پخش زنده
امروز: -
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری تهران: ارتباط دوسویه مدیریت شهری با شهروندان بسیاری از مشکلات را رفع میکند
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی استانداری تهران، تقی زاده در نشست با شهرداران استان تهران و مدیران شهری و فنی و عمرانی استانداری تهران گفت: برای مدیریت شهر که از دو بعد کالبد شهری و هویت که در قالب شهروندان نمایان میشود نیاز به مدیریتی آگاهانه و هوشمندانه است.
وی افزود: مدیریت شهری نیاز به برنامه ریزی صحیح دارد و با برنامه محوری به اهداف تعیین شده در راستای توسعه متوازن و موزون دست مییابد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری تهران با بیان اینکه هوشمندسازی در نظارت و کیفیت خدمات بهتر و صرفه جویی در زمان به عنوان یک تکنیک ضروری در مدیریت شهری است، گفت: جلب رضایت شهروندان به عنوان شاخصی مهم در ارزیابیها شناخته میشود.
تقی زاده با تاکید براینکه توسعه حمل و نقل، خدمات رسانی در پسماندشهری، و خدمات شهری و تفکیک زباله از مبدا از مولفههای توسعه پایدار شهری است، افزود: در شهر تهران روزانه ۸ هزار تن زباله تولید میشود و اینمیزان در استان تهران ۱۲ هزار تن است.
وی گفت: بهره مندی از مشارکت شهروندان مدیریت شهری باید مورد توجه شهرداران باشد و مدیریتی خلاق و منعطف به دنبال دارد به این معنا که مدیران با ابزارهای قانونی برای دستیابی به اهداف بهتر عمل میکنند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری تهران به کارگیری نیروهای خلاق، نوآور و دارای ایده راهبردی برای مواجهه با مسائل شهری را مهم دانست و افزود: مدیریت تعامل گرا باید مورد توجه شهرداران باشد و موجب میشود تا شهروندان پیشرو، مشارکت خوا و مشارکت جو شوند.
تقی زاده، مشارکت کنونی در مدیریت شهری را یکطرفه دانست و گفت: ارتباط دوسویه مدیریت شهری با شهروندان بسیاری از مشکلات را مرتفع میکند و یکی از روشهای آن توجه به سازمانهای مردم نهاد و تشکلها در مدیریت شهری است.
وی با بیان اینکه طرحهای توسعه و عمران شهری مهمترین سند برنامه ریزی شهرهاست، افزود: این سند هم جایگاه قانونی دارد و هم از اهدافی برای توسعه شهر برخوردار است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار تهران گفت: برخی دستورالعملها پاسخگوی نیاز امروز مدیریت شهرها نیست.
وی تاکید کرد: نیاز است تا کمیتههایی برای عضویت شهرداران در استان تهران تشکیل شود تا تجربه هریک از شهرداران در بخشهای مختلف مورد استفاده قرار گیرد.
تقی زاده به موضوع بازآفرینی بافتهای فرسوده در استان تهران و نوسازی بافتها اشاره کرد و گفت: تحقق مشارکت اجتماعی در موضوع بازآفرینی شهری در اجرای آن موثر است.
معاون استاندار تهران افزود: ایجاد انضباط شهری و رعایت قوانین با بهره مندی از ظرفیت منابع انسانی نقش مهمی در مدیریت شهری دارد.
۸۷۷۲ هکتار وسعت حاشیه نشینی در استان تهران است
نشست معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری تهران با حضور سلیمانی راد، حیدری و خراسانی مدیران کل شهری،مدیریت بحران و عمرانی استانداری، شیراوند رئیس سازمان همیاری شهرداری های استان تهران و شهرداران استان در محل استانداری تهران برگزار شد.
مدیرکل شهری و شوراهای استانداری تهران در این نشست گفت: آمادگی کامل برای استقبال از نوروز و تعطیلات پیش رو از سوی شهرداریهای استان پیش بینی شده است.
سلیمانی راد افزود: تشکیل ستاد خدمات سفر، فراهم سازی امکانات در گلزار شهدا و آرامستانها برای پنجشنبه پایان سال و تجهیز آتش نشانیها برای چهارشنبه پایان سال از جمله برنامه ریزیها و مکاتبات هماهنگ با شهرداران است.
وی گفت: سال ۹۷، سه هزار و ۲۲۶ میلیارد تومان با سرانه ۸۵۰ هزار تومان بودجه شهرداریها بوده است و در سال ۹۶، یکهزار و ۴۹ میلیارد تومان از محل مالیات بر ارزش افزوده به شهرداریهای استان تهران پرداخت شده است که این میزان در ۱۰ ماهه نخست سال ۹۷؛ یکهزار و ۱۶۶ میلیارد تومان است.
