پخش زنده
امروز: -
جانشین فرمانده نیروی انتظامی از طراحی اپلیکیشنهای موبایلی برای ارائه خدمات انتظامی به مردم خبر داد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، سردار ایوب سلیمانی در جمع خبرنگاران با تشریح عملکرد پلیس در حوزه مبارزه با موادمخدر، افزود: ۷۰ درصد زندانیان شامل معتادان متجاهر، سارق هستند، این بدین مفهوم است که اعتیاد فقط به یک بخش از جامعه ضربه نمیزند بلکه آسیبهای آن متوجه افراد مختلفی میشود.
سردار سلیمانی با بیان اینکه براساس آمار ستاد مرکزی مبارزه با موادمخدر، ۶۴ هزار معتاد متجاهر در کشور داریم، گفت: بیش از ۱۷۳ هزار معتاد متجاهر را جمع آوری و دستگیر و به مراکز مربوطه تحویل داده ایم که متاسفانه و بعضاً شاهد هستیم این معتادان دوباره به چرخه اعتیاد بازمی گردند.
جانشین فرمانده ناجا با بیان اینکه در طرح اخیر ۱۰ هزار معتاد متجاهر در تهران جمع آوری و تحویل مراکز مربوطه شده اند، افزود: برای جمع آوری و ساماندهی این معتادان همواره برنامههای مستمری را اجرایی میکنیم، اما چون ابزارهای لازم و کافی را برای نگهداری و کارآفرینی نداشته ایم با مشکلاتی مواجه شده ایم.
این مقام عالی انتظامی کشور با اشاره به تلاشهای صورت گرفته برای جمع آوری و ساماندهی معتادان متجاهر، گفت: پیش بینی میشود ۱۲ هزار معتاد متجاهر در تهران حضور دارند و با کمک سپاه، شهرداری و بسیج برای نگهداری و بهبود این معتادان ظرفیت ۱۵ هزار نفری ایجاد شده است.
سردار سلیمانی در بخش دیگری از سخنان خود به کشفیات پلیس در حوزه موادمخدر اشاره کرد و گفت: از ابتدای سال تاکنون، ۶۶۶ تن انواع موادمخدر توسط پلیس کشف شده است.
اشراف اطلاعاتی در کشفیات مواد افیونی
وی با بیان اینکه ۷۰ درصد کشفیات با اشراف اقدامات اطلاعاتی محقق شده است، افزود: در نظر داریم با تزریق تجهیزات به روز، پهپادی، بالگردی و... فرایند مقابله با موادمخدر را با قدرت ادامه دهیم به طوری که علاوه بر خشکی، حوزه آبی و دریایی را نیز برای فعالیت قاچاقچیان ناامن میکنیم.
جانشین فرمانده ناجا با اشاره به طرح نصب ردیاب در شناورها، گفت: علاوه بر اینکه شناسایی و دستگیری سرشبکههای موادمخدر را به جد دنبال و با خرده فروشان موادمخدر نیز برخورد میکنیم.
سردار سلیمانی افزود: در سال ۲۰۱۷، کشور افغانستان که در همسایگی ما است ۸ هزار تن موادمخدر تولیدی داشته در حالی که امسال این میزان تولید و کشت موادمخدر به ۶ هزار و ۴۰۰ تن کاهش یافته، اما در هر حال آسیبهای این حوزه به کشور ما وارد میشود.
این مقام عالی انتظامی کشور تاکید کرد: با اقدامات پیشگیرانه، در مرز افغانستان مراقبتهای لازم را داریم، همچنین در مرز پاکستان نیز اقدامات لازم صورت میگیرد، اما شاهدیم که امروز بخش عمدهای از ترانزیت مواد افیونی به سمت مسیر دریایی سوق یافته است.
امنیت محله محور
وی درباره اقدامات پلیس برای «امنیت محله محور»، گفت: بنای پلیس این است که با بهره مندی از ظرفیت مردمی، معتمدان محلی، سازمانهای مردم نهاد، ائمه جماعت، نخبگان، فرهیختگان، فرهنگیان و... امنیت محلات را تقویت کند.
گشتهای محله محور با کمک بسیج
سردار سلیمانی به اجرای طرح «گشتهای محله محور» اشاره کرد و افزود: برای تحقق این میزان از ظرفیت بسیج کمک میگیریم؛ در این حوزه هماهنگیهای لازم صورت گرفته و بسیج در ماموریتهای مرتبط مانند حفاظت از امنیت منازل و اماکن، پلیس را یاری میکند.
طراحی اپلیکیشنهای موبایلی
جانشین فرمانده ناجا درباره تحقق پلیس هوشمند، گفت: امروز نیروی انتظامی در حوزه دولت الکترونیک سرآمد سایر سازمان هاست.
