موگرینی: اتحادیه اروپا درباره اوضاع حاکمیت قانون و حقوق بشر در ترکیه نگران است
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما، مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا در نشست خبری مشترک با وزیر امور خارجه ترکیه گفت ما نگرانی عمیق خود را درباره اوضاع حاکمیت قانون و حقوق بشر در ترکیه ابراز کردیم.
فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا در کنفرانس خبری مشترک با مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه گفت: ما در اتحادیه اروپا, نگرانی عمیق خود را درباره وضع حاکمیت قانون و حقوق بشر در ترکیه, از جمله کیفرخواست های اعلام شده علیه نمایندگان برجسته جامعه مدنی و همچنین محکومیت های روزنامه نگاران در هجدهم فوریه ابراز کردیم. ما نگرانی خود را درباره پایبندی دستگاه قضایی ترکیه به استاندارهای بین المللی و اروپایی ابراز کردیم.تأخیر (در دادرسی), بازداشت ها و شواهد ناکافی در محاکمه کسانی که از حق بنیادی آزادی بیان و آزادی گردهمایی استفاده کرده اند, تردیدهایی در این زمینه به وجود می آورد که آیا دستگاه قضایی ترکیه به اصل داشتن حق محاکمه عادلانه و فرض را بر بی گناهی گذاشتن, احترام قائل است یا خیر. این اصل و همچنین رعایت کنوانسیون حقوق بشر اروپا در بازداشت های پیش از محاکمه جزء ارکان ارزش های مشترک ما در اروپا است. ما درباره همه این مسائل گفتگو کردیم. ما به خوبی از آثار برجای مانده از کودتای نافرجام ترکیه در سال 2016 آگاهیم و نگرانی های بسیار جدی ترکیه در زمینه امنیت و همچنین تهدیدهای امنیتی را که این کشور در گذشته و حال با آنها مواجه است, درک می کنیم؛ اما اکنون وضع فوق العاده (در ترکیه) را پشت سر گذاشته ایم و امیدواریم همه اقدامات مربوط (به کودتا) با گذر زمان رنگ ببازد؛ زیرا تمایل شدید جامعه ترکیه را برای بازگشت به اوضاع کاملا عادی شاهدیم و به عقیده ما, این مسئله به نفع شهروندان ترکیه و همچنین به سود ثبات و توسعه اقتصادی این کشور است و ما به عنوان دوست و شریک ترکیه, برای این موضوع اهمیت زیادی قائلیم.
موگرینی گفت بحث امروز, اهمیت زیادی داشت. ما برای تعامل بیشتر درباره مسائل مهم در دوره پیش رو مشتاقیم؛ از جمله این مسائل, حوزه انرژی است که می تواند و می بایست زمینه ساز همکاری باشد و نه عامل اختلاف نظر و تنش. گفتگوی سیاسی جامع اتحادیه اروپا و ترکیه که همواره به ما اجازه می دهد طیف گسترده ای از مسائل مشترک در حوزه سیاست خارجی را بررسی کنیم, در این برهه زمانی اهمیت خاصی دارد, زیرا ما در دوره ای بسیار بی ثبات با شرایط خطرناک برای منطقه مشترک خود (اتحادیه اروپا و ترکیه) زندگی می کنیم. به همین علت, ترکیه و اتحادیه اروپا باید پیوسته درباره سیاست های خارجی و منطقه ای با یکدیگر تبادل نظر داشته باشند. یکی از نمونه های فوق العاده همکاری ما, کنفرانس دیروز (مربوط به ) سوریه در بروکسل بود که ترکیه به لحاظ تدارکاتی و سیاسی در برگزاری آن نقش داشت.
وي در ادامه افزود: در این کنفرانس, میزان وعده ها برای کمک بی سابقه بود و ترکیه به عنوان میزبان شمار زیادی از آوارگان سوری از آن سود خواهد بود. همکاری اتحادیه اروپا و ترکیه در زمینه آوارگان سوری ضروری است. در کنفرانس دیروز نیز ترکیه به علت ادامه حفاظت و فراهم کردن زمینه های دسترسی برای آوارگان سوری به خدمات ملی, از جمله آموزش, بازار کار, خدمات شهری و اجتماعی, تحسین شد. کنفرانس بروکسل توانست حمایت های گسترده اروپا و جامعه بین المللی را از تلاش های ترکیه در این زمینه جلب کند.
موگريني همچنين گفت: اما بگذارید این نکته را اضافه کنم که همکاری ما نه تنها در حوزه آوارگان سوری, بلکه در خصوص راهکار سیاسی برای بحران سوریه اهمیت دارد و امروز ما درباره چشم اندازها در این زمینه نیز گفتگو کردیم. اتحادیه اروپا و ترکیه پیوسته در طول این سالها, درباره تحولات مرتبط با بحران سوریه تبادل نظر داشته اند و در ماه های آتی نیز این کار را بیش از گذشته و برای حمایت از روند سیاسی سازمان ملل برای فیصله دادن به جنگ در سوریه, ادامه خواهیم داد.