسمی هم ارائه شده است.
سرمربی تیم ملی فوتسال بانوان کویت گفت: برگزاری یک سری مسابقات غیررسمی هم در دستور کارمان قرار دارد. از این طریق میخواهیم کمبود برگزاری مسابقات فوتسال بانوان در این منطقه را جبران کنیم. کویت و کشورهای این منطقه که فوتسال نوپایی دارند. آنها نیازمند دیدن مسابقات بیشتر هستند تا از حالت انفعال خارج شوند و بیشتر بتوانند خود را با شرایط روز فوتسال در دنیا و مسابقات بین المللی تطبیق دهند.