پخش زنده
امروز: -
بیش از 2 هزار میلیارد تومان اعتبار برای توسعه استان در سفر معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور به خراسان جنوبی اختصاص یافت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، دکتر نوبخت در شورای برنامه ریزی و توسعه استان قول مساعد داد اعتبارات و طرح های استان را در تهران پیگیری و در سفرهای بعدی به خراسان جنوبی از پیشرفت این طرح ها بازدید کند.
وی افزود: با اعتبار 500 میلیارد تومان، امیدواریم تا اسفند سال آینده 10 هزار واحد مسکونی برای افراد کم درآمد این استان ساخته شود.
دکتر نوبخت گفت: از محل 200 میلیون دلار اعتبارات صندوق توسعه ملی، به طرح هایی که در خراسان جنوبی توجیه اقتصادی دارند، تسهیلات اعطا می شود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به اختصاص 940 میلیارد تومان اعتبار برای زیرساخت های خراسان جنوبی افزود: بیش از 700 میلیارد تومان اعتبار برای اشتغال جوانان استان در نظر گرفتیم.
امینی معاون وزیر راه و شهرسازی کشور هم گفت: تنها راه توسعه خراسان جنوبی توسعه تجارت و خدمات است و در کنار آن کشاورزی و صنعت می تواند اهرم هایی برای پایداری توسعه شود.
وی با اشاره به اینکه نیازمند تعاملات سازنده با استان فراه هستیم، افزود: اعتبارات خوبی برای محور فراه به میل 78 اختصاص یافت و امید است در سال 98 نیز این اعتبارات به خوبی اختصاص یابد.
معاون وزارت راه و شهرسازی کشور با اشاره به اینکه دو کریدور اصلی کشور در خراسان جنوبی وجود دارد، افزود: سازمان برنامه و بودجه کمک کرد و منابع اعتباری برای آن در نظر گرفته شده اما نیمه کاره باقی مانده است.
امینی گفت: پیمانکاران با 40 میلیارد تومان بدهی با سختی در محور بیرجند قاین فعالیت میکنند که این جزو مشکلات اصلی استان شده است.
وی در رابطه با راه آهن استان گفت: این پروژه نیاز به حدود 350 میلیارد دلار اعتبار دارد و صندوق توسعه ملی برای کمک به این پروژه اقدامات اولیه را انجام داده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی کشور درخواست تخصیص اعتبار برای راههای روستایی خراسان جنوبی را مطرح کرد و گفت: اگر امکان دارد برای مطالبات راههای روستایی استان اقدام شود.
امینی با بیان اینکه پهنه شرق کشور در محدوده خراسانجنوبی مستعد ارتباط با افغانستان و توسعه بنادر خشک است، افزود: قولی که به مردم استان در خصوص تکمیل 35 کیلومتر دیگر باند دوم از محور قاین به بیرجند در تیرماه سال آینده داده شد اگر مساعدت سازمان برنامه و بودجه باشد این قول عملی میشود.
استاندار هم گفت: در بحث کمبود آب، راه، راه آهن، فرودگاه و غيره مشکلاتی داشتیم که گزارشات آن را به آقای نوبخت ارائه دادیم.
معتمدیان افزود: توسعه استان در دستور کار دولت است و (سند آمایش سرزمینی) سند توسعه میان مدت استان تدوین شده که در این سفر رونمایی شد و با اعتبارات ویژه آقای نوبخت شاهد تحول درتوسعه استان خواهیم بود.
وی افزود: در مرز مشکلات تجاری وجود دارد که در تلاشیم موانع رفع شود.
استاندار به ظرفیت های استان برای توسعه اشاره کرد و افزود: مرز، معادن متنوع، فرآوری محصولات معدنی، فرآوری محصولات کشاورزی، بسته بندی، صنایع تبدیلی و تکمیلی و گردشگری از ظرفیت های خوب خراسان جنوبی است.
