پخش زنده
امروز: -
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: اشکالاتی در مرحله نخست قانون هدفمندی یارانه ها احساس می کنیم که تا رفع نشود و تا با دولت به تفاهم نرسیم ، برداشتن گام دوم در اجرای این قانون ممکن است کار را سخت تر کند. انتقاد نمایندگان از شیوه اجرایی کردن قانون هدفمندی یارانه هاست نماینده مردم فلاورجان گفت: انتقاد نمایندگان از شیوه عملی و اجرایی کردن قانون هدفمندی یارانه هاست. سید ناصر موسوی لارگانی بعد از نطق رئیس جمهور در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی به طرح هدفمند کردن یارانه ها اشاره کرد و افزود : نمایندگانی که اکنون صحبت کردند و یا پیش از این صحبت کرده بودند ، قاطعانه این حرف را می زنند که ما قبول داریم باید یارانه ها هدفمند شود اما به عملکرد و اجرایی شدن آن انتقاد شدید دارند.
به گزارش واحد مرکزی خبر، محمدرضا باهنر در جلسه علنی امروز مجلس افزود: بارها گفته ایم و باز هم تکرار می کنیم که اجرای طرح هدفمندی یارانه ها جزو آرزوهای دیرینه بود که از اجرای آن ناگزیریم و باید آن را به سرمنزل مقصود برسانیم و به همین علت با همت بالای مجلس و همت بالاتر دولت مرحله نخست آن آغاز شد.
وی با اشاره به اختلاف نظر دولت و مجلس در باره اجرای مرحله نخست این قانون گفت: دولت ادعا داشت که این قانون را یکباره اجرا کند و ما خواستار اجرای تدریجی آن در پنج سال بودیم، نمی خواهم بگویم یکی از این دیدگاه خیر مطلق و دیگری شر مطلق بود بلکه هر یک مزایا و معایبی داشت.
پزشکیان : اگر اجرای قانون درست بود ، خدمات درمانی رایگان می شد
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، انصاف و رعایت قانون را کلید حل مشکلات کشور دانست.
پزشکیان گفت: اگر قرار است مقابل تهاجم و فشار بایستیم جز با تلاش و کوشش و فعالیت امکان پذیر نیست و ما دو اصل و سه راهبرد روشن داریم که می تواند ما را از این وضعیت بیرون بکشد و اختلافات را حل کند.
وی افزود: ما چیزی جز انصاف و قانون نمی خواهیم و در باره بحث بهداشت و درمان آنچه مجلس مصوب کرده است اگر اجرا شود نیازی نیست هیچ ایرانی برای گرفتن حقش و دیدن پزشک و گرفتن دارو و بستری شدن به دنبال افراد مختلف باشد و این یعنی به محروم رسیدن ، یعنی عدالت یعنی خدمت رسانی به کسانی که باید به آنها خدمت کنیم .
پزشکیان گفت : در لایحه ای که دولت به مجلس آورد و مدعی اجرای آن است خواستیم 10 درصد درامد حاصل از اجرای هدفمندی یارانه ها را به افراد مشکل دار بدهد تا همه ایرانیان بدانند از زمان تولد تا مرگ خدمات سلامتشان رایگان خواهد بود و این یعنی هدفمندی و اگر این قانون اجرا شود فرقی بین فقیر و غنی نخواهد بود .
نماینده تبریز تصریح کرد : 30 درصد اعتبار باید به صنعت، 20 درصد به کشاورزی و 50 درصد بقیه نیز قانون دارد اگر قرار است تفاهم باشد باید براساس قانون تفاهم کنیم.
وی افزود : سلایق انسانها تا زمانی که به قانون و برنامه تبدیل نشود محترم است ولی وقتی که قانون و برنامه شد همه موظفند قانون را نعل به نعل اجرا کنند و هیچ فردی در مملکت حتی رئیس جمهور حق ندارد خلاف قانون عمل کند.
پزشکیان گفت: آنچه خوب است قانون و اطاعت از همه موارد قانون است نه یک قسمت از قانون که خوشایند کسی باشد و جایی که خوشمان نمی آید قانون را قبول نکنیم وقتی قانون اجرا شود تفاهم می شود و یا کنار هم قرار می گیریم ولی وقتی که قانون را به خوشایند خودمان اجرا کنیم قطعا به اختلافات دامن زده می شود و مشکلات بدتر خواهد شد.
