به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز قزوین، رئیس سازمان مدیریت بحران وزارت کشور امروز در جلسه شورای هماهنگی مدیریت
بحران استان به حادثه خیز بودن کشورمان اشاره و بر ضرورت فرهنگ سازی و آموزش نیروهای امدادی و مردم در مواقع بحرانی تاکید کرد.
اسماعیل نجار از تصویب قانون لایحه مدیریت بحران کشور خبر داد و گفت: این قانون پس از ۴۵ ماه گردش کار در کمیسیونهای مختلف بالاخره در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید.
معاون وزیر کشور ادامه داد: این قانون نسبت به قانون آزمایشی برتریهایی دارد و تعریف وظایف برای دستگاههای اجرایی در آن به طور دقیق صورت گرفته است.
او در ادامه گفت: علاوه بر خشکسالی، ۷۵۰ هزار هکتار از باغهای کشور امسال بر اثر سرما آسیب دید که ۱۱ هزار میلیارد تومان خسارت در پی داشت؛ در این زمینه دولت سالانه هزار میلیارد تومان به صندوق توسعه بیمه کمک میکند.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور بر استفاده از ظرفیت قشرهای مختلف در پیشگیری از خسارت حوادث اشاره کرد و گفت: مشارکت مردم در پیشگیری از حوادث و ارائه آموزشهای مناسب و مفید منجر به کاهش بسیاری از مشکلات در زمان بروز بحران میشود.
نجار تاکید کرد: باید با فراهم آوردن زمینه مشارکت مردم در کمپینهای مختلف و گروههای اجتماعی، سعی کنیم تا آنها در مواقع بحران بازوی دستگاههای اجرایی باشند.
استاندار قزوین هم با اشاره به نقش قزوین به عنوان استان معین تهران و البرز گفت: حل مشکلات امداد و نجات هوایی شامل پد فرود بالگرد و آشیانه برای استان ضروری است.
عبدالمحمد زاهدی بر وجود یک پایگاه پشتیبانی لجستیک در استان تاکید کرد و گفت: هم اکنون پایگاه امداد و نجات مرکزی قزوین در مکان مناسبی قرار ندارد و باید پایگاه انجیلاق که مجموعهای از سولهها و انبار امدادی است با تخصیص اعتبارات مناسب آماده شود.
او همچنین خواستار کمک رسانهها از نظر آموزش و انعکاس مناسب و مطلوبتر حوادث برای آرامش بخشیدن به مردم شد.
نماینده مردم قزوین البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی هم بر ضرورت توجه و نظارت بر عملکرد دستگاهها تاکید کرد و خواستار افزایش آگاهی مردم از مشکلات کم آبی، بحران آب و فرونشست زمین شد.
داود محمدی از نحوه پرداخت غرامت خسارتها هم گلایه کرد و گفت: مکانیزم پرداخت غرامت برای خسارتها فرایندی پیچیده است که باید اصلاح شود.
دیگر نماینده مردم قزوین البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی بر ضرورت آموزش و پیشگیری از حوادث اشاره کرد و خواستار آگاهی بخشی و تدوین برنامههای ملی برای تسریع در افزایش عملکرد دستگاههای امدادی شد.
سیده حمیده زرآبادی به موقعیت خاص استان قزوین و قرار گرفتن در مسیر ارتباطی ۱۲ استان کشور هم اشاره کرد و گفت: با توجه به ظرفیتهای قزوین، این استان میتواند پشتیبان خوبی برای استانهای البرز و تهران شود.
معاون امور عمرانی استاندار قزوین نیز خواستار تخصیص ۳۰ درصد اعتبارات ماده ۱۰ و ۱۲ برای حمایت از دستگاههای امدادرسان شد.
علی فرخزاد گفت: در حوزه تحقیق مطالعات خوبی انجام شده که مطالعات جامع خطر پذیری در صنایع استان، مطالعات جلوگیری از بیابانی شدن اراضی و راههای مقابله از جمله آنهاست؛ در عین حال توسعه و تجهیز ایستگاههای لرزه نگاری در استان ضروری است.
مدیرکل مدیریت بحران استان هم گفت: امکانات فعلی امداد و نجات و آتش نشانی استان متناسب با نیازها نیست.
قدرت اله مهدیخانی افزود: موقعیت استراتژیک قزوین در کنار صنعتی بودن آن، همچنین حجم و نوع حوادث استان موجب شده که از ۳۳ نوع حادثه مترقبه، حدود ۲۵ نوع در استان قزوین رخ دهد.