۸۷۷۲ هکتار وسعت حاشیه نشینی در استان تهران است
مدیرکل فنی و عمرانی استانداری تهران نیز در این نشست با بیان اینکه ۶ هزار و ۱۱۱ هکتار بافت فرسوده در سطح استان تهران وجود دارد که از این میزان سه هزار و ۲۶۸ هکتار در شهر تهران است، گفت: شهرداریهای استان تهران در تحقق تعداد ۱۱۱۳ پروژه در استان تهران که بیشتر پروژههای خدمات رسان هستند نقش داشتند.
خراسانی افزود: سالانه ۲۵۰ هزار نفر به جمعیت استان تهران افزوده میشود و ۸۷۷۲ هکتار وسعت حاشیه نشینی در استان تهران است.
جلب رضایت مردم بیشتر در حوزه عمرانی است
حیدری، مدیرکل مدیریت بحران استانداری تهران نیز در این نشست گفت: سه هزار و ۲۲۶ میلیارد تومان از سوی حوزه عمرانی در استان تهران در سال ۹۷ بودجهای برای هزینه بوده است در حالیکه اعتبار تملک دارایی استان تهران کمتر از ۳۰۰ میلیارد تومان است و همین موضوع جایگاه مهم معاونت و حوزه عمرانی را نشان میدهد.
به گفته وی؛ کلید و رمز جلب رضایت مردم بیشتر در حوزه عمرانی است
حیدری افزود: ۹۵ درصد فعالیتهای مدیریت بحران، در اقدامات قبل از بحران متمرکز است و مدیرانی که پس از وقوع بحران به فکر میافتند بیشتر تشریفاتی هستند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری تهران گفت: از مدیران و شهرداران درخواست میکنیم از افراد غیر متخصص و نیروهای روی دست مانده برای مدیریت بحران استفاده نکنند.
فقط ۹ درصد پسماند در کشور به شکل بهداشتی دفع میشود
رئیس سازمان همیاری شهرداریهای استان تهران در این نشست گفت: اساسنامه سازمان همیاری شهرداریهای استان تهران با تأیید وزیر و معاونان وزارت کشور به شکل اساسی در حال تغییر است.
شیراوند افزود: موضوع سرمایه گذاری و ایجاد درآمد پایدار برای شهرداریها در دستور کار سازمان همیاری است.
رئیس سازمان همیاری شهرداریهای استان تهران گفت: طبق تأکید استاندار تهران؛ طر حهای بزرگ شهرداریها با پیوست مطالعاتی زیست محیطی، سلامت، ترافیک و جمعیت اجرا خواهد شد.
به گفته شیراوند؛ شهرداران در اجرای پروژهها به مدیریت آب، پسماند، بحران و حمل و نقل همگانی توجه کنند.
شیراوند افزود: سال ۹۳، براساس مطالعات انجام شده؛ ۷۴ درصد پسماند در کشور به شکل غیربهداشتی دفع میشد که این میزان در سال ۹۷ به ۹۱ درصد رسیده است و اکنون فقط ۹ درصد پسماند در کشور به شکل بهداشتی دفع میشود و هر لیتر شیرابه، چهار هزار لیتر از آبهای زیرزمینی را آلوده میکند.
پیشنهاد تشکیل صندوق حمایت از اشتغال معتادان بهبود یافته
هشتمین جلسه کمیته تخصصی توسعه مشارکتهای مردمی و سازمانهای مردم نهاد که یکی از کمیتههای زیرمجموعه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تهران است به ریاست شکراله حسن بیگی، معاون سیاسی و اجتماعی استانداری تهران برگزار شد.
معاون سیاسی و اجتماعی استانداری تهران در این جلسه گفت: باتوجه به اینکه اولین مشکل بعد از بهبود برای یک معتاد اشتغال است، صندوقی تحت عنوان «صندوق حمایت از اشتغال معتادین بهبود یافته» تشکیل شود.
حسن بیگی افزود: محور این جلسه گزارش عملکرد سال ۹۷ دستگاههای اجرایی مشخص شده توسط دبیرخانه توسط سازمان تبلیغات، بهزیستی و یکی از سمنها بود که متاسفانه از سازمان بهزیستی کارشناس غیر مرتبطی برای جلسه حضور داشت و آمادگی لازم را برای ارائه گزارش نداشت.
وی در خصوص عدم ارائه گزارش عملکرد بهزیستی در سال ۹۷ به تمامی دستگاههای مرتبط تاکید کرد: عدم حضور مدیر ارشد یا نماینده مطلع و تام الاختیار در جلسه درارزیابی عملکرد مدیر موثر است و به اطلاع مدیر کل وزارت مربوطه به صورت نامه نگاری انجام خواهد شد.
حسن بیگی با اشاره به نقش روحانیت در جامعه افزود: آموزش روحانیون و آشنایی با اثرات مخرب مواد مخدر در حوزه آسیبهای اجتماعی میتواند نقش موثری در کاهش آسیب اعتیاد در جامعه داشته باشد.
معاون سیاسی و اجتماعی استانداری تهران گفت: نقش آموزش در جلوگیری و کاهش آسیبهای اجتماعی بسیار موثر است و تمام دستگاههای مرتبط با تمام امکانات باید در این مسیر تمام توان خود را به کار گیرند.