وی تصریح کرد: ما خواهان اجرای قانونی و درست قانون هدفمندسازی یارانه ها از طرف دولت هستیم و چیزی اضافه نمی خواهیم.
پزشکیان گفت : دولت و من نماینده حق نداریم برخلاف قانون عمل کنیم همه باید مقابل قانون سرخم کنیم و باید حرف هم را بشنویم اینکه ما حرف بزنیم و مجلس را ترک کنیم و بعد بگوییم باید متحد شویم و دست در دست هم دهیم این تناقضی گویاست.
پزشکیان گفت: ایا چیزی مهمتر از این است که دولت و مجلس هم پیمان شوند و با تلاش و کوشش مشکلات کشور را حل کنند؟ هیچ چیزی بالاتر از قانون نیست که خودمان آنرا زیر پا بگذاریم بعد بگوییم که طرفدار قانون هستیم.
وی تاکید کرد: معتقدم مشکلات مملکت تنها با قانون و انصاف حل می شود و راه ان استفاده از علم و مشارکت مردم برای حل مشکلات است.
نماینده اصفهان: سهم تولید در هدفمندی یارانه ها ادا نشد
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت : اجرای قانون هدفمندی یارانه ها تورم ایجاد کرده و سهم تولید هم ادا نشده است.
فولادگر افزود: هدفمندسازی یارانه ها تحول اقتصادی در کشور بود که آثار مثبتی داشت اما به علت نحوه اجرا، آثار منفی هم داشت.
وی گفت : بر اساس آمار رسمی بانک مرکزی شاخص بهای مصرف کننده از آغاز طرح تحول اقتصادی تا اوایل امسال از ده و نیم به 26 و نیم درصد رسید در حالیکه هنوز تحولات ارزی آغاز نشده بود.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی افزود:هم اکنون 45 هزار و 500 تومان یارانه نقدی به مردم پرداخت می شود،این میزان با تورمی که وجود دارد به تدریج درحال مستهلک شدن است و در آینده آنچنان نقشی نخواهد داشت.
فولادگر با تاکید بر اینکه برای بهبود اقتصاد خانوار باید راه حل دیگری پیدا کرد اضافه کرد: قانون می گوید پرداخت ها فقط نقدی نیست و می تواند غیر نقدی و ایجاد زیر ساخت برای مسکن و اشتغال برای معشیت مردم هم باشد به ویژه اینکه در دو ماه آخر امسال وضع معیشتی مردم مناسب نیست و قطعا مجلس و دولت باید راه حل هایی پیدا کنند.
وی گفت : رسما اعلام شده که تورم تولید ناشی از مسائل ارزی است و ناشی از هدفمندی یارانه ها نیست در حالیکه بر اساس آمار رسمی بانک مرکزی، شاخص بهای تولید کننده در آذر 89، ده و 7 دهم و در فروردین امسال که هنوز آثار نوسانات ارزی نبود 32 و نیم درصد بود.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی تاکیدکرد: هدفمندسازی یارانه ها قطعا در شاخص بهای تولید کننده تاثیر داشته و تورم ایجاد کرده است.
وی گفت: بر اساس آمار وزارت صنعت، معدن و تجارت تا پایان شهریور امسال حدود دو هزار و 200 میلیارد تومان از طرح یارانه ها به تولیدکمک شد در حالیکه همه این مقدار از محل افزایش قیمت ها نیست و حدود کمتر از 100 میلیارد تومان آن از محل افزایش قیمت ها و بقیه از منابع دیگری است.
فولادگر افزود: نیمی از این دو هزار و 200 میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت به حدود دو هزار بنگاه اقتصادی و بخشی از آن هم مابه التفاوت قیمت سوخت و بخشی هم ناشی از اصلاحات ساختاری است.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: 16 تا 17 هزار میلیارد تومانی که در سالگرد هدفمندی یارانه ها ذکر شد به هیچ وجه صحت ندارد که با ارقام و آمار خواهیم گفت.
وی گفت: مجلس هم معتقد است که مرحله دوم هدفمندی یارانه ها باید اجرا شود و اجرای آن را فقط برای امسال متوقف کرده و تاکید مقام معظم رهبری هم این است که از مسیر مجلس و با قانون و همدلی دولت و مجلس راه حلی برای اجرای آن پیدا کنیم.
