پخش زنده
امروز: -
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران از مخالفت هیات تطبیق فرمانداری تهران با مصوبه زیست شبانه شورای شهر تهران خبر داد
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران از مخالفت هیئت تطبیق فرمانداری تهران با مصوبه زیست شبانه شورای شهر تهران خبر داد و اعتراض خود را نسبت به نحوه پاسخگویی این هیئت با رویکرد از بالا به پایین و تحکمی بدون ذکر دلایل و استدلالهای کارشناسی و اقناع کننده اعلام کرد.
محمد سالاری در اعتراض به مخالفت هیئت تطبیق فرمانداری تهران با مصوبه شورای شهر در خصوص زیست شبانه گفت: تحقق زیست شبانه یکی از رویکردهای اولویت دار مدیریت شهری تهران در دوره پنجم است و شورای پنجم در راستای تحقق این رویکرد مهم، هم در فرایند تدوین و تصویب برنامه ۵ ساله سوم توسعه شهر تهران سرفصلهایی را به موضوع زیست شبانه اختصاص داده و هم با پیشنهاد اعضای کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر مبنی بر ارائه طرح زیست شبانه و آغاز هرچه سریعتر آن طی مصوبه ای، شهرداری تهران را ملزم به برنامه ریزی و انجام اقدامات لازم برای بسترسازی تحقق زیست شبانه در از مناطق و فضاهای عمومی و اماکن تاریخی شهر تهران کرد.
وی افزود: این مصوبه طبق روال قانونی، توسط ریاست شورای شهر به شهرداری تهران و هیئت تطبیق با قوانین فرادست مستقر در فرمانداری تهران، ارسال شد که متاسفانه در روزهای اخیر شاهد اعلام مخالفت هیئت تطبیق فرمانداری با این مصوبه بودیم. این هیئت، دلیل مخالفت خود با این مصوبه را وجود ملاحظات امنیتی و اجتماعی اعلام کرده و تصمیم گیری در این خصوص را به سطوح کلان حاکمیتی ارجاع داده است.
سالاری با بیان اینکه من به عنوان یکی از اعضای شورای شهر اعلام میکنم که اعتراض فرمانداری به این مصوبه به لحاظ کارشناسی و قانونی اشکال دارد، گفت: به استناد ماده ۹۰ قانون تشکیلات و وظایف انتخاب شهرداران، مصوب ۱۳۷۵، هیئتهای تطبیق باید، دلایل مخالفت خود با مصوبات شوراهای شهر کشور را با ذکر دقیق موارد و بطور مستدل ظرف مدت دو هفته به شوراهای شهر ارسال کنند، این در صورتی است که در پاسخ فرمانداری برای مخالفت با این طرح، هیچگونه دلیلی ذکر نشده و صرفا با کلی گویی به برخی از ملاحظات امنیتی و اجتماعی برای تصمیم گیری در این حوزه اشاره شده است، در حالیکه دلایل مخالفت و مغایرتها با قانون فرادست باید بصورت مستدل و مصداقی مطرح شود، لذا اساسا این نوع مخالفت با مصوبات شورا وجاهت قانونی ندارد.
این عضو شورای شهر تهران با اشاره به اینکه مخالفت هیئت تطبیق فرمانداری با مصوبه زیست شبانه نه تنها ایراد شکلی دارد بلکه دارای اشکالات محتوایی نیز است، افزود: متاسفانه به نظر میرسد که اعضای هیئت تطبیق و تصمیم سازان و تصمیم گیران در این هیئت، خودشان را با مطالبات روز جامعه شهری و پارادایم حاکم بر شهرنشینی در دنیا و کشور تطبیق نداده اند.
وی گفت: موضوع زیست شبانه و اجرای آن یکی از مطالبات جدی مردم در جامعه شهری است و حتی در مجموعه جلساتی که ما با متولیان و تصمیم گیران قانونی و صاحبنظران و کارشناسان این حوزه از جمله نهادهای امنیتی و انتظامی داشتیم، همه بالاتفاق معتقدند نه تنها تحقق زیست شبانه تبعات سوء امنیتی و اجتماعی ندارد بلکه تاثیر قابل توجهی در افزایش امنیت شهر و کاهش جدی آسیبهای اجتماعی دارد.
سالاری افزود: بطور کلی براساس آنچه مطالعات تطبیقی با دنیا و کشور نشان میدهد، زیست شبانه در افزایش سرزندگی شهری و ارتقا کیفیت زندگی به عنوان یکی از نمادهای عینی تحقق عدالت اجتماعی بسیار موثر است.
زیست شبانه از مصادیق مهم تحقق رویکرد انسان محور است
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه مدیریت شهری و شورای پنجم شهر تهران درپی تحقق مبانی توسعه انسان محور شهر تهران هستند که زیست شبانه یکی از مصادیق مهم تحقق رویکرد توسعه انسان محور است، گفت: تحقق زیست شبانه تاثیر قابل توجهی در توسعه قلمرو عمومی شهر، افزایش دامنه انتخاب جامعه شهری و بازگرداند فضاهای عمومی شهر به انسانها در راستای تحقق توسعه انسان محور دارد.
