به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما قراراست وزیر امور خارجه دراین مراسم سخنرانی کند.
شهید سید محمد باقر حکیم رئیس مجلس اعلای انقلاب اسلامی عراق در سال ۱۳۸۲ مصادف با اولین روز ماه رجب بعد از خروج از حرم حضرت علی (ع) در انفجار یک خودروی بمبگذاری شده به شهادت رسید.
در این عملیات تروریستی ۹۵ نمازگزار نیز به همراه شهید شدند.
ظلم ستیزی ؛ از معیارهای شاخص شهید حکیم
رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها گفت : ظلم ستیزی یکی از معیارها و شاخصه های حرکت آیت الله سید محمدباقر حکیم بود .
حجت الاسلام و المسلمین رستمی ،عصر امروز در همایش « حکیم ؛ محور وحدت » که به منظور گرامیداشت یاد آیت الله سیدمحمد باقر حکیم در دانشگاه تهران و با حضور محمدجواد ظریف برگزار شده است، افزود : آیت الله حکیم اسوه حرکت های دینی بود .
وی با اشاره به روحیه ظلم ستیزی شهید حکیم خاطرنشان کرد : شهید حکیم تمام عمر خود را به جهاد علمی اختصاص داد و از محضر بسیاری از بزرگان علوم دینی برخوردار شد و خود نیز سیراب کننده بسیاری از جریان های علمی بود .
رستمی با بیان اینکه به درستی می توان ایشان را معیار وحدت نامید ، گفت : او به اصولی معتقد بود که اصول فطری است و در این چارچوب ظلم ستیزی و مبارزه با ظالم در حرکت ایشان به خوبی دیده می شود .
وی به مبارزه شهید حکیم با اشغالگران آمریکایی اشاره کرد و افزود : شهید حکیم اجازه نداد که اشغال عراق توسط آمریکایی ها باعث حاکم شدن فرهنگ آمریکایی در این کشور شود .
نماینده جریان حکمت ملی عراق :شهید حکیم در پی وحدت میان ملتها بود
نماینده جریان حکمت ملی عراق در تهران گفت : شهید حکیم به دنبال وحدت میان ملتها بود.
سید ضرغام حسینی بعداز ظهر امروز در همایش حکیم محور وحدت که به همت نمایندگی جریان حکمت عراق در ایران برگزار شد، اظهار داشت: امروز در این مکان جمع شدهایم تا همایشی به یاد و پاسداشت شانزدهمین عارف مجاهد، آیتالله سید محمدباقر حکیم برگزار کنیم. در این همایش چندین هدف را دنبال میکنیم و عنوان این همایش نیز هدفمند انتخاب شده است.
وی با بیان اینکه این یک پیشهمایش است، گفت: قرار است این همایش سالیانه برگزار شود و با ایجاد دبیرخانه دائمی برای آن، با فراخوان در زمان مناسب، بخش علمی این همایش بهتر عمل کند تا در شناخت بهتر ایشان و خاندان ایشان کار بهتری انجام شود.
نماینده سید عمار حکیم در ایران ادامه داد: شهید حکیم از زمان حضور در جمهوری اسلامی تا سال 2003 که به عراق بازگشت، هم و غم خود را صرف مبارزه با صدام، حزب بعث و وقف مردم مظلوم عراق کرد حزب بعث به دنبال ایجاد تنش با همسایگان عراق به ویژه ایران بود و در زمان جنگ و بعد از آن هم ، به دنبال تفرقه دو ملت ایران و عراق بود و حتی برای تفرقهافکنی در ملت عراق نیز کوشید.
حسینی با اشاره به رویکرد صدام تصریح کرد: طی سالها صدام کوشید میان قومهای کرد، شیعه، سنی، ایزدی و ترکمن تفرقه ایجاد کند ولی شهید حکیم همیشه به دنبال وحدت میان ملتها و به ویژه ایران و عراق بود. شاید کمتر کسی تصور می کرد که مجموعه بدر از میان ملت عراق ایجاد شود که در کنار برادران ایرانی خود علیه حزب بعث بجنگند.
وی با بیان اینکه شهید حکیم پس از بازگشت به عراق، با تلاش و کوشش به دنبال ایجاد وحدت میان تمامی طیفهای ملت عراق بود و تاکید میکرد ملت عراق باید ید واحده باشند، خاطرنشان کرد: دشمنان در این شرایط درصدد حذف ایشان برآمدند هرچند قبلا با ترور شخصیتی به هدف خود نرسیده بودند ولی این بار، در روز اول رجب و در کنار حرم جدش امیرالمومنین (ع) ایشان را به شهادت رساندند.