فولادگر افزود: با توجه به پایشی که مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی انجام داده است از22 مولفه محیطی فضای کسب و کار ، مهمترین مشکلی که هم اکنون صنعتگران و تولیدکنندگان ما با آن دست به گریبان هستند منابع، نقدینگی مورد نیاز در صنعت و نبود ثبات در قیمت مواد اولیه است.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی همچنین نقدی بر سخنان امروز رئیس جمهور در مجلس وارد و اضافه کرد: زمانی که از سرمایه گذار دعوت می کنیم ،عده ای هم به ثروت می رسند اما در قبال آن تولید و اشتغال ایجاد می کنند.
وی گفت: نمی توانیم از یک طرف سیاست های اصل 44 را بیان کنیم و از طرف دیگر بگوییم اقتصاد نباید در دست پنج هزار نفر و یا هر عدد دیگر باشد.
فولادگر افزود: به هر حال بخشی از مردم سرمایه گذار هستند و آنها را باید دعوت کرد و موانع را برداشت تا بیایند و چرخ اقتصاد را به حرکت بیاندازند و ثروتمند هم می شوند.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه شرایط فعلی کشور خوب نیست تاکید کرد : البته عدالت هم باید رعایت شود و این در گروی توسعه صنعت و بهبود فضای کسب و کار است و باید مزیت ها را هم برای سرمایه گذاری ها مشخص کنیم.
مصباحی مقدم: کمک به تولید کمک به مردم است
رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت : کمک به تولید کشور کمک به مردم است چرا بنا بر این باشد که پول تو جیب مردم بگذاریم.
حجت الاسلام مصباحی مقدم بعد از صحبت های رئیس جمهور در مجلس شورای اسلامی افزود : رئیس جمهور رویکرد نسبتا معتدل و مثبتی را برای پیگیری خواسته های خود مطرح کرد که جای قدردانی دارد ، البته برخی از دوستان به من گفتند که اشاره کنم برخی از طرح های رئیس جمهور مناسب آغاز دوره نهم ریاست جمهوری بود نه دوره دهم .
وی در ادامه به ضرورت اجرای قانون هدفمندکردن یارانه ها اشاره کرد و گفت : ما این مسئله را هرگز قابل خدشه نمی دانیم و باید قانون هدفمندکردن یارانه ها تا رسیدن به نقاط هدف دنبال شود.
مصباحی مقدم افزود : البته مراحل بعدی اجرای این قانون باید با ملاحظات آثار مثبت و منفی صورت گیرد و این طور نباشد ، غافل از آثاری که پدید می آورد ، مرحله بعدی این طرح اجرا شود.
رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت : اجرای هر مرحله از این طرح نیازمند توافق و تفاهم میان دولت و مجلس است که رئیس جمهور نیز بر آن تاکید کرد.
وی ادامه داد : اهداف این قانون سه اصل برقراری عدالت در توزیع یارانه ها ، مدیریت مصرف انرژی و اصلاح ساختارهای تولیدی است و این اهداف در اجرای مراحل بعدی باید باهم مدنظر قرار گیرند که در مرحله نخست چنین نبود.
مصباحی مقدم با بیان اینکه چرا بنا را بر این بگذاریم که کمک به مردم فقط به این است که پول تو جیب آنها گذاشته شود گفت: اگر به تولید کمک کنیم و بخش قابل توجهی از یارانه ها را به تولید بدهیم ، اشتغال، محصولات و قدرت خرید مردم افزایش، رفاه مردم ارتقا و شکاف ثروت و فقر کاهش پیدا می کند.
وی با طرح این سوال که مگر پرداخت نقدی یارانه ها بهترین روش است افزود : هدفمندی یارانه ها رسیدن به اهداف است و تولید ، اشتغال ، رشد اقتصادی و اصلاح ساختارهای تولیدی هدف بسیار مهمی است .
مصباحی مقدم ادامه داد : برای اصلاح ساختارهای تولیدی و استفاده از فناوری های نو ما نیازمند منابع هستیم و اجرای مرحله بعدی قانون هدفمندکردن یارانه ها این منابع را در اختیار ما قرار می دهد و ما باید بخش قابل توجهی از آن را به اصلاح ساختارهای تولیدی اختصاص دهیم .
رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت : اکنون کارخانجات بسیاری وجود دارد که با ظرفیت 30 و 40 درصد کار می کنند و کارخانجاتی نیز وجود دارد که سرمایه گذاری ثابت آنها انجام شده است و نیاز به سرمایه درگردش دارد.
وی ادامه داد : اگر ما سرمایه در گردش آنها را تامین کنیم سرعت اشتغال بالا می رود و وقتی اشتغال بالا رفت رفاه مردم ارتقا پیدا می کند.
مصباحی مقدم گفت : هدف دیگر اجرای این قانون رفع فقر و نیازهای ضروری مردم است که پرداخت یارانه نقدی به همه در راستای این هدف نیست.
وی افزود : کمک به ثروتمندان هرگز کمک به فقرا نیست و پرداخت یارانه نقدی یک اقدام اساسی و بنیادی برای حل مشکل فقر نیست .
رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه باید طرح های پیشنهادی آقای رئیس جمهور را با تفاهم میان دولت و مجلس پیش ببریم گفت : بنده معتقدم اگر دولت بنا را بر این بگذارد که با تفاهم مسئله را پیش ببرد مجلس نیز استقبال می کند.
وی افزود : مجلس از آن جهت به سمت وضع قانونی رفت که در شرایط فعلی قانون هدفمندی یارانه ها اجرا نشود که شرایط مساعد نبود ، اگر شرایط مساعد شود ، نرخ تورم رو به کاهش برود ، وضعیت روانی جامعه تعدیل شود و مدیریت جامعه دنبال این باشد که مشکلات را حل کند ، می شود باهم همکاری کنیم و راه بینابینی را پیش ببریم و به نتیجه برسیم.
عباس رجائی : بی تدبیری باعث شد 8 میلیون تن گندم 1000 تومانی وارد شود
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: مخالف اجرای قانون هدفمندی یارانه ها نیستیم بلکه باید مدل اجرای آن در بخش کشاورزی تغییر کند .
آقای رجائی پس از سخنرانی آقای احمدی نژاد در مجلس افزود: در مرحله نخست هدفمندی یارانه ها شاهد افزایش هزینه ها بودیم به گونه ای که قیمت نهاده ها در برخی از انواع آن تا 5 برابر و قیمت ماشین آلات کشاورزی تا 2 برابر افزایش پیدا کرد.
وی با بیان اینکه نگاه به بخش کشاورزی باید متفاوت از نگاه به بخش صنعت باشد، گفت: در خرید تضمینی گندم نمی توان این کالای حیاتی را با سایر کالاها در صنعت مقایسه کرد اما پارسال با بی تدبیری های صورت گرفته نه تنها گندم کشاورزان به میزان مناسب خریداری نشد بلکه مجبور شدیم تا از خارج از کشور 8 میلیون تن گندم به قیمت هر کیلوگرم هزار تومان وارد کنیم.
آقای رجائی اشاره ای به اظهارات آقای احمدی نژاد درباره واگذاری جنگل ها به مردم برای احیای علوفه کرد و این نظر را در این باره غیرتخصصی بیان کرد و افزود: اینکه جنگل را بدهیم به مردم تا برای افزایش علوفه در آن تلاش کنند منطقی و کارشناسی نیست چرا که جایی که جنگل وجود دارد به طور طبیعی علوفه ای در کار نیست از طرف دیگر حضور مردم در جنگل ها نابودی این منابع طبیعی را در پی خواهد داشت.
وی همچنین اشاره ای به نابسامانی چند ماه اخیر در قیمت شیر کرد و گفت: باید تدبیری صورت می گرفت تا شاهد قیمت های چندباره نبودیم هرچند دامدار به دلیل شرایط خاص اقتصادی مجبور شده است شیر را به قیمت هزار تومان بفروشد ؛ از سوی دیگر نباید اجازه می دادیم تعزیرات دامداران را به دلیل اعلام یا فروش شیر به این قیمت جریمه کند.
رئیس کمیسیون کشاورزی در پایان جایگاه کشاورزی را در میان بخش های مختلف اقتصادی و اجتماعی کشور ویژه و حیاتی دانست و افزود: برای شکوفایی این بخش نیازمند تفاهم، تعامل و عمل به برنامه ها با محوریت قانون هستیم.
