به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه.
داستان بهار امسال، داستان مردمانی است که این روزها در روستاهای زلزله زده به رسم دیرین خود خانه تکانی میکنند، آن هم در
خانههایی که حالا بعد از ۱۵ ماه محکم و ایمن شده اند.
۲۱ آبان ۹۶، وقتی زمین ناآرام شد خانههای زیادی را خراب کرد، دردناکتر از آن ۶۰۰ کشته این اتفاق ناگوار بود.
امروز بر روی این ویرانهها سقفهای مطمئنی در هزار و ۹۳۰ روستا بنا شده است، آنطور که رییس ستاد بازسازی مناطق زلزله زده استان کرمانشاه میگوید:۳ روز بعد از زلزله عملیات آوار برداری در روستاها آغاز شد و با توجه به گستردگی جغرافیایی زلزله هزار و ۸۰۰ مهندس و ناظر کار بازسازی را برعهده گرفتند.
خواجهای گفت: به زلزله زدگان ۵۷ میلیون تومان تسهیلات پرداخت شد که دوازده میلیون تومان شامل وام بلاعوض و مابقی تسهیلات ساخت بود ودر کنار آن ۸ تن سیمان رایگان اهدایی از سوی نهاد رهبری در اختیار خانوارها قرار گرفت، آهن آلات ومیلگرد هم بصورت تعاونی به آنان عرضه شد.
آمارها نشان میدهد ۲۵ هزار واحد در روستاها احداثی نوع یک و دو بود که همه از نو ساخته شدند و ۲۰ هزار واحد هم تعمیری که با همکاری مهندسان و البته مشارکت مردم تعمیر شدند.
جانشین ستاد بازسازی میگوید: طراحی و نوع سازههای ساخته شده از پیچ و مهره گرفته تا جوشی، آی سی اف، و سقف سبک، همگی با علاقه و سلیقه متقاضی انتخاب و خریداری میشد.
صفی پور خانههای مقاوم و رونق بازسازی امروز را حاصل فعالیت ۱۰ ستاد در روستاهای زلزله زده میداند.
آمارهای امیدوار کننده از مجموع ۲۵ هزار واحد احداثی حالا ۲۱ هزار و ۵۰۰ خانه روستایی ساخته شده است ومردم در آن ساکن اند و مابقی تا پایان سال به بهره برداری میرسد.
وارد روستای تپه عظیم از توابع شهرستان سرپلذهاب شدم و از پلکان چوبی یکی از خانهها بالا رفتم دور نمای روستا خانههای نوساز، محکم و مقاوم بود که بیشتر شان حالا ساخته شده اند.
اهالی روستا میگویند: خانه هایشان قبلا محکم نبود، شناژ نشده بود و بدون هیچ ایمنی
پایه بالا آمده بود، اما این ساخت و سازهای جدید خیالشان را برای حوادث بعدی راحت کرد.
خانههای ساخته شده امتحانش را وقتی پس داد که در ۴ آذر ماه ۹۷ زلزله ۶ و ۴ دهم ریشتری به وقوع پیوست، ساکنان خانههای نوساز با اطمینان گفتند: دیوارها حتی یک ترک هم بر نداشت.
روند بازسازی در مناطق زلزله زده استان کرمانشاه بزرگترین پروژه ساخت در کشور بود که یک رکورد را به ثبت رساند.
مهریان معاون بازسازی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی نیز میگوید: مقاوم سازی خانههای روستایی تا سال ۱۴۰۵ ادامه دارد و ضریب آن به ۸۰ درصد میرسد.
رییس شبکه لرزه نگاری کرمانشاه میگوید: از آبان سال ۹۶ تاکنون بیش از ۶ هزار و ۸۰۰ پس لرزه به ثبت رسیده است که ۱۱ مورد آن بین ۵ تا ۶ ریشتر بوده است.
فروزی گفت: پس لرزههای این زمین لرزه تاکنون در کشور رکورد دار است.