وی افزود: به دلیل تنوع، گستردگی و پیچیدگی ماموریتهای پلیس امکان ارائه برخی از خدمات انتظامی به صورت سنتی و یا دستی نیست که در این میان مراکز ۱۱۰ به کمک پلیس آمده اند.
سردار سلیمانی به طراحی سامانه و اپلیکیشنهای موبایلی اشاره کرد و گفت: مقدمات این مهم فراهم شده، در حال طراحی سامانه و اپلیکیشن موبایلی هستیم که این امکان را فراهم میآورد زمانی که فردی مسئله یا سوالی از پلیس دارد، از این ظرفیت بهره گرفته و در کوتاهترین زمان پاسخ بگیرد.
جانشین فرمانده ناجا در ادامه پاسخ به سوال خبرنگار پایگاه خبری پلیس از راه اندازی اپلیکیشن ثبت تخلفات رانندگی نیز خبر داد و افزود: همزمان با ایام نوروز، در حوزه ماموریتی پلیس راهنمایی و رانندگی، موبایلهای ثبت تخلفات در اختیار برخی نیروهای این پلیس قرار میگیرد.
این مقام عالی انتظامی گفت: این موبایلها دارای اطلاعاتی در حافظه هستند که به نیروهای ما این امکان را میدهد که وضعیت خودرو را در تخلفات و جرایم رصد و موضوع را به مرکز انتقال دهد، به طور مثال با این ظرفیت این امکان وجود دارد که با بررسی شماره خودرو، وضعیت سرقتی بودن یا سایر تخلفات در لحظه بررسی شود.
وی افزود: البته در وهله اول که همزمان با ایام نوروز، اجرایی میشود حدوداً یک تا ۲ هزار عدد از آنها بین گشتهای راهور این سامانه موبایلی توزیع میشود.
سردار سلیمانی گفت: همچنین اپلیکیشنی طراحی و در آینده در اختیار مردم قرار میدهیم که امکان ارسال کروکی تصادفات به صورت برخط در مرکز راهور فراهم شود یعنی بدون حضور پلیس از صحنه تصادفات کروکی تنظیم و به مرکز ارسال میشود.
این مقام عالی انتظامی کشور افزود: تحقق پلیس هوشمند یکی از اولویتهای جدی پلیس است و در این راستا برنامههای مدونی پیگیری و عملیاتی میشود.
وی همچنین به ثبت سامانه پلاک خوانهای خودرو اشاره کرد و گفت: این سامانه نیز بیانگر تحقق پلیس هوشمند است.
کشف ۸۵ درصدی سرقتهای خودرو
سردار سلیمانی در این میان گریزی به کشفیات سرقت خودرو زد و گفت: برابر آمار، ۸۵ درصد از سرقتهای خودرویی در ماه اول توسط پلیس کشف میشود.
وی با اشاره به اجرای پروژه «سپهتن»، افزود: در ۳ سال گذشته، این پروژه اجرایی شد و ردیاب بر روی اتوبوسهای مسافربری نصب که این مهم در کاهش ۹۰ درصدی تخلفات اتوبوسهای مسافربری شهری موثر واقع شد.
این مقام عالی انتظامی کشور گفت: امروز حدود ۵۰۰ هزار دستگاه کامیون و کامیونت داریم، در واقع باید بگویم خودروهای سنگین در وقوع تصادفات جادهای نقش دارند؛ معتقد هستیم اگر این ردیابها بر روی این خودروها نصب شوند قطعاً در کاهش تصادفات موثر خواهد بود.
سردار سلیمانی تاکید کرد: پلیس از فناوریهای به روز، بهره مندی حداکثری میبرد و معتقد هستیم تکنولوژیهای نوین مانند دوربینهای جادهای در کاهش وقوع تصادفات نقش مهم و بازدارندهای دارد، بنابراین لازم است در تحقق چنین رویکردهایی دولت با تزریق به موقع منابع مالی و بودجهای به پلیس کمک کند.
کشف علمی جرم
وی در پاسخ به سوالی درباره رویکرد پلیس آگاهی برای کشف جرم، گفت: کشف علمی جرم یکی از رویکردهای جدی پلیس آگاهی است و در این راستا تقویت تشخیص هویت از برنامههای اولویت دار پلیس است.
سردار سلیمانی درباره «پاپ آپ ها»، افزود: چنین مواردی کماکان در فضای مجازی وجود دارد، اما هرگونه اقدامی در فضای سایبری در رصد پلیس است و با جرایم این حوزه برخورد قانونی صورت میگیرد.