پخش زنده
امروز: -
وزیر صمت بر لزوم ایجاد شهرک تخصصی کفش و تکمیل مایشگاه دائمی فرش در قم تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قم، رضا رحماني عصر امروز در جلسه شوراي گفتگوي دولت و بخش خصوصي استان قم لزوم ایجاد شهرک شهرک تخصصي کفش در قم را مورد توجه قرار داد و گفت: این وزارتخانه برای ایجاد شهرک تخصصي کفش همه نوع همکاری انجام می دهد.
وی ايجاد نمايشگاه دائمي فرش را نيز کاري مناسب دانست و وعده داد دوميليارد تومان براي تکميل اين نمايشگاه تامين کند.
وزير صنعت معدن و تجارت خواستار توجه ويژه قم به کفش و فرش شد و گفت: بايد زنجيره هاي مختلف اين دو را تکميل کنيد تا موجب اشتغال بيشتر استان شود.
رحماني تصريح کرد: استفاده از تبصره 18، بودجه در اختيار نمايندگان مجلس، ظرفيت بسيار مناسبي براي توسعه، فرش و کفش قم است که مي تواند موجب جهش در اين دو شود.
وي با اشاره به وجود منطقه ويژه اقتصادي سلفچگان در قم گفت: بر اساس مصوبه دولت امکان ورود مواد اوليه بدون ثبت سفارش به اين گونه مناطق وجود دارد که هدف از آن تسهيل امور است.
رحماني از وجود ذخاير بيش از حد مصوب برخي اقلام مانند گندم در کشور خبر داد و افزود:امسال ششصد هزار تن آرد بيشتر از پارسال به اصناف داده ايم.
وزير صنعت معدن و تجارت گفت: از همکارانم خواسته ام براي حمايت از توليد هر جا لازم است بخشنامه هاي من را نيز را زير پا بگذارند.
رضا رحماني حفظ اشتغال موجود در کشور را شاه بيت فعاليت هاي اين وزارتخانه برشمرد و گفت: به اين منظور بیشتر اختيارات مانند ثبت سفارش را به استان تفويض مي کنم و هر تصميمي که ستاد تسهيل استان بگيرد مصوبه وزارت براي حمايت از توليد تلقي مي شود.
وزير صنعت معدن و تجارت گفت: از همکارانم خواسته ام براي حمايت از توليد هر جا لازم است بخشنامه هاي من را نيز را زير پا بگذارند.
وي خاطر نشان کرد: البته اطلاعات غلط نبايد تاييد شود.
وزير صنعت، معدن و تجارت بر شرايط اقتصادي موجود در کشور اشاره کرد و گفت: راه نجات توليد صادرات است و به همين جهت اين وزارتخانه پروژه ويژه اي را براي صادرات به ويژه به 15کشور همسايه ايران تدارک ديده است.
رحماني يکي از مشکلات صادرات کشور را نداشتن شرکت هاي بازار ياب دانست و گفت: ما براحتي مي توانيم در برخي زمينه ها مانند فرش و کفش، بازار دنيا را به دست بگيريم اما نيازمند شرکت هاي بازار ياب هستيم.
وي خاطر نشان کرد: امروز اگر تحريم ها بر کشور آسيب مي زند بايد از فرصت هاي ديگر مانند صادرات فرش بهره بگيريم.
رحماني گفت: در حالي که 15کشور همسايه ايران سال گذشته یک هزار و سیصدميليارد دلار واردات داشته اند ايران تنها سهم دو درصدي از آن داشته است در حالي که با افزايش اندک آن مي توانيم به اشتغال و رونق توليد کمک کنيم.
وزير صنعت معدن و تجارت ديگر راه حل مشکلات کشور را جلوگيري از خام فروشي به ويژه در نفت خام دانست.
رحماني از فشار اين وزارتخانه به خودروسازان هم سخن گفت و افزود: توليد بسياري از قطعات خودرو در کشور امکان پذير است از اين جهت از خودرو سازان خواسته ايم تمام قطعات واراداتي از چين را در نمايشگاهي به معرض ديد توليد کنندگان بگذارند تا هر کس مي تواند توليدات آنها را حتي تا ده درصد گرانتر از چين توليد کند.
وزير صمت با اشاره به برخي دلال بازي ها در کشور از راه اندازي کنترل سيستمي در کشور خبر داد و گفت: با تکميل سامانه هاي کنترلي تنها توليدکنندگان مي توانند مواد اوليه بگيرند.
وي به برخي تمهيدات براي دور زدن تحريم ها هم اشاره کرد و گفت: بخشي از مبارزه با تحريم هاي اقتصادي يافتن راههاي دور زدن تحريم ها است و به دين جهت در برخي جاها (کشور) امکان فراهم شده و در برخي جاها نيز در حال مذاکره هستيم.
وزير صنعت، معدن وتجارت بازگشت ارز حاصل از صادرات را براي کشور ضروري برشمرد و گفت: استفاده از ارز صادرات براي واردات از سوي بانک مرکزي تاييد شده و ضمن آنکه براي واردات بدون انتقال ارز براي اقلام ضروري هم مصوبه گرفته ايم.
در اين جلسه آقاي سرمست استاندار قم هم خواستار تخصيص بخشي از ماليات بر ارزش افزوده استان به شرکت هاي صنعتي شد تا زمينه توسعه بيشتر استان فراهم شود.
در اين جلسه تعدادي از فعالان اقتصادي مشکلات خود را با وزير صنعت معدن و تجارت مطرح و خواستار حل اين مشکلات شدند که مهمترين آنها لزوم تک نرخي شدن ارز، رفع پيمان سپاري ارزي، جلوگيري از افزايش تعرفه واردات ابريشم براي توليد فرش و رفع محدوديت بازگشت ارز حاصل از صادرات براي کالاهايي که ارزي به آنها تخصيص نيافته است بود.
اميرآبادي یکی از نمايندگان مردم قم در مجلس شوراي اسلامي هم در اين جلسه خواستار توجه جدي به توزيع مناسب اقلام اساسي و جلوگيري از رانت خواري برخي افراد در اين زمينه شد.
مدير حوزه هاي علميه کشور هم آمادگي اين نهاد را براي همکاري با وزارت صمت اعلام کرد.
آیت الله اعرافي در ديدار رضا رحمانی وزير صنعت معدن و تجارت گفت: حوزه علميه آماده است در توليد محتواي مسائل مربوط به اين وزارتخانه با آن همکاري کند.
وي همچنين بر ضرورت توسعه تجارت با کشورهاي اسلامي و همسو با جمهوري اسلامي تاکيد کرد.