نماینده قوچان:دولت در ارائه بودجه 92 سریعتر عمل کند
نماینده مردم قوچان و فاروج تسریع در ارائه لایحه بودجه را از دولت خواستار شد و گفت: یکی از مسائلی فوری فرا روی دولت تهیه بودجه سالانه 92 و تقدیم آن به مجلس است.
هادی شوشتری با بیان اینکه تعامل دولت و مجلس می تواند خروجی را کار آمد و بهینه کند، افزود: اصول 14 و 177 قانون اساسی به صورت منسجم ساختار و وظایف قوای سه گانه مخصوصا قوای مجریه و مقننه را ترسیم کرده است.
وی خطاب به دولت و نمایندگان مجلس گفت: ما و شما بنابه مفاد مندرج در اصول 127 و 67 قانون اساسی در پیشگاه قران کریم سوگند شرعی یاد کردیم که پاسدار قانون اساسی باشیم.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه بودجه سندی برای مدیریت کلان اقتصادی برای یک بازده زمانی یک ساله است، خطاب به رئیس جمهور گفت: بنا به اقدامات مندرج در قوانین جنابعالی باید لایحه بودجه را تا نیمه آذر امسال تهیه و برای تصویب، تقدیم مجلس می کردید.
شوشتری با اشاره به اینکه امروز که در روزهای پایانی دی هستیم خبری از تقدیم بودجه نیست، افزود: در شرایط فعلی اقتصادی، بودجه باید به موقع تقدیم شود تا با بررسی کارشناسی و دقیق منابع، امکان مدیریت مولفه های اقتصاد مقاومتی وجود داشته باشد.
وی گفت: آیا منطقی است که در این شرایط حساس اقتصادی دولت در تقدیم بودجه تاخیر داشته باشد.
نماینده مردم قوچان افزود: رشد سریع نقدینگی و جهت گیری نداشتن منابع به بخش تولید، پیامدهای ناگواری را برای اقتصاد کلان و خرد کشور در بر خواهد داشت.
شوشتری گفت: امروز یکی از مشکلات اساسی واحدهای تولیدی نبود نقدینگی و سرمایه درگردش است.
این نماینده مجلس افزود: نمایندگان ملت به عنوان امنای مردم و نظام، شرمنده هزاران جوانان تحصیل کرده و جویای کار هستند.
شوشتری خطاب به رئیس جمهور گفت: سرمایه گذاری و حمایت نکردن از واحدهای تولیدی، بیکاری به دنبال دارد و بیکاری بستری برای رشد اسیب های اجتماعی فرهنگی و حتی امنیتی است.
کامران: ادامه حضور رئیس جمهور بعد از سخنرانی تعامل مجلس و دولت تکمیل می شد
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی گفت: رئیس جمهور در سخنان امروز خود در صحن علنی بر حل و فصل کارها با تعامل تأکید داشت که البته بنده هم گله دارم که اگر رئیس جمهور در مجلس می نشست و به سخنان نمایندگان گوش می داد این تعامل تکمیل می شد.
حسن کامران در نطق خود پس از سخنان رئیس جمهور افزود: البته این حضور الزام قانونی نداشت و فقط یک اقدام اخلاقی بود.
وی با بیان اینکه همه دم از ولایت می زنیم اضافه کرد: رئیس جمهور گفته است که جلسه مشترکی از مجلس و دولت دارد، بنا بر این امروز باید اثبات کنیم که مردم آثار این جلسات مشترک را خواهند دید، اینکه هر که حرفی بزند درست نیست بلکه باید یک قدم مجلس و یک قدم دولت به عقب بنشینند و اگر مجلس بگوید هر چه من می گویم و دولت بگوید هر چه من می گویم درست است این کجایش ولایت است اتفاقاً ضد ولایت است.
کامران گفت: ولی امر مسلمین بارها گفته اند کاری کنید که مردم آرامش پیدا کنند و دل آنها خوش باشد زیرا مردم ما بسیار خوب و نجیب هستند.
وی با تشکر از مردم و اصناف در اجرای مرحله نخست هدفمند سازی یارانه ها گفت: در این تورمی که مردم با آن دست به گریبان هستند باید آثار مثبت نشست های مشترک دولت و مجلس را به مردم نشان دهیم و از امروز وحدت را در درون خود عملی کنیم.