معتمدیان گفت: میزان اعتبار اختصاص یافته به خراسان جنوبی در نوع خود برای استان یک رکورد محسوب می شود چون تاکنون این رقم اعتبار به استان اختصاص نیافته است.
وی افزود: اینکه رئیس سازمان برنامه و بودجه در روزهای پایانی سال که مباحث اعتباری فشار زیادی بر سازمان برنامه و بودجه وارد می کند به استان خراسان جنوبی سفر کردند جای تقدیر و تشکر دارد.
استاندار گفت: در نشستی که با حضور استانداران و رئیس جمهوری برگزار شد دکتر روحانی دستور دادند خراسان جنوبی باید توسعه یابد که بر این اساس کار جهادی توسط دولت در استان صورت گرفته که بیان گر توجه جدی دولت به مناطق محروم و کمتر برخوردار است.
نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس نیز گفت: وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم استان ما مساعد نیست و در بازدید امروز از چند روستا این موضوع دیده شد و خواستار اختصاص اعتبار به کل استان هستیم.
حجت الاسلام عبادی گفت: در مجموع وضعیت جاده های استان مانند محور های سربیشه - نهبندان و بیرجند- قاین مطلوب نیست و تقاضا داریم با اختصاص 30 میلیارد تومان تا پایان امسال حداقل مطالبه پیمان کاران داده شود.
وی افزود: راه آهن شرق اهمیت منطقه ای و فرامنطقه ای دارد و نیازمند توجه بیشتر است و با راه اندازی این راه آهن مسیر صادرات به آسیای میانه کوتاه و هموار می شود.
بیکی مدیر کل توسعه، تجهیز و نوسازی مدارس استان هم گفت: پایین بودن میانگین سرانه آموزشی استان در مقایسه با میانگین کشور و دو شیفته بودن مدارس در خراسان جنوبی از مشکلات این استان است که خواستار کمک دولت در این خصوص هستیم.
خامسان رئیس دانشگاه بیرجند نیز ضمن تاکید بر اهمیت جایگاه علم و فرهنگ گفت: سرانه دانشجویان دانشگاه های استان در مقایسه با میانگین کشوری کم است و خواستار افزایش آن هستیم.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای استان هم با اشاره به اینکه 90 درصد استان متأثر از خشکسالی است گفت: 2 دهه خشکسالی خراسان جنوبی را تحت تاثیر قرار داده و کاهش آب دهی قنوات، برداشت بی رویه از مخازن آب، هدر رفت آب در شبکه فرسوده آبرسانی و آبرسانی با تانکر به 400 روستای استان از مشکلات ما در بحث آب است.
امامی افزود : از سال 1384 ردیف بودجه ملی برای طرح آب استان در نظر گرفته نشده است.
وی گفت: چالش بعدی ما اقتصاد آب و تعرفه های پایین آب آشاميدني است و نیازمند سرمایه گذاری بخش خصوصی هستیم.
جعفری مدیر کل راه و شهرسازی استان هم گفت: طول باندهای دوم استان به 714 کیلومتر رسیده اما همچنان از میانگین کشوری پایینتر است.
وی خواستار تخصیص اعتبار برای راه آهن، تکمیل دو بانده شدن محور بیرجند _ قاین، اختصاص 80 میلیارد تومان اعتبار برای 76 نقطه حادثه خیز استان و توجه به مشکلات بافت فرسوده و بازآفرینی شهری شد.
جعفری از اجراي طرح مسکن مهر در استان و تحویل 30 هزار مسکن خبر داد و گفت : از تعهد ما 800 واحد مسکن مانده که به زودی با حضور وزیر مسکن و شهرسازی افتتاح مي شود .
قوسی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان نیز گفت :ظرفیت های کشاورزی استان بالقوه است و در تولید 10 محصول همچون زعفران، زرشک، عناب و داروهای گیاهی در کشور جزو رتبه های اول تا دهم هستیم.
وی افزود : خسارت خشکسالی به استان ما در بخش کشاورزی به میزان 2 هزار و 437 میلیارد تومان بوده است.