زیست شبانه ریشه در فرهنگ دینی و ملی ایرانیان دارد
وی افزود: مقوله زیست شبانه که در عصر مدرنیسم و پست مدرنیسم در دنیا به عنوان یک پارادایم نمود پیدا کرده است، ریشه در فرهنگ ملی و دینی ایرانیان دارد و به عنوان یکی از مناسک تاریخی ایرانیان به شمار میرود و میتوان از آن به عنوان یک ثروت ملی برای جامعه ایرانی اسم برد.
سالاری ادامه داد: ما در بررسیهای تاریخی سبک زندگی و نحوه زیست جامعه ایرانی، همواره نمونههای روشن و بارزی را به عنوان جلوههای زیست شبانه اعم از مراسم مذهبی و شب نشینیهای ایرانی و سایر نمونهها را در ایام سال مشاهده میکنیم.
وی با اشاره به جلسات متعدد کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران با حضور مسئولین امنیتی و انتظامی شهر گفت: در یکی از این جلسات نماینده یکی از نهادهای امنیتی و انتظامی تهران گزارشی را در خصوص مطالعات تطبیقی انجام شده در دنیا ارائه دادند که حکایت از این داشت که نهادهای امنیتی و انتظامی مخالفتی با اجرای این طرح ندارند، آنها اعتقاد داشتند در حال حاضر گسترش شب شهر و زیست شبانه بصورت بی برنامه شکل گرفته است و بر ضرورت اقدام فوری مسئولین و متولیان امر در برنامه ریزی برای شبهای شهر و زیست شبانه تاکید داشتند.
تحقق زیست شبانه امنیت اقتصاد و اجتماعی را به همراه دارد
سالاری افزود: مطالعات و بررسیهای کارشناسی نشان میدهد که تحقق زیست شبانه در افزایش امنیت اقتصادی از طریق اشتغال زایی تاثیرات زیادی دارد، حتی دولت میتواند به افزایش درآمدهای مالیاتی به تبع افزایش اشتغال برسد.
عضو شورای شهر تهران در خصوص یکی از موارد مطالعاتی انجام شده گفت: بررسیهای انجام شده این نهاد امنیتی و انتظامی بر روی یکی از ایالات امریکا در سال ۲۰۱۵ که در جلسه این کمیسیون مطرح شد نشان میدهد، فعالیت شهر شب در این ایالت حدود ۶۰ هزار شغل پایدار ایجاد کرده که ۵۲ هزار شغل در مجموعه رستورانها و فست فودها، ۲ هزار شغل در حوزه سینما و تئاتر و فعالیتهای فرهنگی و ۳۰۰ شغل نیز در حوزه گالریها شکل گرفته است و درآمد حاصل از این زیست شبانه بیش از ۴ میلیارد دلار بوده است که ۸۰ درصد آن در حوزه رستوران و صنعت غذا، ۶ درصد سینما و تئاتر و ۱۰ درصد هم از حوزه گالریها بوده است. خروجی این گزارش نشان میدهد که زیست شبانه در ایجاد اشتغال به شدت میتواند روند خوبی را برای اقتصاد شهر رقم بزند و توسعه گردشگری هم با افزایش قابل توجهی مواجه میشود.
وی تاکید کرد: قطعا تحقق زیست شبانه باید مبتنی بر یک طرح و برنامه جامع و در برخی از اماکن و محلات بصورت پایلوت ایجاد شود و سپس کم کم دامنه آن در سطح شهر تهران افزایش پیدا کند، به نحوی که به آرامش سکونتگاههای محلات شهر آسیب وارد نکند.
سالاری با بیان اینکه ما به عنوان اعضای شورای شهر تهران مراتب اعتراض جدی خود را به هیئت تطبیق فرمانداری تهران به دلیل این مخالفت مبتنی بر کلی گویی اعلام میکنیم، گفت: اعتقاد داریم که تحقق زیست شبانه در شهری مانند تهران که در بسیاری از محلات و مناطق آن شاهد بروز و ظهور آسیبهای اجتماعی و شب مردگی هستیم امری ضروری است و این موضوع باید جزو دغدغههای جدی فرمانداری و تک تک اعضای هیئت تطبیق و سایر مسئولین کشور باشد و تاکید میکنیم زیست شبانه میتواند ضمن ارتقا ظرفیت اقتصادی، سرزندگی شهری و توسعه قلمرو عمومی، در اتقا امنیت شهر و شهروندان و کاهش دغدغههای و ملاحظات امنیتی و اجتماعی کلان حاکمیتی موثر باشد.
وی افزود: بنظر میرسد که در فرایند تصمیم گیری و تصمیم سازی در هیئتهای تطبیق شرایط لازم برای تضارب آرا و حضور کارشناسان از جمله نمایندگان کمیسیونهای تخصصی شورا و صاحبنظران برای تصمیم گیریهای صحیح و مبتنی بر مطالبات مردم و اولویتهای مدیریت شهری وجود ندارد لذا در موضوعات مهمی مانند تحقق زیست شبانه که امروزه یکی از مهمترین مطالبات و رویکردها و اولویتهای مدیریتهای شهری دنیا و تهران برای تحقق توسعه انسان محور است، اینگونه تصمیم گیری و پاسخگویی با رویکرد از بالا به پایین و تحکمی بدون ذکر دلایل و استدلالهای کارشناسی و اقناع کننده جای تاسف دارد.