کامران با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در خراسان شمالی و تأکید ایشان بر تغییر سبک زندگی افزود: مردم باید بفهمند که مسؤول در حکومت اسلامی اربابانه زندگی نمی کند بلکه مانند خودشان زندگی می کند البته اشکالی ندارد که صرفه جویی کنیم و این تأکید من به همه قواست.
وی با بیان اینکه بودجه را همه دولتها دیر تحویل دادند و این دولت نیز دیرتر به مجلس تحویل می دهد گفت: البته من نیز در پنج دوره ای که در مجلس حضور دارم هیچ وقت به جداول و ردیفها در بودجه نرسیدیم زیرا برای بسته ای که دولت آورده بود چیزهایی اضافه می کردیم که برای عدالت خروجی نداشت.
میرکاظمی : وابستگی به نفت ، تهدید کننده اقتصاد کشور است
رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: امروز آن چیزی که اقتصاد ما را تهدید می کند وابستگی روز افزون به نفت است.
میرکاظمی درجلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی با اشاره به طرح هدفمندی یارانه ها افزود: آن چیزی که در اصلاح ساختار اقتصادی مطرح شد که از ضروریات آن اجرای این طرح است به نکاتی اشاره شد به عنوان نمونه چرا رشد اقتصادی درکشور از روند با ثباتی برخوردار نیست ، همه مسئولان گذشته و فعلی از این رنج می برند، چرا تورم همواره دو رقمی و بهره وری سرمایه پایین است و به رغم وجود ثروت درکشور بیکاری داریم، این سوالاتی که مطرح شد و منجر به طرح تحول اقتصادی شد.
وی گفت: طرح تحول اقتصادی دارای هفت محور نظام ارزی، نظام بانکی ، بهره وری ، گمرک ، مالیات، هدفمند کردن و شبکه توزیع را پشتیبانی می کند و این هفت طرح مکمل همدیگر بودند و اجرای کامل انها تحول اقتصادی را در پی داشت .
این نماینده مجلس افزود:امروز آن چیزی که با آن روبرو هستیم برداشت در افکار عمومی و آن چیزی که به جامعه القا می شود این است که هدفمند کردن به تنهایی قابل اجراست ، پولی از تغییرات قیمت حامل های انرژی گرفته و به حساب مردم ریخته شود و بگوئیم چرا بخشی از آن را به تولید و خدمات ندادید.
میرکاظمی گفت: طرح بزرگ که اصلاح ساختار اقتصادی را انجام می داد اجرای همزمان این 7 محور با هم بود و امروز از همین فقدان در حال آسیب دیدن هستیم ، امروز آن چیزی که اقتصاد ما را تهدید می کند وابستگی روز افزون به نفت است .
این نماینده مجلس افزود: با نگاهی به روند سی سال گذشته به رغم تاکید مسئولان و برنامه ها برای کاهش وابستگی به نفت ، روز به روز وابستگی بیشتر شده و چاره ای هم نبوده و برای اداره کشور نیاز به نقدینگی بوده است .
وی گفت : درامد اصلی کشور تبدیل دلارهای نفتی به ریال است و اگر بخواهیم از تورم خارج شویم و رشد اقتصادی با ثباتی داشته باشیم باید به سمت اقتصاد غیر نفتی برویم .
میرکاظمی افزود: آن چیزی که در طرح هدفمندی اتفاق افتاد این بود که بخشی از در امد این طرح برای اصلاح ساختار اقتصادی اختصاص یابد ولی آن چیزی که الان انجام شده است و باید در آینده اصلاح شود این است که بخشی از درامد این طرح به حساب مردم واریز می شود و کسری آن 13 هزار میلیارد تومان شده است که باید از بودجه برداشت شود و این فشار بر نفت را بیشتر می کند .
این نماینده مجلس گفت:در طرح تحول اقتصادی قرار بود که مدیریت بانکی و ارزی قوی تر صورت گیرد اگر نظام ارزی بهم ریزد ما عقب گرد می کنیم ، باید طرح هدفمند کردن به سرعت و قدرت انجام گیرد ولی با ایجاد شرایط، همان طرح اصولی که شاید سه سال کارکارشناسی روی آن شد و به عنوان طرح تحول اقتصادی مطرح شد ،راه برون رفت از وضع اشکالات اقتصادی ما همین طرح است .