حسن بیگی نقش خانواده را در مقابله با مواد مخدر مهم دانست و افزود: دولت برای اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر باید آموزش را در خانواده شروع کند که تاثیر مهمی در کاهش گرفتاری و معضلات آسیبهای اجتماعی دارد.
وی با اشاره به اعلام دورههای آموزشی فنی و حرفهای گفت: دورههای آموزشی که فنی و حرفهای اعلام کرده مورد تقاضا و نیاز کارشناسان و مددجویان نیست که مقررشد سال آینده برای آنها تصمیم بگیریم.
معاون سیاسی و اجتماعی استانداری تهران برای اشتغال بهبود یافتگان از اعتیاد نیز پیشنهاد داد: باتوجه به اینکه اولین مشکل بعد از بهبود برای یک معتاد اشتغال است، صندوقی تحت عنوان صندوق حمایت از اشتغال معتادین بهبود یافته تشکیل شود و از ظرفیت خیرین وعلاقهمندان امر مبارزه با مواد مخدر برای معتاد بهبود یافته و شخصی که واقعا قصد ندارد در آن مسیرقرار بگیرد استفاده شود.
در حوزه ساماندهی امور جوانان باید جدیتر عمل شود
هفتمین جلسه ساماندهی امور جوانان استان تهران به ریاست حسن بیگی، معاون سیاسی اجتماعی استانداری تهران و با حضور گل محمدی مدیرکل ورزش و جوانان استان تهران، مروستی مدیرکل اجتماعی و فرهنگی استانداری تهران، شارقی مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری تهران، وره چهر مشاور استاندار در امور جوانان، فرمانداران و جمعی از مدیران کل استان تهران صبح امروز (سه شنبه) در محل ساختمان استانداری تهران برگزار شد.
معاون سیاسی و اجتماعی استانداری تهران در حاشیه جلسه ستاد ساماندهی امور جوانان گفت: با توجه به تاکید استاندار درباره اهمیت موضوع جوانان، اگر مدیر ارشد یک دستگاه بدون هماهنگی و دلیل موجه در جلسه جوانان حضورفعال نداشته باشد، برخورد قانونی میشود.
حسن بیگی افزود: گزارش عملکرد سال ۹۷ در خصوص جوانان توسط هلال احمر، فرمانداری پردیس و کمیته امداد امام خمینی (ره) ارائه شد که نشان دهنده فعالیت و عملکرد متناسب با اهداف تعیین شده است.
وی با اشاره به اهمیت موضوع جوان و برنامه ریزی علمی و کارشناسی شده برای سال ۹۸ گفت: اعضای ستاد ساماندهی امور جوانان استان تهران تا مورخ بیست فروردین ماه سال۹۸ برنامه اجرایی و عملیاتی خود رادر خصوص جوانان به دبیرخانه جوانان اعلام کنند تا دبیرخانه در کمیتهای که باحضور نمایندگان حوزه سیاسی اجتماعی تشکیل میشود پس از ارزشیابی و کارشناسی برهمین اساس برنامه و هدف برای سال ۹۸ در راستای اهداف کلی مربوط به جوانان استان تهران اقدام شود.
معاون سیاسی- اجتماعی استانداری تهران درباره اقدامات انجام شده در خصوص جوانان در سال ۹۷ افزود: درسال ۹۷ فعالیتهای موثری در استان تهران در خصوص جوانان انجام گرفته، ولی با نگاه به گذشته می توان گفت ما می توانستیم کار را بهتر از این انجام دهیم و در سال ۹۸ با جدیت و فعالیت بیشتری کاررا دنبال خواهیم کرد.
حسن بیگی در خصوص حضور مدیران ارشد در جلسه ساماندهی امور جوانان گفت: با توجه به تاکید استاندار در مورد اهمیت موضوع جوان، اگر مدیر ارشد یک دستگاه بدون هماهنگی و دلیل موجه در جلسه جوانان حضورفعال نداشته باشد با آن برخورد قانونی میشود.
وی افزود: عدم حضور مدیر ارشد یا نماینده مطلع و تام الاختیار در جلسه ساماندهی امورجوانان درارزیابی عملکرد مدیر موثر است و به اطلاع مدیر کل وزارت مربوطه به صورت نامه نگاری انجام خواهد شد.
معاون سیاسی اجتماعی گفت: امیدوار هستیم که نقصهای سال ۹۷ که شناسایی شده است را در سال ۹۸ برطرف کنیم تا بتوانیم راه را برای رسیدن به اهداف هموار کنیم.
حسن بیگی در پایان با بیان اینکه در موضوع رسیدگی به امور جوانان باید جدیتر عمل شود، افزود: همیشه باید بیشتر تلاش کنیم و روزی که از عملکردمان به طور کامل راضی باشیم روز نقصان و عدم موفقیت ماست.