به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاری صداوسیما به نقل از فرانس پرس؛ پارلمان اروپا روز چهارشنبه تعلیق مذاکرات جاری برای عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا را خواستار شد اما با وجود این، درخواست برای توقف کامل مذاکرات را رد کرد.
متن این درخواست با 370 رای مثبت نمایندگان اروپا، 109 رای مخالف و 143 رای ممتنع تصویب شد. نمایندگان اروپایی که در نشستی با کلیه اعضا در استراسبورگ گرد آمده بودند، "از عملکرد بد ترکیه در زمینه رعایت حقوق بشر، حاکمیت قانون، آزادی رسانه ها و مبارزه با فساد و همچنین نظام ریاستی با قدرت زیاد در این کشور نگرانی شدید خود را ابراز کردند".
در نتیجه، پارلمان اروپا "به طور رسمی تعلیق مذاکرات کنونی برای عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا را خواستار شد".
تصمیم گیری درباره این قطعنامه با شورای اروپا خواهد بود که دولت های کشورهای عضو را شامل می شود.
نمایندگان حزب مردمی اروپا (حزب راستگرا) اصلاحیه ای ارائه و توقف قطعی مذاکرات را خواستار شده بود، اما این درخواست رد شد.
اکثریت نمایندگان اروپا ادامه "حمایت از شهروندان ترکیه" و "حفظ گفتگوی سیاسی و دموکراتیک با این کشور را" خواستار شدند.
وزارت امور خارجه ترکیه در واکنش به این درخواست اعلام کرد متن این درخواست "به طور آشکار فقدان دیدگاه پارلمان اروپا را نشان می دهد". وزارت امور خارجه ترکیه از این قطعنامه انتقاد و اعلام کرد این قطعنامه غیر الزام آور برای آنکارا "هیچ معنایی ندارد".
عمر چلیک، سخنگوی حزب عدالت و توسعه، حزب رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه پارلمان اروپا را "به نگاه به جهان از دریچه تنگ راستگرایی افراطی" متهم کرد.
کاتی پیری، نماینده هلند در پارلمان اروپا و گزارشگر قطعنامه خاطر نشان کرد "آنکارا گوش خود را به درخواست های مکرر ما برای رعایت حقوق اساسی بسته است (...) من آگاه هستم که پایان دادن به مذاکرات عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا به دموکراسی در ترکیه کمکی نخواهد کرد. به همین دلیل، رهبران اروپایی باید از همه ابزارهایی که در دست دارند، برای فشار آوردن به دولت ترکیه استفده کنند".
مذاکرات درباره عضویت احتمالی ترکیه در اتحادیه اروپا در سال 2005 (1384) آغاز شد اما به بن بست برخورده است و روابط میان بروکسل و آنکارا بعد از کودتای نافرجام ژوئیه 2016 (تیر ماه 1395) در ترکیه و سرکوب مخالفان و روزنامه نگاران که همچنان ادامه دارد، به شدت متشنج شده است.