میرکاظمی افزود:اگر ما بخواهیم این طرح را در اینده نزدیک انجام دهیم دولت باید مدیریت قوی بر بانک ها داشته باشد چرا باید بانک ها در فروش ارز مشکلات ایجاد کنند،مفاسد اقتصادی چرا باید در این دوره اتفاق افتد چرا باید پایه پولی ما 13 هزار میلیارد تومان در سال 90 بالا رود ، اینها تورم ایجاد می کند، اگر مدیریت ارزی قوی باشد این بهم ریختگی روی نمی داد .
وی گفت: در سال گذشته 62 میلیارد دلار واردات و44 میلیارد دلار صادرات کشور بوده است حدود 80 میلیارد دلار بانک مرکزی ارز به بازار عرضه کرده است چرا باید ارز در سه ماه اخر بهم بریزد ، چرا در آن موقع سکوت بود .
این نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی افزود: طرح هدفمندی یکی از اجزای هفتگانه طرح تحول اقتصادی است که باید همزمان با دیگر طرح ها صورت گیرد و باید به گونه ای حرکت کنیم که منابع حاصل ان بتواند ترمیم بودجه و بخشی هم حمایت ازخدمات اجتماعی و حمایت از تولید باشد ، طرح تحول اقتصادی و هدفمندی را به عنوان اصلاح ساختار اقتصادی ببینیم نه صرفا اینکه پولی بدست آید و پولی جایی ریخته شود و دعوا سر این منابع باشد.
نماینده ملایر: مدیران توانمند و لایق باید جایگزین افراد ضعیف شوند
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی گفت: ارتقای مدیریت توانمند و جایگزین کردن افراد لایق بجای مدیران ضعیف و ناتوان و پرهیز از تملق، چاپلوسی، مدیحه سرایی و تکیه بر آمار کذب باید از بین برود.
احمد آریایی نژاد پس از سخنان رئیس جمهور در مجلس افزود: باید بر توزیع عادلانه ارزاق عمومی در بازار نظارت بیشتری صورت بگیرد.
وی گفت: توجه به خواست عمومی مردم در بکار نگرفتن مدیران ضعیف در لایه های پایین مدیریتی همواره باید مدنظر قرار بگیرد باتوجه به اینکه افراد سفارش شده در لایه های مدیریتی کشور در فرمانداری ها و استانداری ها حضور دارند که کار خواستی ندارند جز لابی گری.
نماینده مردم ملایر گفت: عدالت در توزیع امکانات، شغل و تسهیلات، پرهیز از توصیه و پارتی بازی باید در سطوح مختلف اجرا شود.
آریایی نژاد خطاب به نمایندگان با بیان اینکه سرمایه گذار با سرمایه بردار فرق می کند، افزود: برخی از خود هیچگونه دارایی ندارند از بانک ها سرمایه ای را در قالب تسهیلات دریافت می کنند و با راکدکردن آن، سرمایه را از بین می برند.
وی با اشاره به اجرای طرح هدفمندی یارانه ها، گفت: در اجرای این طرح که لازم هم هست/ تدبیر، گفتگوی حکیمانه، مشورت، اطلاع رسانی شفاف و روشنگری ضروری و زیربنایی است.
این نماینده مجلس افزود: دولت باید به بهداشت و سلامت مردم توجه کند و نشانه های آن را پس از ارائه لایحه بودجه سال آینده خواهیم دید که دولت با خواسته های مردم چکار کرده است.
آریایی نژاد با بیان اینکه ساختار بهداشت و سلامت کشور بیمار است، گفت: نباید در این بخش کوتاهی صورت بگیرد.
وی افزود: توجه به تولید و کشاورزی هیچگاه نباید فراموش شود و تکلیف چاه های آب غیرمجاز باید مشخص شود.
نماینده مردم ملایر از رسانه ها خواست اظهارات نمایندگان را بدون گزینش منعکس کنند و اصل امانت داری را رعایت کرده و در انعکاس مشکلات مردم بکوشند.
آریایی نژاد اضافه کرد: نمایندگان باید حافظ و قوام بخش اتحاد میان ملت و مسئولان باشند.
