پخش زنده
امروز: -
معاون وزیر دادگستری: ایران همواره میزبان چهار میلیون خارجی به ویژه افغانستانیها بوده است و هم اکنون نیز حدود ۵۰۰ هزار نفر از کودکان افغان به طور رایگان در ایران تحصیل میکنند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ محمود عباسی در دیدار با ریناط وینتر رئیس کمیته حقوق کودک سازمان ملل متحد، با اشاره به برنامه راهبردی جمهوری اسلامی ایران برای ارتقای حقوق کودک در چارچوب برنامه عمل و سند ملی حقوق کودک در بازه زمانی ۱۰ ساله که از سه سال قبل آغاز شده به فعالیت مراجع متناظر استانی حقوق کودک و تشکلهای مردم نهاد فعال در این زمینه افزود: گسترش فعالیتهای مرجع ملی به استانها و ایجاد مراکز متناظر استانی در سراسر کشور تحول چشمگیری در توجه مردم و نهادهای فعال در عرصه کودکان ایجاد کرده است.
وی همچنین وظیفه کمیته حقوق کودک سازمان در زمینه حقوق کودکان یمن و فلسطین را بسیار سنگین توصیف کرد.
عباسی با ابراز نگرانی از وضع کودکان یمن و فلسطین، سکوت و بی تفاوتی جامعه بین المللی نسبت به جنایات آل سعود و صهیونیستها در یمن و فلسطین را موجب گستاخی بیشتر این رژیمها دانست و خواستار محکومیت و پایان دادن به این جنایات شد.
دبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک گفت: جمهوری اسلامی ایران در چهار دهه گذشته همواره میزبان بیش از چهار میلیون اتباع بیگانه به ویژه افغانستانیها بوده و هم اکنون نیز حدود ۵۰۰ هزار نفر از کودکان افغان به طور رایگان در ایران تحصیل میکنند؛ در حالیکه کل اتحایه اروپا حضور چند ۱۰ هزار آواره جنگهای سوریه و عراق و منطقه را بر نتافت و آوارگان با دیوار آهنین کشورهای اروپایی مواجه شدند.
رئیس هیئت ایرانی در ادامه بر اراده مصمم مسئولان کشورمان برای ارتقای حقوق کودک اشاره کرد و افزود: ایران هم در قانونگذاری و هم در برنامه ریزی و سیاستگذاری گامهای خوبی در جهت تامین و تضمین حقوق کودکان برداشته است، اما در مقام عمل با چالشهایی مواجه هستیم.
عباسی گفت: یکی از این چالش ها، تحریم یک جانبه آمریکا علیه ایران است که نقض آشکار حقوق بشر محسوب میشود، آمریکاییها در زمینه تحریم نبودن غذا و دارو دروغ میگویند؛ حتی اگر غذا و دارو در لیست تحریم آمریکاییها نباشد، وقتی سوئیفت و مبادلات بانکی تحریم و قطع است و نمیتوان ارز جابجا کرد، چگونه میتوان دارو و غذا وارد کشور کرد.
معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزیر دادگستری به کنفرانس منطقهای برگزار شده سه ماه قبل مرجع ملی در تهران اشاره کرد و افزود: این کنفرانس گامی مهم در جهت همگرایی کشورهای منطقه برای ارتقای حقوق کودک بود؛ در این کنفرانس، پرفسور فیلیپ جفه، کارشناس کمیته حقوق کودک و همکاری موسسه ابنای بشر سوئیس حضور داشتند.
عباسی گفت: در ماه آوریل کنفرانس دیگری در ایران برگزار خواهد شد که بیش از ۵۰۰ تن از وکلا، حقوقدانان، قضات و فعالان عرصه حقوق کودک در آن حضور دارند. اعتقاد داریم این کنفرانسها تاثیر بسزایی در آموزش و ترویج حقوق کودک و آشنایی مردم با حقوق کودکان دارد و جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد، دستاوردهای خود در زمینه حقوق کودک را در اختیار کشورهای منطقه قرار دهد و به قضات وکلا و فعالان عرصه حقوق کودک آموزش دهد.
در این نشست زارعیان، رئیس اداره حقوق بشر وزارت امور خارجه، نقی زاده، سرپرست دادسرای اطفال و نوجوانان تهران، کاظمی، رئیس اداره دعاوی وزارت امور خارجه و محبعلی، کارشناس ستاد حقوق بشر قوه قضاییه حضور داشتند.
در این دیدار، رناط وینتر، رئیس کمیته حقوق کودک سازمان ملل با ابراز خرسندی از ملاقات با هیات ایرانی، تحولات چشمگیر ایران در زمینه حقوق کودک را مثبت ارزیابی کرد و به چندین سفر خود به جمهوری اسلامی ایران و بازدید از کانونهای اصلاح و تربیت، گفتگو با قضات و فعالان عرصه حقوق کودک اشاره کرد.