سازمان ملل ممکن است درگیری های قومی در کنگو را جنایت علیه بشریت توصیف کند
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از خبرگزاري فرانسه، سازمان ملل متحد اعلام کرد کشتار صدها نفر در خشونت های قومی در جمهوری دموکراتیک کنگو احتمال دارد جنایت علیه بشریت توصیف شود. سازمان ملل متحد روز سه شنبه اعلام کرد کشتار صدها نفر در خشونت های قومی در اواسط ماه دسامبر در روستاهای غرب جمهوری دموکراتیک کنگو می تواند به عنوان جنایت علیه بشریت در نظر گرفته شود. سازمان ملل متحد نبود دولت را عامل تسهیل این خشونت ها دانست.
میشل باچلت، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد با انتشار بیانیه ای اعلام کرد ضروری است که اطمینان حاصل شود عوامل این جنایت وحشیانه مجازات می شوند. باچلت گفت من دولت جمهوری دموکراتیک کنگو را تشویق می کنم تا روند آشتی میان جوامع بانونو و باتند را آغاز کند زیرا این روند برای آرام کردن درگیری ها میان جوامع و جلوگیری از خشونت های جدید ضرورت دارد. در ماه ژانویه سازمان ملل متحد پس از دریافت اطلاعاتی در مورد کشته شدن 890 نفر در درگیری های قومیتی و آواره شدن هزاران تن دیگر تحقیقاتی را به سرپرستی کمیساریای عالی حقوق بشر و ماموریت سازمان ملل متحد در جمهوری دموکراتیک کنگو موسوم به مونوسکو آغاز کرد.
در این تحقیقات مشخص شد از شانزدهم تا هجدهم دسامبر سال دو هزار و هجده پس از چند هفته تنش در ارتباط با درگیری میان جامعه باتند و بانونو حمله به اعضای قوم بانونو در مناطق بومبی، بونگنده و انکولو دست کم 535 کشته و 111 زخمی بر جای گذاشت. بنابر اعلام سازمان ملل متحد شمار واقعی قربانیان احتمالا بسیار بالاتر است زیرا بسیاری از اجساد به رودخانه کنگو انداخته شد. علاوه بر این بازرسان نتوانستند به اردوگاه انبانزی بروند که حملاتی نیز در آنجا گزارش شده بود.
بازرسان اعلام کردند این حمله به سرکردگی روستائیان باتند مجهز به سلاح گرم صورت گرفت. سازمان ملل متحد از مقامات جمهوری دموکراتیک کنگو خواست تحقیقات مستقل و بی طرفانه ای در مورد همه این حملات که با حمایت رهبران سنتی طراحی و اجرا شده است و می تواند به عنوان جنایت علیه بشریت در نظر گرفته شود، انجام دهد. بازرسان سازمان ملل متحد شمار آوارگان ناشی از درگیری های قومیتی را نوزده هزار نفر اعلام کردند که شانزده هزار نفر آنها برای رسیدن به جمهوری کنگو از رود کنگو عبور کردند.