تصويب بيانيه اي در اجلاس کمیسیون مواد مخدر سازمان ملل در وين؛
لزوم تقویت اقدامات در سطوح ملی و منطقه ای
بیانیه وزرا برای تقویت اقدامات درسطوح ملی، منطقه ای و بین المللی برای تسریع در اجرای تعهدات مشترک به منظور مقابله با معضل جهانی مواد مخدر به تصویب رسید.
به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاری صداوسیما از وین؛
در نخستین روز از نشست وزرای کمیسیون مواد مخدر سازمان ملل و بعد از افتتاحیه اجلاس، بیانیه وزرا برای تقویت اقدامات در سطوح ملی، منطقه ای و بین المللی به منظور تسریع در اجرای تعهدات مشترک برای مقابله با معضل جهانی مواد مخدر، به تصویب رسید.
گزارش اختصاصي خبرنگار خبرگزاري صدا و سيما
مصاحبه اختصاصي با سردار مومني
برخی از محورهای این بیانیه به شرح زیر است:
- تاکید مجدد بر تعهد مشترک کشورها برای مقابله موثر با معضل جهانی موادمخدر از طریق اقدامات موثر و پایدار در سطوح ملی، منطقه ای و بین المللی و تسریع در اجرای تعهدات موجود در حوزه موادمخدر؛
- تاکید مجدد بر ایجاد جامعه ای عاری از سوءاستفاده از موادمخدر؛
- تاکید بر اصل مسئولیت مشترک در مقابله با معضل جهانی موادمخدر؛
- تاکید بر نقش اساسی کمیسیون موادمخدر سازمان ملل به عنوان نهاد سیاستگذار در موضوعات مرتبط با موادمخدر؛
- عزم بر جلوگیری، کاهش چشمگیر و کار در جهت حذف کامل کشت، تولید، قاچاق و سوءاستفاده از موادمخدر و پیش سازهای آن؛
- ابراز نگرانی عمیق از هزینه های بالای جوامع، اشخاص و خانواده ها در اثر معضل جهانی موادمخدر و ادای احترام به قربانیان مقابله با این معضل؛
- تعهد به تقویت همکاری های دوجانبه، منطقه ای و بین المللی در مقابله با معضل جهانی موادمخدر؛
- تعهد به بسیج منابع، ارائه کمک های فنی و ظرفیت سازی در تمامی سطوح برای تضمین مقابله موثر با چالش های موجود و نوظهور موادمخدر توسط تمامی کشورها؛
- تعهد به افزایش ارائه کمک های فنی و ظرفیت سازی به کشورهای تولیدکننده، ترانزیت و مصرف کننده موادمخدر؛
- تصمیم به بررسی اجرای تعهدات بین المللی کشورها در حوزه موادمخدر در سال ۲۰۲۹ و بررسی میان دوره ای در سال ۲۰۲۴ در چارچوب کمیسیون موادمخدر.
نشست وزرا امروز و فردا در جریان است. در این نشست، دو رئیس دولت، ۳۴ وزیر شامل ۶ وزیر امور خارجه، و ۶۹ مقام عالیرتبه دیگر حضور دارند. در نشست افتتاحیه، پیام های تصویری دبیرکل سازمان ملل، رئیس مجمع عمومی سازمان ملل و مدیرکل سازمان بهداشت جهانی پخش گردید و رئیس هیات بین المللی کنترل موادمخدر و مدیر اجرایی دفتر مقابله با جرم و موادمخدر سازمان بین المللی نیز سخنرانی کردند.
هیاتی از جمهوری اسلامی ایران به سرپرستی سردار مومنی، دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز در این اجلاس حضور دارد.
در ابتدای این نشست، کاظم غریب آبادی، سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمان های بین المللی در وین، به عنوان معاون اول کمیسیون و رئیس کمیته همگانی (بررسی قطعنامه ها) انتخاب شد.
نشست ۶۲ کمیسیون مواد مخدر، هفته بعد نیز برای بررسی موضوعات مختلف، از جمله هشت قطعنامه در حوزه های مختلف مرتبط با موادمخدر، به کار خود ادامه خواهد داد.
لزوم تقویت اقدامات در سطوح ملی و منطقه ای لزوم تقویت اقدامات در سطوح ملی و منطقه ای لزوم تقویت اقدامات در سطوح ملی و منطقه ای لزوم تقویت اقدامات در سطوح ملی و منطقه ای لزوم تقویت اقدامات در سطوح ملی و منطقه ای لزوم تقویت اقدامات در سطوح ملی و منطقه ای لزوم تقویت اقدامات در سطوح ملی و منطقه ای لزوم تقویت اقدامات در سطوح ملی و منطقه ای لزوم تقویت اقدامات در سطوح ملی و منطقه ای لزوم تقویت اقدامات در سطوح ملی و منطقه ای لزوم تقویت اقدامات در سطوح ملی و منطقه ای
شصت و دومین اجلاس کمیسیون مواد مخدر سازمان ملل
شصت و دومین اجلاس وزرای کمیسیون مواد مخدر سازمان ملل (CND) با حضور کشورهای مختلف جهان از جمله جمهوری اسلامی ایران در مقر این نهاد در سازمان ملل در وین آغاز بکار کرد.
سردار مؤمنی دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشورمان که در صدر هیاتی در این اجلاس حضور دارد قرار است در این نشست اقدامات و مطالبات جمهوری اسلامی ایران را در عرصه مبارزه با مواد مخدر تبیین کند.
سردار مومني همچنین قرار است در حاشیه این نشست، با فدوتوف معاون دبیرکل و مدیر اجرایی دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل (UNODC)، رئیس هیئت بینالمللی کنترل مواد مخدر (INCB) و مدیران نمایندگان کشورهای شرکتکننده از جمله افغانستان، پاکستان و اندونزی دیدار و درباره مسائل مشترک بحث و تبادلنظر کند.
کمیسیون مواد مخدر سازمان ملل (CND) بر اساس ماده ۶۸ منشور ملل متحد در ساختار شورای اقتصادی و اجتماعی ملل متحد اکوسوک (Economic and Social Council) به وجود آمد تا بهعنوان ارگان مرکزی سیاستگذاری در درون سیستم ملل متحد در زمینه موضوع مواد مخدر عمل کند.
کمیسیون مواد مخدر دارای ۵۳ عضو از ۵ گروه جغرافیایی است و ارتقاء سازوکارهای بینالمللی کنترل مواد مخدر، تأمین انتظارات ارگانهای بینالمللی در زمینه کنترل مواد مخدر و بررسی تمامی ابعاد مواد مخدر (قاچاق و مصرف) در جهان از اهداف این کمیسیون است.
اسکندر مؤمنی را در این سفر، نمایندگان ستاد مبارزه با مواد مخدر، وزارت بهداشت و وزارت امور خارجه همراهی میکنند.
در ابتدای این نشست، کاظم غریب آبادی، سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمان های بین المللی در وین، به عنوان معاون اول کمیسیون و رئیس کمیته همگانی (بررسی قطعنامه ها) انتخاب شد.
همچنین برپایی نمایشگاه دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در تمامی عرصههای کاهش تقاضا، مقابله با عرضه، رویکرد اجتماعی شدن و طرح صیانت اجتماعی و نقش سمنها و توزیع سه کتاب «چهل سال خط مقدم در مبارزه علیه مواد مخدر»، «طرح ملی مبارزه با مواد مخدر در سند برنامه ششم توسعه» و «گزارش سال ۲۰۱۸ میلادی» به زبان انگلیسی از دیگر فعالیتهای هیئت اعزامی کشورمان به وین است.