نماینده مردم فلاورجان :انتقاد از شیوه اجرایی کردن قانون هدفمندی یارانه ها
نماینده مردم فلاورجان در مجلس شورای اسلامی گفت: انتقاد نمایندگان از شیوه عملی و اجرایی کردن قانون هدفمندی یارانه هاست.
سید ناصر موسوی لارگانی بعد از نطق رئیس جمهور در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی افزود : نمایندگانی که اکنون صحبت کردند و یا پیش از این صحبت کرده بودند ، قاطعانه این حرف را می زنند که ما قبول داریم باید یارانه ها هدفمند شود اما به عملکرد و اجرایی شدن آن انتقاد شدید دارند.
وی با بیان اینکه قرار بود این یارانه ها باری از دوش دولت بر دارد افزود: این در حالی است که دولت سال گذشته 13 هزار میلیارد ریال از بودجه های عمرانی و بانک مرکزی به عنوان یارانه نقدی به مردم پرداخت کرده است.
موسوی لارگانی با بیان اینکه قرار بود یارانه نقدی به یک سری از دهک های پایین جامعه پرداخت شود گفت : دولت در همین مجلس مطرح کرد که ما صدهزارمیلیارد ریال یارانه می دهیم ، چطور شد که در سال دوم پیشنهاد داده شد از طرح هدفمندی یارانه ها 135 هزار میلیارد ریال درآمد کسب کنند.
وی ادامه داد: قرار بود این صدهزار میلیارد ریال در پنج سال اجرایی شود اما در سال نخست مردم با مشکل روبرو شدند.
این نماینده مجلس گفت: اگر این یارانه نقدی صرف کارخانجات شده بود، ده کارخانه ساخته بودیم و آن خانواده پنج نفری که در نهایت 250 هزار تومان یارانه می گیرد ، یک نفرشان در این کارخانه ها مشغول کار می شد و ماهیانه چهارصد تا پانصد هزار تومان حقوق دریافت می کرد ، که بهتر از دریافت یارانه بود.
موسوی لارگانی در ادامه به بحث رئیس جمهور درباره تعامل با مجلس اشاره کرد و گفت: اگر رئیس جمهور این بحث را در سال 84 -85 مطرح می کرد، شاید برای نمایندگان مجلس و ملت قابل پذیرش و قبول بود.
وی ادامه داد: اما مرتب در همین مجلس وقتی وزیری در حال استیضاح بود، رئیس جمهور می آمد ، مطرح می کرد که ما با هم برادریم و باید در کنار همدیگر باشیم ، اما بلافاصله بعد از رفتن از مجلس، فردای آن روز و یا طی مصاحبه تلویزیونی ، مجلس و رئیس مجلس را که همطراز قوه مجریه است به باد انتقاد می گرفت و بارها کلام حضرت امام راحل را که فرمودند "مجلس در راس امور است" و کلام مقام معظم رهبری را نادیده گرفت و گفت مجلس در راس امور نیست.
وی افزود: ما همدلی را می پذیریم اما وقتی رئیس جمهور به وزرا ، استانداران ، فرمانداران و مدیران نامه می نویسد که با نمایندگان تعامل نداشته باشید این قابل قبول نیست.
وی ادامه داد : این نامه نگاری ها نیز مربوط به ده سال پیش نیست بلکه مربوط به چند ماه پیش است که با این اوصاف ما چگونه این تعاملی را که رئیس جمهور مطرح می کنند ، بپذیریم.
موسوی لارگانی به بحث قوانین مصوب مجلس اشاره کرد و گفت: اجرای قوانین همه راهکارهایست که می تواند مشکلات مردم را حل کند اما وقتی به قانون عمل نمی شود و برخی از قوانین را قبول ندارد این چه تعامل با مجلس و چه درخواست تعامل با مجلس است.
این نماینده مجلس در ادامه گفت: این پیشنهاداتی که رئیس جمهور مطرح می کنند مردم می شنوند ، وقتی اعلام می کنند هزار متر زمین به مردم داده شود تا به باغچه و باغ تبدیل کنند با چه رویکردی این را مطرح می کنند در حالی که در اصفهان ، خوزستان و فارس و در خیلی از جاهای دیگر زمین های حاصلخیز ، نابود شدند ، چطور اکنون می خواهند زمین و یا بیابانی را به مردم بده